English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 18 September 2004, 09:56   #1
Computolio
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: California
Posts: 174
What does this WHDLoad error message mean?

Whenever I try to run a game in WHDLoad, I get the error message "Can't allocate ShadowMem." What does this mean and how do I fix it? I'm running a system with the bare minimum requirements and games that fit those requirements (i.e. 1MB RAM).
Computolio is offline  
Old 18 September 2004, 10:22   #2
MSC
Zone Friend
 
Join Date: Aug 2004
Location: UK
Age: 49
Posts: 137
If you only have an amiga setup with 1MB then a lot of WHDload games will not work. WHdload allocates much of the game in memory, so in most cases, 1MB will not be enough. What workbench are you running with 1MB?

Upping the memory to 2MB Chip & 4MB fast should not have too much of an impact, and will allow a lot more games to work.

Mark
MSC is offline  
Old 19 September 2004, 01:11   #3
Computolio
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: California
Posts: 174
That's funny because the game I'm trying to run (Awesome) says it needs 1MB of RAM and I'm still getting the error.
Computolio is offline  
Old 19 September 2004, 10:49   #4
Macca
Zone Friend
Macca's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Gloucester
Posts: 676
Computolio - you have to also take into account that Workbench is using memory - I had 6MB memory in total and it refused to run games that needed 4MB because I had that much junk on Workbench.

Upgrading the memory is probably the best bet.
Macca is offline  
Old 12 October 2004, 16:23   #5
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 762
The Readme's in the installs sometimes mean the memory which is required for the game itself so you need to add the memory required for OS, WHDLoad and all your background applications running.
Sometime the Readme's mean the memory which is at least required if you have a lean Workbench and no other applications running.
Wepl is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MakeCD error message ral-clan support.WinUAE 7 24 April 2011 17:54
error message, could someone translate? s2325 support.Other 2 24 January 2009 16:28
Amiga DOS error message Another World New to Emulation or Amiga scene 12 13 January 2009 13:21
error message with whdload game petee1979 support.WinUAE 2 31 August 2007 10:05
MCP Error message AdamSelene support.WinUAE 6 01 October 2002 20:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07418 seconds with 12 queries