English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 03 January 2021, 18:06   #1
lost_lemming
Registered User
lost_lemming's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Birmingham
Age: 35
Posts: 390
Question help with Amiga Shell - quiting shell windows properly

Hi, So I got this app called NASP (it's a sort of sample player DJ tool,where you smash the function keys and it plays samples)
ANYWAY
I'm having trouble closing nasp lists (lists are custom lists of 10 samples you make your self)

I bring up a nasp list via toolsdaemon, it's CLI mode, and the argument is something like (Cli) "HDD:NASPv1.11/NASP" dubsiren"
and then a hotkey assigned to ie (ie 1)

this works, it bring up a tools output window, I think it's a shell window
So I want to close it to bring up another list say, If I click on the close gadget (top left) it's all good, it terminates properly. but I want to use this WITHOUT a mouse!
So I go for control + \ which closes the shell window just fine
HOWEVER (and here's the problem) the list (or mabye just sample memory) hangs in the background! even thought the window has clearly disapeared, the samples from the previous list are still present in memory which is no good.

One thing I discovered today though, was that if I click on the window first (anywhere in the window) to sort of activate it to the top level, THEN hit control + \ it disposes of it properly.
How can I get the window to be active without using a mouse?
or just, how can I terminate it properly. ???
lost_lemming is offline  
Old 03 January 2021, 18:57   #2
Matt_H
Registered User
Matt_H's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Boston, MA
Posts: 465
Partial workaround: in case you didn't know, you can control the mouse pointer with the keyboard. Hold Left Amiga and use the arrow keys to move. Hold Shift to speed up movement. Press Left Amiga + Left Alt for a left click, Right Amiga + Right Alt for a right click. Not quite as quick as a hotkey, but if you're doing a DJ set you don't need to bring a mouse with you.

Only other things I can think of are to check the documentation (full package is on Aminet in case you only have a partial version from elsewhere) or to try a CON: replacement with more options.
Matt_H is offline  
Old 03 January 2021, 19:37   #3
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,337
This is really just an idea; probably won't solve your problem but...

What if you add "HDD:NASPv1.11/NASP" dubsiren" to a script file and then from CLI:

Code:
Run <script>
EndCLI
DamienD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to run an Amiga shell from the command line? palaste support.Other 8 24 November 2020 01:37
Snapshot Amiga Shell window? TenLeftFingers support.Apps 3 15 June 2015 16:38
Windows shell (explorer.exe) replacement Photon support.WinUAE 29 28 October 2014 19:55
Clear background color for Shell window- Shell-StartUp fc.studio support.Apps 12 29 December 2009 14:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11209 seconds with 15 queries