English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 26 August 2006, 14:58   #1
Froots
 
Posts: n/a
No ROM files in download...help please

I'm a bit of a beginner here so bear with me please. I've downloaded WINUAE but it's saying all my ROMs are unavailable. I've rescanned over and over but it's making no difference at all.

I noticed in another thread that someone mentioned a ROMs folder but I don't seem to have one of those either.

Any ideas please? Hope so cos this is winding me up now
 
Old 26 August 2006, 16:01   #2
quahappy
Born again WinUAE user

quahappy's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South Yorkshire, UK
Age: 54
Posts: 1,667
Welcome to EAB Froots!

Er.... you need to buy the Kickstart ROMs which are Copyright, from www.amigaforever.com before you can begin to play all those free Amiga classics as mentioned in FAQ.

http://www.amigaforever.com/system/ gives a more detailed breakdown of why you need Kickstart ROMs.
quahappy is offline  
Old 26 August 2006, 16:04   #3
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,522
If you don't own an Amiga, you have to buy this: AmigaForever or one of these: Amiga Classix. Otherwise there is no legal way to get the ROM files needed by WinUAE.
thomas is offline  
Old 26 August 2006, 23:20   #4
Ultron
Something

Ultron's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Amigaland, Nostalgia
Age: 46
Posts: 757
Yeah, dude, you gotta do as they say, not as they do

Sanctimonious tip #4759: Don't download them of Emule, Bitorrent, or any of the P2P apps in there. Or grab them from whomever might've PM'ed you by now.

Just buy again what you already payed for, probably more than once, over ten years ago
Ultron is offline  
Old 27 August 2006, 02:34   #5
PaulyQ
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Hartlepool, UK
Age: 51
Posts: 237
I agree..... buy 'em!! Your legal that way, no seriously!!
PaulyQ is offline  
Old 27 August 2006, 04:05   #6
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 50
Posts: 1,800
Or just get a free or cheap A500 then leech a ROM from someone!!!!
TjLaZer is offline  
Old 29 August 2006, 08:48   #7
Froots
 
Posts: n/a
Cheers lads.
 
Old 29 August 2006, 14:04   #8
Doc Mindie
In deep Trouble
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, Made in Norway
Age: 49
Posts: 837
No prob's, Froots..... we're here to encourage legal Amiga emulation and such
Doc Mindie is offline  
Old 29 August 2006, 14:12   #9
Basquemactee1
Old Fart New WinUAE user
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Sebastian, Spain
Age: 56
Posts: 175
I agree with this from Ultron.......Sanctimonious tip #4759: Don't download them of Emule, Bitorrent, or any of the P2P apps in there. Or grab them from whomever might've PM'ed you by now.

I made the mistake of d/l thru Emule a couple of years ago and on opening the RAR image it was virus/spyware laden. So I ended up buying it from Amiga Forever and believe me it's nice to have legal files!!!!!
Basquemactee1 is offline  
Old 29 August 2006, 15:12   #10
_ThEcRoW
Amiga NetRunner
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 43
Posts: 938
A virus on the roms?. are you sure the virus wa't on the autoextract rar file?.
From what i know, the Amiga roms aren't executable on win.
_ThEcRoW is offline  
Old 29 August 2006, 15:30   #11
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 46
Posts: 5,273
i think the antivirus checks the archives on opening
Marcuz is offline  
Old 29 August 2006, 16:11   #12
Basquemactee1
Old Fart New WinUAE user
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Sebastian, Spain
Age: 56
Posts: 175
It was in the RAR archive, not the ROMS, sorry shoulda said!! I made the typical sad mistkae of opening the archive without running the v checker & got a bloody worm installed. Got rid of it tho thank christ, but never again for an RAR or EXE file of Emule!!
Basquemactee1 is offline  
Old 29 August 2006, 18:08   #13
mcbpete
Zone Friend
mcbpete's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: London, England
Age: 40
Posts: 227
Send a message via MSN to mcbpete Send a message via Yahoo to mcbpete
Well you can't get a virus from a RAR file itself (only any .exe/.com/.scr/.pif files within it) unless it was like a .rar.exe (one of those self-extracting thingies). The closest you can get is what I think is called a zip-bomb which is a really tiny compressed file which is just full of 0's so is easily compressed which can expand to a multi-gigabyte file flooding the drive.
mcbpete is offline  
Old 29 August 2006, 22:05   #14
Froots
 
Posts: n/a
I'd buy the online version but I need a non-free email address otherwise they don't accept the payment.

Tight-arses eh?

Looks like I'll have to get it delivered or something. Boooooo!
 
Old 30 August 2006, 11:22   #15
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 42
Posts: 822
Why dont you use the email address you get with your ISP ?
Jimbo is offline  
Old 30 August 2006, 21:52   #16
Anubis
Retro Gamer

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Underworld
Age: 49
Posts: 3,485
Never, ever search for kick!

That's what commies do... share.... etc...
Anubis is offline  
Old 30 August 2006, 22:23   #17
InTheSand
Registered User
InTheSand's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Nelson, New Zealand
Posts: 43
Quote:
Originally Posted by Froots
Looks like I'll have to get it delivered or something. Boooooo!
It's worth buying the version with the extra content - the video material about Commodore is interesting.

- Ali
InTheSand is offline  
Old 03 October 2006, 13:20   #18
sniperchaz
Zone Friend
sniperchaz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: MARGATE UK
Age: 60
Posts: 33
If you dont alraedy own an AMIGA then AMIGA FOREVER is well worth paying for to use as an emulator has evry thing you need to get started if you get the download version ie non cd you will need to MOUNT the ISO IMAGE onto a VIRTUAL DRIVE one of the best programmes to use is Demon Tools you can download it for free from there site then burn the image with nero or any other decent burn programme to a cd and also install it from the ISO its already got workbench 1.3 and 3.1 in it plus some games and demos and if you wanted to just download classic workbench and install it ideal for laptops as well as tower units and is not too expensive .
sniperchaz is offline  
Old 03 October 2006, 13:26   #19
Haakon
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Norway
Age: 47
Posts: 180
Quote:
Originally Posted by Ultron
Yeah, dude, you gotta do as they say, not as they do

Sanctimonious tip #4759: Don't download them of Emule, Bitorrent, or any of the P2P apps in there. Or grab them from whomever might've PM'ed you by now.

Just buy again what you already payed for, probably more than once, over ten years ago

Haakon is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SPS torrent verification please... [missing files after old torrent download] ARTHUR071169 project.MAGE 3 24 October 2006 15:59
Kickstart Rom files (not looking for) Magno Boots Retrogaming General Discussion 5 04 June 2006 17:42
RIAA accuses amigascne.org site of illegally "offering 0 song files for download. Pyromania Amiga scene 21 17 May 2003 13:30
Corrupt Zone files with Download Manager ┬žane project.EAB 8 15 August 2002 03:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11409 seconds with 13 queries