English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 20 September 2021, 15:30   #1
butfluffy
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: In the Hills
Posts: 365
amiga 500+ graphic corruption. bad floppy disc?

i recieved my amiga 500+ cartoon classics and decided to test it out to make sure all was good.
everything boots and the rgb cable i got for it works fine so all seemed good.
i have not recieved my gotek drive yet so i decided to put some of the bundled discs which came with the machine in to try.
captain planet loaded great and all seemed well.
then i inserted simpsons - bart vs the space mutants and it loaded to the ocean splash screen which was all garbled.
now is this more likely due to a dodgy old floppy disk or a problem with the amiga 500+?
i was thinking that the a500+ is probably good because tyhe captain planet game loaded fine but i thought i would see what you guys think.
wish the gotek had arrived so i could do more testing.
butfluffy is offline  
Old 20 September 2021, 15:40   #2
solarmon
Registered User

solarmon's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: UK
Posts: 1,601
Make sure you inspect and clean the floppy disks. And the floppy drive read/write heads too, now since you have potentially have used floppy disks with mould on them.

Yes, once you have the Gotek it will be easier to test and compare against.
solarmon is offline  
Old 20 September 2021, 15:45   #3
butfluffy
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: In the Hills
Posts: 365
yeah sounds like a plan. i was mainly trying to find out if a dodgy floppy disc could cause the graphic corruption at all or if they just will not load.
i suspect maybe a bigger problem.
bit of a nightmare because the gotek was not shipped when it should have been and i don't want to miss my return window from the amazon seller.
nightmare.

edit - gotek arrived and installed. good news is that when using the goteka nd an image of bart vs the space mutants everything worked fine so it was eitehr a bad floppy or the floppy drive is on it's way out.
the amiga 500+ i purchased is in great shape and had never been opened. i had to open it to install the gotek and removed the battery at the same time.
it was one of those nasty dark blue batteries but it had not leaked everywhere. there was a tiny bit of leakage just where the battery itself sits. hardly anything and no damage caused.

Last edited by butfluffy; 21 September 2021 at 16:31. Reason: update
butfluffy is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 1200 graphic corruption suppah support.Hardware 3 03 July 2021 21:58
A1200 graphic corruption Mclane support.Hardware 15 13 October 2020 19:50
Need help installing OS3.1.4 with a bad floppy disc on a bare A1200 wiser3 New to Emulation or Amiga scene 5 31 July 2019 06:04
A1200: Graphic corruption on Workbench Akira support.Hardware 21 30 May 2009 16:12
WinUAE graphic corruption? Critter support.WinUAE 13 08 February 2004 14:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08902 seconds with 15 queries