English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 22 November 2011, 22:41   #1
Blip
Registered User
Blip's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Aberdare, South Wales
Posts: 37
Smile Connecting Amiga 1200 to Hantarex Polo/3 Arcade Monitor

Hi All.
I have just purchased an Hantarex POLO/3 21" 15kHz Monitor for use in a JAMMA cab project. As its a 15khz monitor i was wondering if its also possible to hook my Amiga 1200 upto it?

Anyone had any experience with this?

Thanks for any help
Blip is offline  
Old 22 November 2011, 22:44   #2
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
It sounds suitable. Does it have a 15-pin VGA connector?

If it does, an Amiga RGB to VGA adapter should be all you require to get it connected.
prowler is offline  
Old 22 November 2011, 23:00   #3
Blip
Registered User
Blip's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Aberdare, South Wales
Posts: 37
Unfortunatley not. It only has a direct connection labeled in the operating mannual as R, G, B, Earth, Vert Synch, Horiz Synch
Blip is offline  
Old 22 November 2011, 23:28   #4
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
If those inputs are compatible with the Amiga's Video port outputs, then they are available from the 23-pin D-type Monitor output. Digital and Analog RGB outputs are provided as well as Horizontal and Vertical Sync.

http://www.l8r.net/technical/t-db23video.shtml

Last edited by prowler; 22 November 2011 at 23:33.
prowler is offline  
Old 23 November 2011, 06:49   #5
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 40
Posts: 8,568
It should work fine since it's a 15kHz "CGA" arcade monitor.

For the life of me I don't understand why the arcade folk have to call lo-res arcade monitors CGA.. Groan.
Jope is offline  
Old 23 November 2011, 10:04   #6
Blip
Registered User
Blip's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Aberdare, South Wales
Posts: 37
Thanks for the tips guys
Blip is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE on Arcade Monitor at 15kHz blagger support.WinUAE 8 28 May 2011 18:01
Amiga 1200 with free acorn monitor! ivansc MarketPlace 13 18 May 2010 16:01
For Sale: Amiga 1200 system with Ram board, monitor etc davideo MarketPlace 4 18 June 2009 22:39
A2000 monitor connecting MrFluffy support.Hardware 12 27 October 2008 12:13
Help Needed Connecting A500 to Monitor PHPHPH New to Emulation or Amiga scene 39 22 February 2007 22:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07550 seconds with 13 queries