English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 April 2021, 17:27   #1
sandruzzo
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Italy/Rome
Posts: 1,940
Strange behaviour with DualPlayfield

I don't know if it's an Amiga OCS bugs, but I'm trying to have 5 planes enable for my DualPlayfield setting, cos I need to gain cicles on top of my screen.

If I do 5 planes and then enabling 6 planes after copper wait, it doesnt work, as expected. Opposite works: 6 planes enabled, and then 5 enabled.

Why? Is it Amiga HW BUG or what? Do I have to do somenthing else to make it works?

Thanks



sandruzzo is offline  
Old 04 April 2021, 18:16   #2
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 47
Posts: 8,055
Are you actually changing the value in $dff100?

Are you when you change the screen mode reloading new bitplane pointers or sticking with the same ones?
Galahad/FLT is offline  
Old 04 April 2021, 18:33   #3
sandruzzo
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Italy/Rome
Posts: 1,940
$5600 for 5 planes and $6600 for 6 planes
sandruzzo is offline  
Old 04 April 2021, 18:35   #4
sandruzzo
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Italy/Rome
Posts: 1,940
Maybe, I've to reset plane 6. I stick with the same.
sandruzzo is offline  
Old 04 April 2021, 18:49   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,744
Generally anything can be changed even mid scanline. But rarely used weird stuff might not work correctly. Test program required as usual.
Toni Wilen is offline  
Old 04 April 2021, 20:03   #6
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 47
Posts: 8,055
Quote:
Originally Posted by sandruzzo View Post
$5600 for 5 planes and $6600 for 6 planes
Standard 5 bitplanes would be $5200, don't know if that will make any difference in your case.
Galahad/FLT is offline  
Old 05 April 2021, 10:15   #7
sandruzzo
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Italy/Rome
Posts: 1,940
@Toni Wilen

I'll do some more test, by resetting 6 plane after being shutted down
sandruzzo is offline  
Old 07 April 2021, 05:24   #8
sandruzzo
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Italy/Rome
Posts: 1,940
By setting back 6th planes, things fly!

sandruzzo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vasm strange behaviour Den Coders. Asm / Hardware 3 12 December 2015 15:24
Strange Prefs (non) behaviour. khph_re support.WinUAE 4 02 October 2010 14:34
Strange A600 behaviour Gavilan support.Hardware 9 08 July 2009 19:02
strange sound behaviour in 0.8.27 Domenico support.WinUAE 8 13 October 2006 11:24
Strange A1200 behaviour manicx support.Hardware 39 09 November 2005 08:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10808 seconds with 15 queries