English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 25 March 2021, 15:15   #4341
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by mad View Post
Now you released #50 inc. time to take a well deserved break...
Yeah, except I've just done something really stupid

Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
No time at the moment...

I've just done something really, really, really stupid and now my personal laptop won't boot into Windows 7, and instead brings up the "Acer eRecovery Manager" as if the laptop is brand new

My only options are to "Restore Windows back to Factory Default" or "Restore Windows and retain User Data".

I have 2 x partitions; C: and D: with over 350GB of data. I don't have a backup of everything...

I'm now building a bootable Windows PE USB stick so that I can at least copy all data off before reinstalling everything.

Will be a few days work
Quote:
Originally Posted by hitm4n View Post
"Restore Windows and retain User Data" will fo just that. Fix windows and make it bootable again, and save your entire profile folder. It will create a new profile for you, but then you can copy your old profile stuff into place. While using the "retain user data" option too, you will not lose all your installed apps from program files etc, unless it has been corrupted. You will have minimal stuff to fix or reinstall. I've used this option myself a long time ago.

But you should make a full backup of all data first for sure. A bootdisk or bootcd will let you copy everything from your drives to an external drive. I usally have a 1tb drive kicking about for backups and work or this kind of thing.

Good luck.
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
My data is not just under "C:\Users\<username>"; it's all over "C:" but in a nice file structure; and the whole "D:" drive is data (this will be safe).

I'm going to manually copy everything off first using a Windows Bootable USB stick to access the hard drive / partitions.

I have 6 x 3TB external hard drives here so no problem there

I'm also thinking it may just be the MBR that's become corrupt so will try to fix that first after the data copy.
DamienD is offline  
Old 25 March 2021, 15:35   #4342
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 890
Thank you DD for the base install + updates pack. I promised you an Christmas gift last year, but we are all in the same boat all over the globe because of this corona virus. If i get a TAX refund this year, I promise you that I will send it this year.
ma693541 is offline  
Old 25 March 2021, 16:42   #4343
Radertified
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: -
Posts: 722
Quote:
Originally Posted by damiend View Post
i've just done something really, really, really stupid and now my personal laptop won't boot into windows 7, and instead brings up the "acer erecovery manager" as if the laptop is brand new
omg
Radertified is offline  
Old 25 March 2021, 16:45   #4344
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by Radertified View Post
omg
Meh, it happens... and as mentioned, it was my own stupid fault

Luckily I'm a 3rd line technical analyst, so have some tricks up my sleeve

You can see more details in this thread: Request for any gems.
DamienD is offline  
Old 29 March 2021, 10:30   #4345
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Here is Civilization II for Mac
So please just download / extract this archive into "C:\WinUAE".

Last edited by DamienD; 29 March 2021 at 10:40.
DamienD is offline  
Old 29 March 2021, 12:00   #4346
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
I've updated my Quake [AmigaCD] .HDF to include the 2 x official Mission Packs; "Hipnotic" and "Rogue"

So please just do the following:
  • Delete the configuration file "C:\WinUAE\Configurations\Quake [AmigaCD].uae".
  • Delete the <gamedir> "C:\WinUAE\Games\Quake AmigaCD".
  • Download / extract the following archive into "C:\WinUAE".
DamienD is offline  
Old 29 March 2021, 12:06   #4347
philgood1351fr
Registered User

 
Join Date: Jun 2020
Location: Coulommiers/France
Posts: 74
Hi DamienD, the metalink is not working for Quake...

Update : working now
philgood1351fr is offline  
Old 29 March 2021, 18:45   #4348
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
For those of you that want to try out the MSX conversion --> Amiga that's just been released by Toni Galvez and co; i.e. King's Valley
So please just download / extract this archive into "C:\WinUAE".

Last edited by DamienD; 29 March 2021 at 18:50.
DamienD is offline  
Old 29 March 2021, 19:12   #4349
hitm4n
Registered User
hitm4n's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Lincoln, UK
Posts: 503
Not sure if you know, the Hipnotic and Rogue mission packs are actually called Dissolution Of Eternity and Scourge Of Armagon. Why they get installed into folders with those names is anyones guess.
hitm4n is offline  
Old 29 March 2021, 20:12   #4350
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Peterborough, UK
Age: 38
Posts: 364
Where did the quake post go?
enigma776 is offline  
Old 29 March 2021, 20:25   #4351
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by hitm4n View Post
Not sure if you know, the Hipnotic and Rogue mission packs are actually called Dissolution Of Eternity and Scourge Of Armagon. Why they get installed into folders with those names is anyones guess.
Ok, well it's no problem to rename but the length of text is way too long for filenames...

You also run these with the switches "Quake -game Hipnotic" and "Quake -game Rogue".

Quote:
Originally Posted by enigma776 View Post
Where did the quake post go?
Not sure what you mean: <click>
DamienD is offline  
Old 29 March 2021, 20:29   #4352
enigma776
Bringer of Death

enigma776's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Peterborough, UK
Age: 38
Posts: 364
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Ok, well it's no problem to rename but the length of text is way too long for filenames...

You also run these with the switches "Quake -game Hipnotic" and "Quake -game Rogue".


Not sure what you mean: <click>
Me being a blind git, was expecting a screenshot like post and its all text.
enigma776 is offline  
Old 30 March 2021, 00:09   #4353
hitm4n
Registered User
hitm4n's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Lincoln, UK
Posts: 503
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
You also run these with the switches "Quake -game Hipnotic" and "Quake -game Rogue"
This is so Quake looks in those folders for a .pak file. The folder could be called Timbuktoo if you wanted, the command would be Quake -game Timbuktoo instead. It might be, the actual titles are too long and we are only just coming out of the DOS era where folder names were kept to 8 characters max, maybe they just plucked two short words out of their asses here.



Anyway, you're right, the folder names are correct. I have Quake and those two packs installed on my PC now. And they are titled Hipnotic and Rogue, but don't ask me why as thats not what their true names are. I don't even know if the words Hipnotic or Rogue have any relation to the addons at all. I think the only thing you should update is maybe the config name that shows in WinUAE. Someone else with a bit more historical knowledge about where the daft folder names came from might be able to shed more light on it, its not something i ever cared about, so long as it loads and works, but i did think you'd want to call the addons by their true titles.
hitm4n is offline  
Old 30 March 2021, 00:34   #4354
speshady
Registered User

speshady's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: currently in Glasgow, from Derbyshire/England
Age: 48
Posts: 162
Quote:
Originally Posted by hitm4n View Post
This is so Quake looks in those folders for a .pak file. The folder could be called Timbuktoo if you wanted, the command would be Quake -game Timbuktoo instead. It might be, the actual titles are too long and we are only just coming out of the DOS era where folder names were kept to 8 characters max, maybe they just plucked two short words out of their asses here.



Anyway, you're right, the folder names are correct. I have Quake and those two packs installed on my PC now. And they are titled Hipnotic and Rogue, but don't ask me why as thats not what their true names are. I don't even know if the words Hipnotic or Rogue have any relation to the addons at all. I think the only thing you should update is maybe the config name that shows in WinUAE. Someone else with a bit more historical knowledge about where the daft folder names came from might be able to shed more light on it, its not something i ever cared about, so long as it loads and works, but i did think you'd want to call the addons by their true titles.



The folders were named like that to represent the devs of said title:


Scourge of Armagon is developed by Hipnotic Software.
Dissolution of Eternity is developed by Rogue Entertainment.

Also. not sure if you know. I get no music tracks playing in the game.

Last edited by speshady; 30 March 2021 at 00:50.
speshady is offline  
Old 30 March 2021, 11:10   #4355
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by hitm4n View Post
I think the only thing you should update is maybe the config name that shows in WinUAE. Someone else with a bit more historical knowledge about where the daft folder names came from might be able to shed more light on it, its not something i ever cared about, so long as it loads and works, but i did think you'd want to call the addons by their true titles.
I might, currently it's just named "Quake & Mission Packs [AmigaCD]".

Quote:
Originally Posted by speshady View Post
The folders were named like that to represent the devs of said title:

Scourge of Armagon is developed by Hipnotic Software.
Dissolution of Eternity is developed by Rogue Entertainment.
Thanks for the information.

Quote:
Originally Posted by speshady View Post
Also. not sure if you know. I get no music tracks playing in the game.
Is that a statement to me?

CD audio tracks work fine here; you need to start with the "xxx_CDAudio" icons though.
DamienD is offline  
Old 30 March 2021, 14:40   #4356
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
For those of you that want to try out the MSX conversion --> Amiga that's just been released by Toni Galvez and co; i.e. King's Valley

<snip>

So please just download / extract this archive into "C:\WinUAE".
Alpha has just released a trainer for King's Valley

So please just do the following:
  • Delete the <gamedir> "C:\WinUAE\Games\King's Valley".
  • Download / extract this archive into "C:\WinUAE".
DamienD is offline  
Old 30 March 2021, 14:41   #4357
speshady
Registered User

speshady's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: currently in Glasgow, from Derbyshire/England
Age: 48
Posts: 162
Quote:
CD audio tracks work fine here; you need to start with the "xxx_CDAudio" icons though.

Oh yeah so it does, my mistake for not running the correct file.
speshady is offline  
Old 30 March 2021, 14:55   #4358
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by speshady View Post
Oh yeah so it does, my mistake for not running the correct file.
The same is true with "Quake" in the "QUAKE" folder

The icon "Quake" is the game without CD Audio.

The icon "q-cdaudio" is the game with CD Audio; I added this extra icon and put the required CD-ROM details into the command line.

Last edited by DamienD; 30 March 2021 at 15:05. Reason: Fixed spelling mistakes...
DamienD is offline  
Old 30 March 2021, 19:45   #4359
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
I've updated my Quake [AmigaCD] .HDF to include the 2 x official Mission Packs; "Hipnotic" and "Rogue"

So please just do the following:
  • Delete the configuration file "C:\WinUAE\Configurations\Quake [AmigaCD].uae".
  • Delete the <gamedir> "C:\WinUAE\Games\Quake AmigaCD".
  • Download / extract the following archive into "C:\WinUAE".
Decided to add another mission pack: Abyss of Pandemonium - The Final Mission

Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
The same is true with "Quake" in the "QUAKE" folder

The icon "Quake" is the game without CD Audio.

The icon "q-cdaudio" is the game with CD Audio; I added this extra icon and put the required CD-ROM details into the command line.
Renamed the icon to make it easier to know what it's for:
Finally, added a "Quake_Cheats_LevelCodes_NightmareDifficulty.txt" file.

So please just download / extract this archive into "C:\WinUAE".
DamienD is offline  
Old 31 March 2021, 12:48   #4360
Macca
Zone Friend
Macca's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Gloucester
Posts: 687
Weird error - on the later SWoS games I'm getting really odd joystick drift. On SWoS 96/97 it's fine. Any ideas?

If you need a hand getting your laptop back working then let me know



M.
Macca is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Unofficial" Update Packs - DamienD's WinUAE Collection DamienD project.MAGE 146 10 May 2022 22:29
"reInstallDDWC.cmd" for DamienD's WinUAE Collection malko project.MAGE 49 09 April 2021 23:34
DamienD's WinUAE Collection - [720x576] Old vs New Scanlines DamienD support.Other 50 21 October 2018 00:52
[DamienD] WinUAE v3.2.2 - Games "DAT File" DamienD request.Old Rare Games 29 10 February 2016 00:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.40418 seconds with 16 queries