English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 07 June 2020, 23:46   #1
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 829
Open workbench drawer window from shell

Is there a Shell command to open a Workbench drawer window? Something similar to "start" command for Windows.

Last edited by Sim085; 08 June 2020 at 08:53.
Sim085 is offline  
Old 08 June 2020, 00:55   #2
Matt_H
Registered User
Matt_H's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Boston, MA
Posts: 525
It can definitely be done through ARexx on newer OS versions. Have a look at T.H.E. (or its slightly older version).

Not sure about a straight shell command...
Matt_H is offline  
Old 08 June 2020, 01:32   #3
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,726
Yes the Arexx script is "OpenSelDrawer" but it does not open the subfolders well.

From CLI you can use WBRun that works well, a few examples:

WBRun DH0:
WBRun DH0:Prefs
WBRun DH0:Prefs/Presets
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 June 2020, 08:51   #4
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 829
When I use WBRun to open a drawer I get the below error:

4.System:> WBRun System:
Couldn't Load "System:"
object is not of required type.

I did try it on other drawers but I get the same error.

I have Workbench 3.1 and WBRun works fine when I use it to open some application from CLI.

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
From CLI you can use WBRun that works well, a few examples:

WBRun DH0:
WBRun DH0:Prefs
WBRun DH0:Prefs/Presets
Sim085 is offline  
Old 08 June 2020, 08:57   #5
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 2,302
There is a short ARexx script (s/win) in BB3&4 that does the same thing, but can also be used without any arguments if desired, in which case it will use the current directory.

@Sim085:

I don't think there is any way to do it on OS3.1, as WB did not have the necessary interface until OS3.5. Maybe time to upgrade ;-)
Minuous is offline  
Old 08 June 2020, 13:58   #6
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 829


So an Arexx script would also not work on Workbench 3.1 as the feature is not supported at OS level. Is this correct?

Quote:
Originally Posted by Minuous View Post
I don't think there is any way to do it on OS3.1, as WB did not have the necessary interface until OS3.5. Maybe time to upgrade ;-)

Last edited by Sim085; 08 June 2020 at 14:05.
Sim085 is offline  
Old 08 June 2020, 14:12   #7
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,880
Yes, that is correct. Alternative you can use DOpus5 what comes with an ARexx Port that is able to open directories.
daxb is offline  
Old 08 June 2020, 15:49   #8
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,726
@Sim085
As already mentioned OS3.1 is an obsolete system, OS 3.9 is the best way to have a Modern Workbench, where all applications work without having to look for the patch, which often happens with OS 3.1.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 June 2020, 17:39   #9
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,326
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
OS3.1 is an obsolete system
It's as obsolete as Amiga hardware is. We use it anyway because it's fun. It's fun to use 3.1, 3.0, 2.1, 2.0, 1.3 and maybe even 1.2. It's fun to bring features of OS 4 to WB 1.3. You can't say "don't do it because it's obsolete". By this reason the whole hobby is obsolete. Don't use Amigas because they are obsolete.
thomas is online now  
Old 08 June 2020, 22:23   #10
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,726
Yes very right Thomas, I use all Amiga systems, but when you want to have particular functions it is better to opt for a more modern OS, then you can also have two or more systems
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Workbench 3.1 Window Open Position Sim085 support.Other 16 17 March 2019 02:01
Start script without opening a Shell window Joel_w support.Apps 6 01 February 2019 16:56
Shell: need to list directory of files with their attributes Foebane support.Apps 2 08 February 2017 22:54
Snapshot Amiga Shell window? TenLeftFingers support.Apps 3 15 June 2015 16:38
Clear background color for Shell window- Shell-StartUp fc.studio support.Apps 12 29 December 2009 14:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12383 seconds with 13 queries