English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 23 September 2002, 15:29   #1
Kelju Ivan
 
Posts: n/a
Oil Imperium

Okay... I played this game with my friend ten years ago and I'd really like to play it again.

During summer I downloaded the PC version and it ran swell until it was time to extinguish some fires in the oil fields. Then the game crashed.

Yesterday I finally got an Amiga emulator to work (WinUAE) and also managed to start the game with a ROM I got from an abandonware site. It was some weird Germanglish version, with some parts of the text in German and some parts in English.

Anyway the game worked nicely (well, the sounds gave me problems, but that is irrelevant) until it was time... to put out some fires. I can hear the sound of the airplane, but the screen just stays black forever. If I remember correctly, this was the phase where you needed to change the diskette in the original version. Could that have something to do with this? I have both of the disks set and also tried pressing F12 and "eject" and replace the disk number 1 with disk number 2, to no avail.

Other problem was when I needed to assist my workers with the pipelines. For some reason the mouse stops working. You can move the cursor, but only with extreme difficulties. It's impossible to beat the computer player when the cursor refuses to move on the vertical axis almost completely.

I tried two other versions of the game, but I can't them to start up at all. If anyone knows the solutions to these problems, I'd be extremely delighted. Thank you already.
 
Old 23 September 2002, 15:39   #2
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
Re: Oil Imperium

Quote:
Originally posted by Kelju Ivan
Other problem was when I needed to assist my workers with the pipelines. For some reason the mouse stops working. You can move the cursor, but only with extreme difficulties. It's impossible to beat the computer player when the cursor refuses to move on the vertical axis almost completely.
This is definitely an emulator problem But I´m sure Toni is on it
RetroMan is offline  
Old 23 September 2002, 15:43   #3
Kelju Ivan
 
Posts: n/a
That wouldn't be such a lethal problem, because with good luck (and save/load) you could either avoid the pipeworks completely or have the AI make the mistake of attaching its pipes to mine.

Real trouble comes from the oil field fires and this I'd really love to have fixed.
 
Old 23 September 2002, 15:50   #4
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
Quote:
Originally posted by Kelju Ivan
Real trouble comes from the oil field fires and this I'd really love to have fixed.
Never heard about such problem, did you allready tried another set of adf files
RetroMan is offline  
Old 23 September 2002, 15:53   #5
Kelju Ivan
 
Posts: n/a
Quote:
Originally posted by RetroMan

Never heard about such problem, did you allready tried another set of adf files
I tried one other set, but couldn't get it to start up. I also got the first disk of a third set (one disk should be enough to start the game, right?), but it didn't work either. I would've taken the second disk and a fourth set, but the website (planetemu.net) stopped working.

It's strange that the game gives up at the same time as the PC version (on another computer)...
 
Old 23 September 2002, 16:02   #6
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
I´ve put another version on my ftp for you to test, they work perfectly on an A500 So if you still got problems, it´s also an emu (or at least a config) problem

--------------------------
--------------------------

Be aware, german version ahead

Last edited by RetroMan; 23 September 2002 at 21:49.
RetroMan is offline  
Old 23 September 2002, 16:11   #7
Kelju Ivan
 
Posts: n/a
Okay, I tried your version. I got the Amigados loading screen and the crack text (or whatever it was, it went by too fast), but the screen turned black and the game never started.

Maybe I should try another emulator. What would you recommend?

Does the kick.rom version affect these things? Mine is 3.1 (I think).
 
Old 23 September 2002, 16:12   #8
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
Try Kick 1.3, as far as I know this game does not work with Kick 3.1
RetroMan is offline  
Old 23 September 2002, 16:15   #9
Kelju Ivan
 
Posts: n/a
The site which I got the partly working version from recommended me to get 3.1. Of course, with my luck I'll never find the older one. Poor me. *(
 
Old 23 September 2002, 16:16   #10
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
Anyway, here´s the config I use ! It works fine here
Attached Files
File Type: uae floppy-games.uae (2.4 KB, 290 views)
RetroMan is offline  
Old 23 September 2002, 16:20   #11
Kelju Ivan
 
Posts: n/a
Didn't make any difference. I guess I need the different kick.rom. Thank you for your help.
 
Old 02 February 2003, 13:26   #12
northface
 
Posts: n/a
Question Oil Imperium - pipeline work

Hey !

Is the problem fixed so far? Do you know how to move the mouse properly within the pipeline-game?

A post would be nice.

Northface
 
Old 02 February 2003, 14:04   #13
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 47
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
It is. Toni's numerous mouse fixes should now make pipelining possible without problems again. Drilling should work now as well.
andreas is offline  
Old 02 February 2003, 14:21   #14
northface
 
Posts: n/a
Thank you !

...but I am new to this board - could you please give me a short explanation, to where I can get those yummy mouse fixes ?
 
Old 02 February 2003, 14:27   #15
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 47
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Big grin

http://www.winuae.net

and get the latest version ... this is no do-it-yourself linux version where you would apply patches
andreas is offline  
Old 02 February 2003, 15:01   #16
northface
 
Posts: n/a
Ok, I now downloaded WinUAE 8.22 R4 - but the mouse does not move properly during pipeline action.

Any other things I can do about it ?
 
Old 02 February 2003, 22:54   #17
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 47
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Maybe waiting for 0.8.22 R5 would be sufficient...if you read the WIP report on the page I gave you, you'll see that there were more mouse fixes done meanwhile...maybe one of them could be suitable for your game.
For drilling:
you could also try a kind of hack: experiment with the CPU->Chipset slider in CPU settings. This is HIGHLY CPU-dependent, but you can anyway try to move it in the middle or even to the utmost right to slow down the emulated CPU. This helped some users where movement was too fast to perform accurate drills.

As a German user, you might also want to visit the GAEB where this has already been discussed extensively and users posted solutions for this notorious problem.
@EAB Team: This is not supposed to be "advertising". I only posted this link because Oil Imperium was originally a German game.
andreas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil Imperium error 1time project.WHDLoad 23 24 May 2017 11:04
Oil Imperium office in 3D recreation bLAZER Retrogaming General Discussion 26 18 June 2010 19:02
Oil Imperium: Differences in TOSEC Versions? high-5 support.Games 5 02 April 2010 19:25
Oil Imperium and Jean Dárc WHDL Version. BarrySWE request.Old Rare Games 2 26 March 2006 19:49
Oil Imperium Codes frogfoot24 Retrogaming General Discussion 4 10 March 2006 15:26

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09351 seconds with 14 queries