English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 08 February 2004, 13:21   #1
CC100
 
Posts: n/a
configure joypad

i cant get my joypad to work through winuae.

it works fine in windows, but not on any of my amiga afs.

ive put my config below

can you help?

thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.jpg
Views:	459
Size:	23.0 KB
ID:	6377  
 
Old 08 February 2004, 13:55   #2
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Try with PC Joystick 1 selected
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image1.gif
Views:	478
Size:	15.9 KB
ID:	6378  
Paul is offline  
Old 08 February 2004, 15:21   #3
CC100
 
Posts: n/a
ive already done that-still no good
 
Old 22 February 2004, 21:39   #4
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
Well, if the joypad you want to use is plugged in the USB port (one of those plug-and-play controllers, like Thrustmaster), WinUAE won't recognize it. Try WinFellow, it recognizes USB joypads.

Only controllers that can be calibrated through the 'Gaming Options' option in 'Control Panel' are recognized by WinUAE.

I hope this helps.
Swordlord is offline  
Old 22 February 2004, 21:43   #5
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 45
Posts: 9,248
I have a USB pad and WinUAE picks it up
BippyM is offline  
Old 23 February 2004, 00:06   #6
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
Really?
Did you have it configured before installing WinUAE on your computer? Does it show up in the 'Gaming Options' section? What brand is it?

You see, I have a USB controller and a regular one. But the regular one (4-button gamepad, kinda old) doesn't work well and the Thrustmaster isn't recognized. (WinFellow recognizes it, though.)
Swordlord is offline  
Old 23 February 2004, 00:11   #7
Enverex
Fantasy Man!

Enverex's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 1,352
I have a Saitek P2000 joypad (USB) that gets picked up fine with WinUAE.

As far as I am aware, WinUAE works with anything that shows up in the "Game Controlers" control panel applet, which should be any gaming devices, not just manual ones.
Enverex is offline  
Old 23 February 2004, 00:25   #8
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
The joypad I have works like this: you plug it in the USB port, put in the Operating System CD (in my case, Windows '98) and that's it. It's not present in the 'Game Controllers' applet.
Of course, as is always the case with these damn PC accessories, it doesn't work with half of the games.
But the Thrustmaster is a great joypad, I'm glad I bought it.

Perhaps CC100's joypad is something similar to mine. That's why I suggested WinFellow.
Swordlord is offline  
Old 23 February 2004, 00:34   #9
Enverex
Fantasy Man!

Enverex's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 1,352
Depends on the OS. 98 and such are old and aren't particually good when it comes to device integration and suck. It sounds more like it is using a hack for it to work rather than it being installed properly to be honest.
Enverex is offline  
Old 23 February 2004, 00:54   #10
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
You're probably right about the device integration. (Actually, maybe I'll try the Thrustmaster with WinUAE on my father's computer -- he has Windows Me).

I don't know if it uses a hack or not, and I don't really care. It works flawlessly in the applications that recognize it.

I don't want to update to a newer Windows, because Windows '98 is the last one with DOS. And I prefer older games.
I know there's DOSBox, but still, a real DOS is better...
Swordlord is offline  
Old 23 February 2004, 01:05   #11
Enverex
Fantasy Man!

Enverex's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 1,352
Actually there isn't DOS at all, that is just a command prompt for text commands.

You could dual boot you know...
Enverex is offline  
Old 23 February 2004, 01:13   #12
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 45
Posts: 9,248
I have a Sidewinder USB and its picked up just fine, as is my Amiga competition pro.. though that needs drivers
BippyM is offline  
Old 23 February 2004, 01:15   #13
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
What do you mean by "dual boot"?
Swordlord is offline  
Old 23 February 2004, 01:19   #14
Enverex
Fantasy Man!

Enverex's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 1,352
Quote:
Originally posted by Swordlord
What do you mean by "dual boot"?
Have Windows 98 AND Windows XP installed.
Enverex is offline  
Old 23 February 2004, 01:20   #15
abelthorne
Registered User
abelthorne's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: France
Posts: 142
I use a psx-to-usb adapter and it works fine with WinUAE (with other emulators such as Mame or Kawaks as well). It is automatically setup by Windows XP as soon as it is plugged, recognized as a standard usb paddle with a lot of buttons.

When I bought it, I already used WinUAE, the emulator just recognized it as soon as it was plugged without the need to reinstall anything.
abelthorne is offline  
Old 23 February 2004, 01:32   #16
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
abelthorne: My Thrustmaster works fine with MAME and Kawaks, too, but not with WinUAE.

bippym: A month ago, I would have bought a Sidewinder, based on anyone's word that it works in WinUAE. But now, if WinFellow recognizes the Thrustmaster, I'll just play the games that need very tight control in WinFellow.

Enverex: Ah, yes, but how? Can I do it myself? Is there an advantage to installing XP on a 1999, Pentium II, 433 MHz computer?
Swordlord is offline  
Old 23 February 2004, 01:38   #17
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
So, I assume that, if it shows up in the 'Game Controllers' applet, it's recognized by WinUAE. If not, not.
Can anyone infirm this?
Swordlord is offline  
Old 23 February 2004, 01:41   #18
Enverex
Fantasy Man!

Enverex's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 1,352
Quote:
Originally posted by Swordlord
Is there an advantage to installing XP on a 1999, Pentium II, 433 MHz computer?
No, it will probably blow up. You could install Windows 2000 though...

To dual boot, you install the older Operating system (i.e. 98) and then install the new one to either another folder/partition/drive and it will list the options at boot (though only 2000/XP/2003 do this).
Enverex is offline  
Old 23 February 2004, 01:56   #19
Swordlord
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: T/C
Posts: 80
Thanks for telling me about this.

Oh, and I went to your site today and downloaded the .rar archive with the UAE configurations for different games. Great stuff, man! (Will they still work for the new version of WinUAE?)
Swordlord is offline  
Old 23 February 2004, 09:13   #20
Enverex
Fantasy Man!

Enverex's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: UK
Posts: 1,352
Quote:
Originally posted by Swordlord
Will they still work for the new version of WinUAE?
Yes, but you may needs to change one or two settings (though you probably wont need to).
Enverex is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm a PC idiot! Please help me configure... Yaka Vajavil project.MAGE 3 13 April 2008 13:32
How do I configure winuae to recognise left stick on joypad? RickDangerous New to Emulation or Amiga scene 11 23 March 2007 13:31
A1200 LED Re-configure. Zetr0 support.Hardware 2 23 September 2006 10:11
How to configure Joypad/Keyboard Twe12ve New to Emulation or Amiga scene 2 15 January 2006 05:59
How do I configure and use Savedisks in winuae? Henrik support.WinUAE 11 09 July 2002 20:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10485 seconds with 14 queries