English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 27 January 2013, 22:37   #1
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,242
Send a message via Skype™ to Retrofan
AmiKit for Real Amiga Released

AmiKit, the high-end distribution of the best classic Amiga software, has been optimized for real Amigas AGA computers too! This conversion is unofficial, maintained by Retrofan. Your feedback is much appreciated. Enjoy!

Free download available at: http://real.amiga.sk/

I've been for a while working to make a conversion of the great AmiKit for Pc to run on a Real Amiga just using 16 colors and saving a lot of ram using also some patches.

In this time I've had some help, so I want to thank PeterK for his great icon.library, Bloodwych for his advices, Thomas (always there), Rebel_CD32 for his great palette, skins and others, Cammy, and also some beta testers (mates). And finally Emmanuel Dausse for letting me use his Workbench 2000 with my mods, Thomas Wenzel (Play16), and of course Jan of AmiKit for his great help and support to launch and make this possible.



Thanks,
Retrofan







And here you've got some photos:
Edit: Photos updated as they disappeared from the site. These are using 256 colors from version 8.6.


Magellan:



Scalos:



Workbench:







CLICK HERE FOR THE SUPPORT THREAD

Last edited by Retrofan; 18 October 2016 at 22:27.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 January 2013, 22:47   #2
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 40
Posts: 1,024
thankyou retrofan and all others who helped put this together
johnim is offline  
Old 27 January 2013, 23:17   #3
vitux
Banned
 
Join Date: Nov 2012
Location: Spain
Posts: 495
Thanks.
Did use more colors, or gfx? I have leftover memory
vitux is offline  
Old 27 January 2013, 23:18   #4
attila06
Zone Friend
 
Join Date: Oct 2006
Location: Nice / France
Posts: 174
Good job Retrofan , and thank you.
attila06 is offline  
Old 27 January 2013, 23:34   #5
Peter
Unemployed & Lovin' it
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 48
Posts: 2,614
Awesome work - cheers!
Peter is offline  
Old 27 January 2013, 23:51   #6
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,094
Congratulations, Retrofan!

Great job! Well done, mate!
prowler is offline  
Old 27 January 2013, 23:53   #7
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,242
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by vitux View Post
Thanks.
Did use more colors, or gfx? I have leftover memory
It's made to use just 16 colors using Rebel_CD32 palette, and patched to save chip mem... but you haven't seen anything so beautiful with that.
But in fact you can use more with it:
Quote:
Originally Posted by PeterK
Of course, it should always be possible to use a screenmode with more than 16 colors, too. As long as the first 16 colors are locked with FullPalette or other similar tools, it should work perfectly with 64, 128 or whatever number of colors. All icons would simply look a little better than before.
So, if you use 256 colors they will look better than ever.

You can use it under emulation with just 16mb, but at least an ACA or 030 is recommended for real. I've tried it with my ACA 1230/56/Fast ATA/IndiMKII or another A1200 with just an ACA 1231/42. I've also tried this with a BPPC and it was flying around me...

Anyway, this will be the SUPPORT THREAD: http://eab.abime.net/showthread.php?t=67562

And thanks for your answers.

Last edited by Retrofan; 08 May 2013 at 04:24.
Retrofan is offline  
Old 28 January 2013, 01:58   #8
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Very cool, I'll be sure to try it out very soon!

Thanks for the hard work
fitzsteve is offline  
Old 28 January 2013, 02:48   #9
Akiko
Registered User
Akiko's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: UK
Age: 35
Posts: 132
Selling Amiga's, must resist wicked thread!.

Very nice work!
Akiko is offline  
Old 28 January 2013, 05:46   #10
SS454
Banned
 
Join Date: Nov 2012
Location: up north
Posts: 70
Excellent, I've always wanted the amigaos equivalent of a bodykit on a vauxhall corsa to spread to real hardware.
SS454 is offline  
Old 28 January 2013, 06:53   #11
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 46
Posts: 648
@ Retrofan

wow looks great so can it run on my Amiga 1000-512chip, 8mb fast
klx300r is offline  
Old 28 January 2013, 11:53   #12
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,350
Well done Retrofan
NovaCoder is offline  
Old 28 January 2013, 13:36   #13
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,242
Send a message via Skype™ to Retrofan
Thanks mates, now you've got to try it, at least (to start) with WinUAE.

Quote:
Originally Posted by klx300r View Post
@ Retrofan

wow looks great so can it run on my Amiga 1000-512chip, 8mb fast
No, sorry. It needs a little more ram to run. With just 8mb and 2 of chip it boots , but almost out of free mem. 16 is recommended. You can try under emulation perhaps using 8 colors, but I don't recommend that. I haven't tried this with ECS but to start you should disable the booting picture on the s-s.

Last edited by Retrofan; 28 January 2013 at 14:34.
Retrofan is offline  
Old 28 January 2013, 13:46   #14
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Great stuff Retrofan! Thank you for all your work.
AmigaFriend is offline  
Old 28 January 2013, 14:41   #15
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Tested and working on my A1200 with ACA1232/33 Runs very well indeed

Tested on my A1200T with Blizzard PPC 060 66mhz, Runs super fast

Of course I needed to add the 060 Libs, that's all

Well done mate on a great conversion
fitzsteve is offline  
Old 28 January 2013, 14:58   #16
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,242
Send a message via Skype™ to Retrofan
Thanks a lot mate. So you are the first user (after me, lol) to use it

Don't forget to add all the suggested (MUI key -I see you don't have it-, kickstarts and so).

BTW videos are welcomed with different hardwares (on the support thread though) , just for others to watch how it can run with their systems.

Last edited by Retrofan; 16 June 2015 at 01:32.
Retrofan is offline  
Old 28 January 2013, 15:12   #17
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Thanks a lot mate. So you are the fist user (after me, lol) to use it

Don't forget to add all the suggested (MUI key, kickstarts and so).

BTW videos are welcome with different hardware (on the support thread though)
I did start to make a Video testing on my A1200T but messed up some settings as I didn't know what I was doing lol

I'll make one some time once I find my way around as I've not used Amikit before for any length of time.

I already added everything needed
fitzsteve is offline  
Old 28 January 2013, 15:57   #18
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 42
Posts: 768
I started testing it yesterday, but there was so many files to copy that I had to go to bed while it worked away. Will check it when I get home =)
Turran is offline  
Old 29 January 2013, 14:54   #19
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Short Video running on my A1200 with BPPC 060 / 66mhz, no PPC used at all only the 68k however since filming I have installed WarpOS & WarpDT

[ Show youtube player ]

Last edited by fitzsteve; 29 January 2013 at 15:05.
fitzsteve is offline  
Old 29 January 2013, 15:09   #20
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,242
Send a message via Skype™ to Retrofan
Nice one. But it will look better the WB2000 bar when you will install the MUI key (like IBrowse). Also amidock is better out of the WB Startup (OS3.9 puts it there). You can leave it in the "Disabled" drawer there, but of course you can use it too.

Also open and change a drawer (AmiKit for example) to show just names instead of icons, create a new drawer and delete it using the x icon on the right of the bar of the drawer. Later try to send it to the bin with the icon beside... you'll see what it does
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmiKit Real Support Thread Retrofan support.Other 672 25 November 2016 12:29
AmigaSYS 4 AGA - for real Amiga 1200/4000 computers is now released! Dary News 66 21 November 2009 08:13
AmiKit 1.5.0 released! Codename: Chat Noir ma693541 News 1 08 September 2008 16:26
amikit on a real classic amiga rigardie_gr Amiga scene 10 28 January 2007 21:03
AmiKit has been released! glwxxx News 82 02 May 2006 19:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.35466 seconds with 12 queries