English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2005, 01:03   #1
MethodGit
Junior Member
MethodGit's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: The Streets
Age: 37
Posts: 2,731
Question What's this new WHDLoad + CAPS plan then?

Anyone who's examined recent WHDLoad install releases as of late will notice a new file - CAPSID - and supported versions now being referred to by their CAPS ID number. One would assume this is the start of a new plan to migrate the CAPS phenomenon to an even greater degree with our favourite HDizer.

I'm pretty sure fiath, Codetapper or any of the other key WHDLoad/CAPS people can freely explain this one then? It doesn't appear to have been mentioned already on this board.
MethodGit is offline  
Old 04 January 2005, 07:11   #2
fiath
Moderator
fiath's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: South East / UK
Age: 44
Posts: 1,930
Nice. I didn't know the WHDLoad guys were doing that.
fiath is offline  
Old 04 January 2005, 07:56   #3
girv
Mostly Harmless

girv's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Northern Ireland
Posts: 1,001
@MethodGit: Which installs have done this that you know of?
girv is offline  
Old 04 January 2005, 08:40   #4
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 39
Posts: 7,957
Ah this is VERY interesting indeed...

Should make it very nice for 100% installs from now on. And people without the original disks will be able to put forward bug reports if they have the corresponding CAPS image!
killergorilla is offline  
Old 04 January 2005, 16:49   #5
MethodGit
Junior Member
MethodGit's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: The Streets
Age: 37
Posts: 2,731
Quote:
Originally Posted by girv
@MethodGit: Which installs have done this that you know of?
Checking the recent archives, it looks like just a few of them have adopted some kind of CAPSID plan - Dune, Prince Of Persia, The Humans and Great Courts/Pro Tennis Tour.

Seems like the Yahoo WHDLoad board doesn't explain it much, either.
MethodGit is offline  
Old 04 January 2005, 16:51   #6
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 39
Posts: 7,957
From my installing it's just really a check to show which images work with the install. Nothing more really.

I always use CAPS when I can, and it's a great help knowing the caps images are getting such great support recently. The two projects compliment each other superbly.
killergorilla is offline  
Old 04 January 2005, 21:29   #7
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 49
Posts: 5,697
I think I should shed light on this CAPSID file

I just made that up (all installs mentionned are by me), for me and also for the users, so they are sure to install the game if they've got the proper CAPS image. I like CAPS ID because this is really unique (names are not unique, HOL has got some duplicate entries same game with/without spaces, etc...)

I never talked to anyone about this CAPSID file because I don't like to impose stuff to other coders. But if they want to join, well, that would be for the best.

I intend to create this file for each install update, and possibly find a way to automate creation for existing installs.
jotd is offline  
Old 05 January 2005, 10:01   #8
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 766
I will try to include the CAPS-ID in future releases but usually I dont have CAPS images or there are several game versions supported which aren't in CAPS yet. So this is usually not easy to do or at least an extra effort.
Wepl is offline  
Old 05 January 2005, 13:43   #9
IFW
Moderator
IFW's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ...
Age: 49
Posts: 1,838
Pretty cool imho, well done guys!
IFW is offline  
Old 12 January 2005, 05:32   #10
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 48
Posts: 8,161
I've just added CAPS IPF ID and image support.

Hellbent, Ski or Die plus a few others are all able to use CAPS images
Galahad/FLT is offline  
Old 12 January 2005, 12:49   #11
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,518
so this means, that if I had the corresponding IPF, I could make a whd install from this image instead of messing around with disks?

Grand.
Akira is offline  
Old 12 January 2005, 13:50   #12
IFW
Moderator
IFW's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ...
Age: 49
Posts: 1,838
You could do that for years, you just had to find out which version was that.
IFW is offline  
Old 12 January 2005, 14:10   #13
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,518
I thought WHD would only install from physical disk drives...
Akira is offline  
Old 12 January 2005, 14:35   #14
IFW
Moderator
IFW's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ...
Age: 49
Posts: 1,838
Ok maybe I am a bit late then, so new installs can actually use ipfs natively?
IFW is offline  
Old 12 January 2005, 16:33   #15
Murakami
Zone Friend
Murakami's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Flayosc / France
Age: 53
Posts: 57
I don't use physical disks for a long time. I use adf or dms files with a rad: disk. It's a lot faster than disk access.
IPF support would be another real plus.
Murakami is offline  
Old 12 January 2005, 16:48   #16
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,518
Quote:
Originally Posted by Murakami
I don't use physical disks for a long time. I use adf or dms files with a rad: disk.
Yest his is nice and all for CRACKED images, but we're talking originals here. rad or ff0 wont work with originals.
Akira is offline  
Old 12 January 2005, 19:02   #17
Murakami
Zone Friend
Murakami's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Flayosc / France
Age: 53
Posts: 57
I disagree. It works for somme original games. I've done it for Monkey Island 1 & 2, Elvira 2...
Murakami is offline  
Old 12 January 2005, 19:37   #18
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,518
All that uncopyprotected stuff, yes.. But these are few.
Akira is offline  
Old 12 January 2005, 19:40   #19
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 39
Posts: 7,957
No they cannot use ipfs natively, you still have to insert them with winuae but it's very good knowing which ones support which ipfs.

Cheers guys.
killergorilla is offline  
Old 12 January 2005, 19:45   #20
Psygore
Moderator

Psygore's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: France
Posts: 485
Quote:
Originally Posted by Akira
I thought WHD would only install from physical disk drives...
Some months ago, I've created a little tool to convert ipf to wwarp's file.
If the install uses RawDIC, it can create image disk directly from file.
RawDIC2.2 supports mfmwarp/wwarp/adf files.

If DIC are used, you can create adf via wwarp

In a near future, RawDIC will support ipf files.
Psygore is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which consoles have you kept, sold, plan to sell or plan to buy amigapd Retrogaming General Discussion 17 29 December 2012 09:22
How do I install SPS and CAPS games with Whdload? retrogamer project.WHDLoad 8 06 July 2011 17:56
CAPS and WHDLoad DeCreator project.SPS (was CAPS) 4 30 August 2004 11:03
WHDLoad installs from CAPS images DeCreator Amiga scene 18 27 April 2004 06:32
Whdload and non-dos Caps Images Belial support.WinUAE 10 31 July 2003 03:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10665 seconds with 15 queries