English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 13 May 2011, 22:07   #1
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,818
Why does "add harddrive" still need admin rights?

Win7 or Vista: if I run WinUAE normally (without admin rights) and load a config which already has a physical harddrive in the list, then it works without problems. And if I click on properties in the harddrives list, I can even select another harddrive and the list of harddrives is always current. So why does the "add harddrive" button need admin rights? What is the difference between "add harddrive" and "properties"?
thomas is offline  
Old 15 May 2011, 16:51   #2
Narf the Mouse
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Vancouver Area, Canada
Posts: 136
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Win7 or Vista: if I run WinUAE normally (without admin rights) and load a config which already has a physical harddrive in the list, then it works without problems. And if I click on properties in the harddrives list, I can even select another harddrive and the list of harddrives is always current. So why does the "add harddrive" button need admin rights? What is the difference between "add harddrive" and "properties"?
Looks like because you'd be "hijacking" an entire physical HD from your OS to WinUAE.
Narf the Mouse is offline  
Old 15 May 2011, 21:17   #3
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 44
Posts: 5,946
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Win7 or Vista: if I run WinUAE normally (without admin rights) and load a config which already has a physical harddrive in the list, then it works without problems. And if I click on properties in the harddrives list, I can even select another harddrive and the list of harddrives is always current. So why does the "add harddrive" button need admin rights? What is the difference between "add harddrive" and "properties"?
I have never used Admin rights. So Im alittle lost by that too.

Only problem I have now, with latest release is a I can not add drives anymore at all.

If I go back to an earlier release its fine. HD override deosnt work.
FOL is offline  
Old 15 May 2011, 23:39   #4
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 65
Posts: 3,968
It probably has something to do with the way WinUAE accesses the HD.

@FOL, add hardrives works with ver 2.3.1, but I have to run as Admin for the drives to show up
Arnie is offline  
Old 16 May 2011, 07:56   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 48
Posts: 25,950
I have no answer to original question yet but:

- "not working" is not a bug report.
- Not mentioning Windows version and if it is 32 or 64-bit makes it even worse "bug report".
Toni Wilen is offline  
Old 16 May 2011, 08:52   #6
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 44
Posts: 5,946
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I have no answer to original question yet but:

- "not working" is not a bug report.
- Not mentioning Windows version and if it is 32 or 64-bit makes it even worse "bug report".
My issue, I already explained over 6 months ago, in a previous post.
Aint had time to go through it all properly.

Will do a proper bug report once I get enough time free.
Cant believe no one else has had the issue I have had.
FOL is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CF "SD card adapter" as "Harddrive" ? Mr B support.Hardware 11 18 October 2011 19:03
WinUAE x64 2.2 & 2.3 closing when "Add HardDrive" button is pressed Thom87 support.WinUAE 4 26 September 2010 16:37
Can't "Add Harddrive" mr.niceguy support.WinUAE 5 28 January 2010 01:08
"Amiga fails to deliver cash, loses naming rights to Kent arena" eLowar Amiga scene 19 07 August 2007 21:32
Harddrive & "USB-xx-in-one-device" support Borg_Number_One request.UAE Wishlist 2 19 September 2004 21:33

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07133 seconds with 13 queries