English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 January 2021, 19:03   #501
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,724
Just a note: recently there has been totally useless post (almost "it does not work"). I'll start deleting them if it continues.

Voodoo3 specific stuff also should go to that other thread, especially if it is about AmigaOS side that have nothing to do with emulation.

Quote:
Originally Posted by Retroplay View Post
Same issue here on DPI 125%.
winuae.7z updated. Does it fix it? (Moving from/to different DPI monitor is still broken).

As a bonus osd leds are now DPI aware. No more tiny pixelated green blobs in high DPI monitors.

Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
the Vague work good also with CybverVision64/3D emulation, but with beta 15/16 when i run with Virge on, i must reset my computer. Windows totally crash.
If Windows crash: never an application problem (at least if running without admin privileges). Bad driver (almost always display driver), bad/unstable hardware, corrupt windows setup, lots of reasons.. Try D3D9 vs D3D11 (easiest way to confirm if it is display driver related, D3D9 vs D3D11 usually use totally different driver side code paths). Check Event viewer for possible driver hung/restart messages, WHEA errors etc.
Toni Wilen is online now  
Old 28 January 2021, 19:27   #502
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 46
Posts: 3,684
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
winuae.7z updated. Does it fix it? (Moving from/to different DPI monitor is still broken).
Yes, it does.
Retroplay is offline  
Old 28 January 2021, 19:31   #503
ross
Defendit numerus

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 50
Posts: 3,235
It works for me too
ross is offline  
Old 28 January 2021, 19:59   #504
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 1,193
new update is ok now. more stable
Seiya is offline  
Old 06 February 2021, 22:22   #505
r.cade
Registered User
r.cade's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Augusta, Georgia, USA
Posts: 425
Send a message via AIM to r.cade Send a message via MSN to r.cade Send a message via Yahoo to r.cade
My #1 most common game no longer starts. Arkanoid.

It works fine in 4.4.0, fails to run in 4.5 b16. I don't know when the regression is.

Title screen comes up, loads all the tracks, but never goes to the game. Quick config A500.
r.cade is offline  
Old 07 February 2021, 13:11   #506
Zarnal
Registered User

 
Join Date: Feb 2018
Location: France
Posts: 240
I confirm that there is a problem with b16.

Edit : the problem is present since b12.
Attached Files
File Type: uss ArkanoidIPF.uss (242.1 KB, 35 views)
File Type: zip winuae_debug_4.5.0.zip (15.0 KB, 35 views)

Last edited by Zarnal; 07 February 2021 at 13:18.
Zarnal is offline  
Old 07 February 2021, 16:06   #507
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,724
Was already fixed earlier today, one more blitter update related bug (but next time include more details because there are multiple arcanoid variants)
Toni Wilen is online now  
Old 15 February 2021, 18:12   #508
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,724
Betas have been delayed because I have been examining Alice schematics. I am going to rewrite bitplane DMA (and other) timing to match the schematics but finding the exact logic isn't that simple. So far it seems DMA "decisions" are done 1-2 cycles before DMA transfer is actually done.
Toni Wilen is online now  
Old 20 February 2021, 18:01   #509
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,724
https://download.abime.net/winuae/fi...uae_4500b17.7z
https://download.abime.net/winuae/fi...e64_4500b17.7z

Beta 17:

- OSD led status bar positioning fixed (b16)
- OSD led status bar is now DPI aware. (NOTE: moving window from monitor to another monitor with different DPI does not yet work correctly)
- BPLCON0 UHRES-bit also disables DDFSTRT/STOP limits according to Alice schematics.
- Sprites in right border were still not fully correct when they crossed "hidden" hpos=0 position. Sprite didn't disappear if start position was after hpos=0 wraparound and sprite wrap around if it started just before hpos=0 stopped too early, last few pixels were missing before start of hblank. (Thanks ross for test program)
- One more blitter fix, last D write was done even if blit didn't have D channel enabled.
- CPU Idle slider value added to GUI. (It was not very clear which end of slider disabled it)
- Loading CD32 statefile with CD audio playback active: mute state was not always correctly restored.
- Loading CD32 statefile with CD audio playback active but paused: pause state was ignored.
- Loading CDTV statefile with CD audio playback active but paused: very short bit of audio was played before audio paused.
- Added "Restart emulation" input target. Does same as GUI "Restart" button.
- Reverted few b1 bitplane emulation changes. Complete rewrite will be planned for later because current emulation behavior is not really correct when compared against Alice schematics.
Toni Wilen is online now  
Old 20 February 2021, 18:33   #510
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,724
If you use Direct3D11 mode and Windows is 8.1/10: check if winuaelog.txt has log line "MultiPlane Overlays supported". If it has, report your display card and driver version, thanks.

NVidia supposedly supports MPO since 461.09 but IDXGIOutput2->SupportsOverlays() return FALSE here (Windows 10 19042, RTX3090, 461.40). MPO reduces latency in windowed mode by allowing front buffer rendering. (Note that only if application supports it, WinUAE won't until driver reports it being supported)
Toni Wilen is online now  
Old 20 February 2021, 18:45   #511
hitm4n
Registered User
hitm4n's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Lincoln, UK
Posts: 374
Quote:
- OSD led status bar positioning fixed (b16)
- OSD led status bar is now DPI aware
- Added "Restart emulation" input target. Does same as GUI "Restart" button
Veeeeeery nice.
hitm4n is offline  
Old 20 February 2021, 19:35   #512
Zarnal
Registered User

 
Join Date: Feb 2018
Location: France
Posts: 240
There is a new graphics issue with Zool2 AGA. All is Ok with b16.
Attached Files
File Type: uss Zool2.uss (457.4 KB, 21 views)
File Type: zip winuae_debug_4.5.0.zip (14.6 KB, 17 views)
Zarnal is offline  
Old 20 February 2021, 19:43   #513
Rotareneg
Registered User
Rotareneg's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Kansas, USA
Posts: 226
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
If you use Direct3D11 mode and Windows is 8.1/10: check if winuaelog.txt has log line "MultiPlane Overlays supported". If it has, report your display card and driver version, thanks.

NVidia supposedly supports MPO since 461.09 but IDXGIOutput2->SupportsOverlays() return FALSE here (Windows 10 19042, RTX3090, 461.40). MPO reduces latency in windowed mode by allowing front buffer rendering. (Note that only if application supports it, WinUAE won't until driver reports it being supported)
Windows 10 Pro 20H2 19042.804, GTX 1660 Super with 461.51 drivers:

"MultiPlane Overlays supported"
Rotareneg is offline  
Old 21 February 2021, 11:37   #514
hexaae
Bug hunter

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 45
Posts: 1,640
No 'MultiPlane Overlays supported' here: GTX 1070 (Max-P laptop) and iGPU disabled (i7-8750h), G-sync fullscreen only, drivers 461.40 Studio, Win 10 20H2 19042.804.

Last edited by hexaae; 21 February 2021 at 17:18.
hexaae is offline  
Old 21 February 2021, 17:04   #515
mcbpete
Zone Friend
mcbpete's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: London, England
Age: 39
Posts: 207
Send a message via MSN to mcbpete Send a message via Yahoo to mcbpete
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
If you use Direct3D11 mode and Windows is 8.1/10: check if winuaelog.txt has log line "MultiPlane Overlays supported". If it has, report your display card and driver version, thanks.
MultiPlane Overlays supported

Specs:
Card - NVIDIA GeForce RTX 2080 Super
Driver version - v.461.40
OS - Windows 10 v20H2 (Build 19042.804)
mcbpete is offline  
Old 21 February 2021, 17:07   #516
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,724
Confusing results. Do you also have G-Sync enabled and/or supported monitor? Just wondering if G-Sync disables it. (But nothing happened when I temporary disabled G-Sync. Unless it needs reboot.)
Toni Wilen is online now  
Old 21 February 2021, 17:19   #517
falken
Amiga Lover
 
Join Date: Feb 2018
Location: Spain
Posts: 140
What exactly does MultiPlane Overlays perform?

Confirmed that it is supported on an Intel HD 620 !!
falken is offline  
Old 21 February 2021, 17:27   #518
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,724
Currently nothing because WinUAE won't use it for anything. First I need to get it working in my machine.. Unfortunately there is very little documentation available.

But at least in theory it would reduce latency in windowed modes by rendering to front buffer (=visible buffer) instead of back buffer.
Toni Wilen is online now  
Old 21 February 2021, 17:35   #519
hexaae
Bug hunter

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 45
Posts: 1,640
Wondering if it is enabled only in NVidia Optimus (through Intel iGPU) mode... My PC has iGPU disabled in BIOS (I can't enable it, it's a gaming laptop without hybrid switch). Pascal architecture 1070. G-Sync enabled only in fullscreen.

Last edited by hexaae; 21 February 2021 at 21:17.
hexaae is offline  
Old 21 February 2021, 18:50   #520
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 3,186
Could disconnecting any secondary monitors help? (Maybe if hardware only supports a limited number of planes.)

A couple of Nvidia links:
RegEdit files to enable or disable multi-plane overlays

Support article recommending to not force vsync off or you may see tearing in windowed app (interesting, maybe some future possibility for low-latency vsync in windowed mode?)
mark_k is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 4.0.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 64 15 July 2018 12:03
WinUAE 3.6.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 166 07 March 2018 22:48
WinUAE 3.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 385 08 November 2015 23:06
WinUAE 2.5.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 69 22 December 2012 10:22
WinUAE 2.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 119 28 June 2010 02:35

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10650 seconds with 13 queries