English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 18 January 2020, 12:04   #1
MacSpain
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Poland
Posts: 10
Problem with ptplayer

Hi guys!

I've been working on a game for a couple of months, and recently I started adding some music via MOD files. I tried to play it using ptplayer, downloaded from here: http://aminet.net/package/mus/play/ptplayer.lha. I compiled it into an object file, linked it into my game, and called all the necessary functions. The result was not what I expected, The music sounds 'kinda' similar to the MOD file I load, but it's all high-pitched, and full of distortions. Does anyone know how to solve the issue? For additional info, my game works on an ACE engine: https://github.com/AmigaPorts/ACE. I contacted the maker of the engine, and he told me the steps to take to ensure that the system doesn't interfere with ptplayer.
MacSpain is offline  
Old 18 January 2020, 12:51   #2
jotd
This cat is no more

jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 51
Posts: 6,975
ptplayer interfaced very well with my system friendly game. It hooks on level 6 interrupt, but otherwise doesn't disturb the game in my case, and the sound is good. Can you test with other mod files? some mod files play well on VLC but don't on regular amiga players.

note that sfx MUST use ptplayer too in order not to interfere. No external audio command should be performed.
jotd is offline  
Old 23 January 2020, 20:52   #3
MacSpain
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Poland
Posts: 10
Tried some other MODs as you suggested, and it turns out that it sounds the same for any MOD, which means that there must be something wrong with the way I set it up. The way I do it is like this:

1. Read the MOD file, and store it in the memory
*in an infinite loop*
2. disable system through ACE (has to be this way otherwise it crashes)
3. mt_install_cia (happens only once)
4. mt_init on the file in memory
5. mt_music
6. mt_end
7. enable system again (again, has to be this way)

I get that it would probably wrong to do it this way, but why does it sound the same no matter what file I try to play?
MacSpain is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mike the Magic Dragon: in-game problem or WinUAE problem? petran support.WinUAE 27 27 December 2022 07:08
aspi problem (was: auto resize problem) Kyon support.WinUAE 34 31 May 2009 17:56
Problem with Kickstarts [rare problem with faulty scripts in early v1.1 release] Topgun project.MAGE 14 08 June 2006 23:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09023 seconds with 13 queries