English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 20 May 2013, 16:37   #1
mal101
 
Posts: n/a
Amiga 4000d

Hi guys this is my first post so please excuse any mistakes i have retrieved a 4000 that has been stored for years and as you can guess the battery has leaked. I have followed the excellent tutorials and removed the battery and cleaned the board now the two tracks on the u177 chip are broken that is the battery side can anyone tell me should it still boot in this condition when first set up it booted to inset disk screen i loaded WB disk and it loaded and was useable but after i tuned it off and back on the following day it would not boot only blank screen thanks
 
Old 20 May 2013, 16:46   #2
Cymru
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Dorathea/AT
Posts: 376
Amiga 4000d

What about repairing the tracks?
Cymru is offline  
Old 20 May 2013, 16:53   #3
Sandro
Banned
 
Join Date: Feb 2013
Location: spain
Posts: 897
seems the first time worked because the mobo is sane
the 2nd time failed to boot because the copper contacts reacted after long time and completed the natural oxidation process (sulphation)
clean the contacts of the cpu board using alcohol...both motherboard and cpu board..try again
optionally clean the contacts of the daughterboard as well, both mobo and board
Sandro is offline  
Old 20 May 2013, 16:54   #4
mal101
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Cymru View Post
What about repairing the tracks?
Hi thanks for reply i dont think i am up to that the reason i asked was i read the item on amiga technical resource and it seems to say the system would flag rtc the only repair i have done to tracks was a printer and i used silver PCB paint.
 
Old 20 May 2013, 17:13   #5
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,796
You could send it to AmigaKit for repair. They could also replace the capacitors on the board at the same time.

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=932

I imagine it will probably be around £60 + p&p but you'd have to ask them.

You'd save money if you shipped just the motherboard.
alexh is offline  
Old 20 May 2013, 17:28   #6
mal101
 
Posts: n/a
Hi thanks for info i am am trying to find out if with the tracks mentioned missing should i get the insert disk screen before i go any further thanks
 
Old 20 May 2013, 18:19   #7
hooverphonique
ex. demoscener "Bigmama"

 
Join Date: Jun 2012
Location: Fyn / Denmark
Posts: 1,295
if the tracks were broken, and it booted, the conclusion is, that it isn't due to them it doesn't now... and please use some commas or shorter sentences ;-)
hooverphonique is offline  
Old 20 May 2013, 18:57   #8
mal101
 
Posts: n/a
hi thanks for input what i am trying to find is should it boot with tracks missing or because of the corrosion where the tracks connected enough to pass a current,and in cleaning have i removed corroded part of track
 
Old 21 May 2013, 00:01   #9
Marcelv
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Netherlands
Posts: 20
The 4000 will boot with the tracks going to the clock circuit missing, even if u177 is missing is will boot.
Marcelv is offline  
Old 21 May 2013, 01:30   #10
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 43
Posts: 5,903
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Marcelv View Post
The 4000 will boot with the tracks going to the clock circuit missing, even if u177 is missing is will boot.
Not always, as some of the tracks go to kickstart rom and gary area.
FOL is offline  
Old 21 May 2013, 08:12   #11
Marcelv
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Netherlands
Posts: 20
If the lines next to U177 he is talking about are broken it will boot. Probably there will be more damage (even not visible under some chips).
Marcelv is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 4000D and IDE videofx support.Hardware 5 03 July 2013 15:37
Slowdown Amiga 4000D amigatv New to Emulation or Amiga scene 19 10 February 2013 10:44
FS: Amiga 4000D (1 of 2) r.cade MarketPlace 2 21 August 2012 20:35
Amiga 4000D usb ps/2 heALer support.Hardware 2 10 November 2010 13:00
WTB amiga 4000D bigmac MarketPlace 3 23 January 2009 01:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12848 seconds with 13 queries