English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 28 March 2009, 02:42   #1
Charlie1990
 
Posts: n/a
Trouble loading Alien Breed

Hi everyone,

I am new to the Amiga Emulator and am having some trouble getting Alien Breed to work. I have started it all up, it works til it asks for the second disk. After that it doesnt really do anything.

Any help with this would be great.
 
Old 28 March 2009, 07:57   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 40
Posts: 17,789
press F12 and change disk image
s2325 is offline  
Old 28 March 2009, 11:52   #3
Charlie1990
 
Posts: n/a
What I meant was I already changed the disk but it doesn't load any further after. When looking at the bottom it looks like its doing something but never actually comes up with anything.
 
Old 28 March 2009, 11:55   #4
Rabbit80
Its hard being famous!
Rabbit80's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gateway to the dales, UK
Age: 40
Posts: 633
Press fire?
Rabbit80 is offline  
Old 28 March 2009, 12:07   #5
Charlie1990
 
Posts: n/a
Still nothing!
 
Old 28 March 2009, 12:13   #6
Steve
I Identify as an Ewok
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Lincolnshire
Age: 42
Posts: 2,323
I've just tried the game. After inserting disk 2 you have to press the left mouse button.
Steve is offline  
Old 28 March 2009, 13:22   #7
Charlie1990
 
Posts: n/a
I don't know what it is but I have just inserted disk 2 and pressed the left mouse button and still nothing, it just stays with the disk request 2 image up.

Any further ideas would be greatly appreciated.
 
Old 28 March 2009, 13:35   #8
Steve
I Identify as an Ewok
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Lincolnshire
Age: 42
Posts: 2,323
You are ejecting the first disk and putting the second disk into DF0 aren't you?? I don't think this game works with any external disk drives.
Steve is offline  
Old 28 March 2009, 13:40   #9
Sensi
Unregistered User
Sensi's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: N/A
Posts: 1,643
Use only df0 and 100% floppy speed.
Sensi is offline  
Old 28 March 2009, 13:47   #10
mailman
Zone Friend

mailman's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Warsaw/Poland
Age: 42
Posts: 2,345
Quote:
Originally Posted by Charlie1990 View Post
I don't know what it is but I have just inserted disk 2 and pressed the left mouse button and still nothing, it just stays with the disk request 2 image up.

Any further ideas would be greatly appreciated.
Are you sure that:
1. The disk you have is not broken
2. The disk you have is the second disk of Alien Breed?
mailman is offline  
Old 28 March 2009, 14:56   #11
Rabbit80
Its hard being famous!
Rabbit80's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gateway to the dales, UK
Age: 40
Posts: 633
Anyone got a working copy you can put in t'zone?
Rabbit80 is offline  
Old 28 March 2009, 15:06   #12
Steve
I Identify as an Ewok
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Lincolnshire
Age: 42
Posts: 2,323
Quote:
Originally Posted by Rabbit80 View Post
Anyone got a working copy you can put in t'zone?
I've tested this using the original IPF version of Alien Breed which can't be zoned. You can legally download the files here:

http://www.dream17.co.uk
Steve is offline  
Old 28 March 2009, 15:27   #13
Charlie1990
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by mailman View Post
Are you sure that:
1. The disk you have is not broken
2. The disk you have is the second disk of Alien Breed?
I'm deffienetly sure I have both disk one and disk two, however, I will try different disks in case they are broken, as I have tried everything else suggested and still not getting past the request for disk 2 image.
 
Old 28 March 2009, 15:29   #14
Sensi
Unregistered User
Sensi's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: N/A
Posts: 1,643
It takes some time when loading T17 games. How long do you wait?
Sensi is offline  
Old 28 March 2009, 15:45   #15
Steve
I Identify as an Ewok
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Lincolnshire
Age: 42
Posts: 2,323
Quote:
Originally Posted by Charlie1990 View Post
I'm deffienetly sure I have both disk one and disk two, however, I will try different disks in case they are broken, as I have tried everything else suggested and still not getting past the request for disk 2 image.
Download the IPF version from the website I provided the link to. This is the original disks and they work fine for me.
Steve is offline  
Old 28 March 2009, 15:57   #16
Charlie1990
 
Posts: n/a
I have downloaded it then it asked for the sps plugin, so I downloaded that as well, but there must be something I'm doing or not doing as the case maybe becuase it's getting to the same point then not doing anything.

Does anyone have msn, so they can talk me through how to use it?
 
Old 28 March 2009, 16:05   #17
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 40
Posts: 17,789
maybe it's problem with input configuration? try "keyboard layout B"
s2325 is offline  
Old 28 March 2009, 16:08   #18
Sensi
Unregistered User
Sensi's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: N/A
Posts: 1,643
And what version of WinUAE you are using?
Sensi is offline  
Old 28 March 2009, 16:32   #19
Charlie1990
 
Posts: n/a
I have 2 versions, I have tried both.
 
Old 28 March 2009, 16:35   #20
Sensi
Unregistered User
Sensi's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: N/A
Posts: 1,643
WinUAE 1.5, 1.1, 0.8, what versions?
Sensi is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Civilization Amiga 500 trouble loading Gameoveryeah New to Emulation or Amiga scene 1 23 June 2012 19:55
Trouble loading Quik Thunder Rabbit CD32 trydowave support.WinUAE 4 28 May 2010 13:24
Working WinUAE config for Alien Breed and Alien Breed II takeobass support.WinUAE 2 22 July 2008 14:48
ALIEN BREED (Special Edition) - SAVING/LOADING GAMES alienbreedrules Retrogaming General Discussion 6 19 November 2005 21:52
Alien Breed - Alien Breed SE? Daz support.Games 8 20 August 2002 19:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.16373 seconds with 14 queries