English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 17 September 2021, 01:07   #1
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Age: 67
Posts: 7,104
WinUAE: Green Screen

Toni with AROS 68k after a crash if I do F12 and run Restart/Start I get a green screen.

It is solved by repeating Restart/Star or by running Clear Disk history.

From what I can guess it's as if the RAM is still dirty.

I can not identify from which beta it started because it does not always appear, it seems that from beta 20 it is more frequent but it may be just a case.

Last edited by AMIGASYSTEM; 14 October 2021 at 09:20.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 18 September 2021, 17:29   #2
Foebane
Banned
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 49
Posts: 2,871
From this page alone: https://en.wikipedia.org/wiki/Kickstart_(Amiga)

It looks like no Chip RAM has been found, or it is damaged.
Foebane is offline  
Old 18 September 2021, 18:34   #3
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Age: 67
Posts: 7,104
Yes that's what I suspected, the strange thing is that it happens only with AROS 68k and only after a system crash, as said just do a couple of reboots or use the Clear Disk history.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 18 September 2021, 19:07   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Age: 67
Posts: 7,104
I'm trying it on my other PC and it doesn't seem to happen, I probably will have some faulty RAM on that PC ?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 19 September 2021, 01:35   #5
Rotareneg
Registered User
Rotareneg's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Kansas, USA
Posts: 256
Not likely. If the PC itself had faulty memory it wouldn't present itself in such a specific and repeatable manner without causing other much more obvious problems.

Make sure the WinUAE configuration is actually identical between the two systems?
Rotareneg is offline  
Old 19 September 2021, 02:07   #6
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Age: 67
Posts: 7,104
In fact I did the RAM Diagnosis and found no problems. If it was really the RAM I should have had problems on other applications or other WinUAE configurations, I use a lot of them daily.

The configuration used on WinUAE is the same "identical", the only difference between the two PCs is that one has Win7 32Bit, the other Win7 64Bit. I used the same version of WinUAE 32Bit, but I can't exclude anything since the Green Screen doesn't appear always and appears only with AROS 68k !
AMIGASYSTEM is offline  
Old 19 September 2021, 12:31   #7
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Age: 67
Posts: 7,104
Quote:
Originally Posted by Rotareneg View Post
Not likely. If the PC itself had faulty memory it wouldn't present itself in such a specific and repeatable manner without causing other much more obvious problems.
There is a detail I didn't mention, every now and then I get a Blue Screen on Win7 and to restart it I have to remove and put back the RAM.

This could be a problem of false contact because it happens after many days, I must try to replace the RAM, although it remains a mystery because it happens only with the AROS 68k emulation, never had problems with AfA One or other Amiga OS that I emulate daily.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 19 September 2021, 14:33   #8
Foebane
Banned
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 49
Posts: 2,871
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
There is a detail I didn't mention, every now and then I get a Blue Screen on Win7 and to restart it I have to remove and put back the RAM.
That explains a lot, and I think you should replace it, then test the replacement. I had a similar problem once, many years ago.
Foebane is offline  
Old 19 September 2021, 20:33   #9
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Age: 67
Posts: 7,104
Yes that's what I'm going to do, I have two 2GB RAMs, at the next Blue Screen I'll try to replace one so I can locate the faulty one.
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yet another green screen, but strange cause... giobbi support.Hardware 10 28 May 2021 06:35
Green Screen in A500+ zooliolo support.Hardware 16 23 September 2020 17:53
Amiga CD32 will not boot. Green screen power light blinks, later a black screen retrofriends support.Hardware 2 24 July 2020 19:40
A500 green screen or light green issue dssence support.Hardware 5 14 October 2019 11:34
Kick 3.1 v40.63 green screen in WinUAE Photon support.WinUAE 14 19 October 2009 12:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07598 seconds with 15 queries