English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 04 September 2021, 17:00   #21
cv643d
Registered User
cv643d's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stockholm/Sweden
Age: 43
Posts: 739
Nice, next gen port would be amazing, Os4/MOS
cv643d is offline  
Old 04 September 2021, 17:32   #22
tomcat666
Retro Freak

tomcat666's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Slovenia
Age: 48
Posts: 1,194
AHI is working fine... .group file must be in s: ....
tomcat666 is offline  
Old 04 September 2021, 19:16   #23
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,988
Quote:
Originally Posted by Zoltar3.1 View Post
It always ends in guru meditation everytime now. I disabled JIT in the emulator and notice it first performs a normalizing process,
Maybe it is an emulator issue. Try on real hardware.
daxb is offline  
Old 04 September 2021, 19:38   #24
koobo
Registered User

koobo's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Finland
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by Zoltar3.1 View Post
I don't know what's happening... It always ends in guru meditation everytime now. I disabled JIT in the emulator and notice it first performs a normalizing process, and starts checking DH1:, but, after a few seconds, the debug window clears automatically and starts scanning DH0... When it reaches the font drawer, it hangs in the AON font (don't know why), and crashes.

Besides that, when I open the Hip.debug program, I try to copy the content of the window to paste it in a word processor (Golded, Finalword, etc...) and only copies the first letter... there are no export optios, so I don't know how to copy it (in case I find the way to avoid the guru)

I think the program would work OK if it didn't insist on checking DH0...
If you're running emulator, you could maybe grab screenshots of the log window? Also, it could be possible to provide the exactly same emulator environment for me to test as well, but I guess that would be a lot of trouble

I sent you two different test versions in a private message, I hope you find time to test those.
koobo is offline  
Old 07 September 2021, 09:25   #25
koobo
Registered User

koobo's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Finland
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by cv643d View Post
Nice, next gen port would be amazing, Os4/MOS
That's really a tall order, since it's been hardcoded tightly to old kickstarts and the underlying hardware. I know of one github fork that started porting the source to a modern platform, but it has not had changes in a few years.
koobo is offline  
Old 07 September 2021, 11:21   #26
Asle
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Paris/France
Age: 50
Posts: 501
Nice to see this tool is being updated ! Thank you.

First file I tested with this version was a DBM - and AHI was requested. I searched a bit where to disable this, to no avail. Is it possible to replay _everything_ without AHI ?
Asle is offline  
Old 07 September 2021, 12:55   #27
koobo
Registered User

koobo's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Finland
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by Asle View Post
Nice to see this tool is being updated ! Thank you.

First file I tested with this version was a DBM - and AHI was requested. I searched a bit where to disable this, to no avail. Is it possible to replay _everything_ without AHI ?
DIGI Booster PRO modules need 68020+ and AHI to work as far as I remember. Older DIGI Booster modules should work without. Was it a DBPRO module by chance?
koobo is offline  
Old 15 October 2021, 08:06   #28
pcotter
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: Germany
Posts: 76
Hi Koobo,
For info, I use HippoSupport/Support/TerminateHiP in some scripts to terminate hippo if active and its not working.
Thanks for keeping Hippo alive :-)
pcotter is offline  
Old 15 October 2021, 12:44   #29
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,988
Does this work to quit HippoPlayer:?
Code:
rx "address hippoplayer ; quit"
daxb is offline  
Old 15 October 2021, 17:08   #30
pcotter
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: Germany
Posts: 76
Quote:
Originally Posted by daxb View Post
Does this work to quit HippoPlayer:?
Code:
rx "address hippoplayer ; quit"
Yes Sir. Port is found and closed.
pcotter is offline  
Old 15 October 2021, 17:45   #31
koobo
Registered User

koobo's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Finland
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by pcotter View Post
Hi Koobo,
For info, I use HippoSupport/Support/TerminateHiP in some scripts to terminate hippo if active and its not working.
Thanks for keeping Hippo alive :-)
Hah, this explains the line in the code that says:

Code:
	
;cmp.l	#"KILL",MN_LENGTH+2(a1)	* ????????
... which I commented out because I thought it was some silly old remnant. Turns out, the TerminateHiP program uses it Therefore it doesn't work anymore!
koobo is offline  
Old 15 October 2021, 23:07   #32
modrobert
old bearded fool

modrobert's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangkok
Age: 54
Posts: 611
My favorite mod player, thanks for the update.
modrobert is offline  
Old 16 October 2021, 00:16   #33
cv643d
Registered User
cv643d's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stockholm/Sweden
Age: 43
Posts: 739
Quote:
Originally Posted by koobo View Post
That's really a tall order, since it's been hardcoded tightly to old kickstarts and the underlying hardware. I know of one github fork that started porting the source to a modern platform, but it has not had changes in a few years.
I understand , maybe port Tankk to next gen (j/k), great game
cv643d is offline  
Old 22 October 2021, 01:18   #34
AmiClassic
Registered User

AmiClassic's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Location: PL
Posts: 54
Bug?
If settings: "Play Modules In Random Order":
HiP 2.45 - plays a different module each time it is started
HiP 2.47 - always started with the same module
AmiClassic is offline  
Old 22 October 2021, 02:56   #35
Wavemaker
Registered User

Wavemaker's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Location: Poland
Posts: 45
Great news! I recently set up an A500 KS1.3 system and this makes it so much better (the fact that you couldnt choose a directory to play its contents was frankly annoying!). Together with the new JST releases the old blue OS just got much more fun to use =)
Wavemaker is offline  
Old 22 October 2021, 07:26   #36
koobo
Registered User

koobo's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Finland
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by AmiClassic View Post
Bug?
If settings: "Play Modules In Random Order":
HiP 2.45 - plays a different module each time it is started
HiP 2.47 - always started with the same module
Oo, a new bug, nice find!
Seems that the first random value was not actually random at all.
This will be fixed in the upcoming release (out in a few days hopefully).
koobo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HippoPlayer refusing to play any mods at all now Amiga600 support.Other 6 11 September 2021 10:50
HippoPlayer source code koobo support.Apps 54 04 September 2021 11:51
Hippoplayer GURU on module playback alcomatt support.Apps 6 14 May 2021 15:46
Old Hippoplayer versions? Whitesnake support.Apps 8 16 May 2012 19:56
HippoPlayer and AHI problem ami_stuff support.WinUAE 1 07 February 2009 20:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12263 seconds with 15 queries