English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 16 March 2020, 10:45   #1
Vojo
Registered User

 
Join Date: Feb 2019
Location: Cieszyn/Poland
Posts: 83
RADManager

My new tool for classic Amiga: RADManager 1.0
This is the RAD disk management tool.


Main features of RADManager:
- collects and displays detailed information about already installed RAD disks
- allows you to create new RADs and delete existing ones
- can build and save a mountlist from existing RAD disks
- use the locale (built-in English version + Polish locale added)
- transparent (I think) GUI based on gadtools and system settings

The program is on Aminet:
http://aminet.net/package/disk/misc/RADManager

Available in the full version under the giftware license


Some screens:


Main window



Creating new RAD



Details of RAD





Saving mountlist
Vojo is offline  
Old 23 September 2020, 13:32   #2
EctoOne
Registered User
 
Join Date: Jun 2020
Location: Germany
Posts: 2
I found this tool a few days ago and I was wondering if it would be possible to add RADs for DiskSpare (Diskspr3.lha on Aminet) and/or CrossDOS. And if possible to have DD and HD disks for both.
EctoOne is offline  
Old 23 September 2020, 14:05   #3
redblade
Zone Friend

redblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Middle Earth
Age: 37
Posts: 1,666
nice. AmigaE or C?
redblade is offline  
Old 23 September 2020, 17:54   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,415
Quote:
Originally Posted by Vojo View Post
e added)
- transparent (I think) GUI based on gadtools and system settings
What do you mean by Transparent ?

Tested on OS 3.9 RTG and works perfectly, see screenshot

Tested also on AROS 68k, it works well the management of RAD Disks mounted through Mountlist, if you try to create a RAD Disk with RADManager AROS 68k crashes, I enclose also screenshots of AROS 68k.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	RAD Manager.jpg
Views:	62
Size:	191.4 KB
ID:	68941  

Last edited by AMIGASYSTEM; 10 October 2020 at 13:24.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 23 September 2020, 19:12   #5
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,415
Found the solution now RADManager on AROS 68k works well (started by script) but can only create 880 KB Floppy ! see error on scrensot

Last edited by AMIGASYSTEM; 22 October 2020 at 13:34.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 24 September 2020, 16:04   #6
Vojo
Registered User

 
Join Date: Feb 2019
Location: Cieszyn/Poland
Posts: 83
Quote:
Originally Posted by EctoOne View Post
I was wondering if it would be possible to add RADs for DiskSpare (Diskspr3.lha on Aminet)

I have to test it, but it seems to me that:
- diskspare.device will not work with RAM disks (it is replacement for trackdisk.device)
- absram.device - it could work.
Vojo is offline  
Old 24 September 2020, 16:06   #7
Vojo
Registered User

 
Join Date: Feb 2019
Location: Cieszyn/Poland
Posts: 83
Quote:
Originally Posted by redblade View Post
nice. AmigaE or C?

AmigaE v3.3a
Vojo is offline  
Old 24 September 2020, 16:17   #8
Vojo
Registered User

 
Join Date: Feb 2019
Location: Cieszyn/Poland
Posts: 83
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
What do you mean by Transparent ?
I used the wrong word, English is not my native language.
I meant "easy" or "lucid".


Quote:
Tested on OS 3.9 RTG and works perfectly


!
Quote:
Tested also on AROS 68k (...), if you try to create a RAD Disk with RADManager AROS 68k crashes

I have never tested an Aros, and I don't know what the cause may be. Maybe some differences in how the mount command works?
Vojo is offline  
Old 24 September 2020, 17:53   #9
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,415
In the meantime I want to specify that I'm not talking about AROS x86 but about AROS 68k.

AROS 68k is based OS 3.1 and is compatible with a lot of Amiga OS3 software.

The error shown in the scrennshot I get it if I use "ramdrive.device" native AROS 68k, if I use "ramdrive.device" I get a different error.

Mount with RAD0, RAD1 etc.. Standard Floppy 880k works well, it doesn't work only with other formats.

Last edited by AMIGASYSTEM; 25 September 2020 at 18:45.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 24 September 2020, 19:44   #10
EctoOne
Registered User
 
Join Date: Jun 2020
Location: Germany
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by Vojo View Post
I have to test it, but it seems to me that:
- diskspare.device will not work with RAM disks (it is replacement for trackdisk.device)
- absram.device - it could work.
As for DiskSpare, there are two packages available on Aminet which have DosDrivers for compatible RAD disks for it. They are called RDS.lha (has a DD version) and RDS_update.lha (has a HD version). So maybe that can help and does make the use of absram obsolete. I currently can't test those DosDrivers myself because I'm not at home.
EctoOne is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07333 seconds with 12 queries