English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 14 November 2014, 02:25   #1
eva
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Constanta / Romania
Posts: 202
WHDLoad Game Icons Under Workbench Appear as Dots

Hello! I am sure this has been asked before, but WHDLoad game icons show up as dots under MagicWB. Some display alright, but most of them are just a black dot. You can still click the dot and the game loads... I think this is an icon incompatibility thing - is there any way to solve it? Do other people use a workaround to show some nice icons for the games? I am under MagicWB with Workbench 3.1. Thanks!
eva is offline  
Old 14 November 2014, 03:43   #2
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 40
Posts: 4,147
That is because they are using NewIcons. If you do not have it installed, it will only show the regular icons which in most cases is just a dot.

More info here: http://eab.abime.net/showthread.php?t=64599
demolition is offline  
Old 14 November 2014, 03:52   #3
eva
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Constanta / Romania
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by demolition View Post
That is because they are using NewIcons. If you do not have it installed, it will only show the regular icons which in most cases is just a dot.

More info here: http://eab.abime.net/showthread.php?t=64599
Thank you! :-)
eva is offline  
Old 14 November 2014, 10:51   #4
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 46
Posts: 3,696
Or you can use PeterK's excellent icon library.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=64079
Retroplay is offline  
Old 14 November 2014, 18:02   #5
eva
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Constanta / Romania
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by Retroplay View Post
Or you can use PeterK's excellent icon library.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=64079
HI. Thanks.

As reference, I have solved the issue by:
  • getting icon.library from that URL and copying it to LIBS:
  • copied LoadResident from the ADF IconDemoADF.lha @ http://eab.abime.net/showthread.php?t=64079 to "C:"
  • edited startup-sequence before "C:SetPatch QUIET" to say:

    Code:
    Version > NIL: icon.library 46 REVISION 4
    If WARN
      LoadResdient >NIL: LIBS:icon.library REBOOT
    EndIf

and now the game icons show up on WB3.1.
eva is offline  
Old 11 December 2015, 17:16   #6
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Posts: 797
When I run the IconLib_46.4 script it complains that I don't have icon.library. Is it possible it doesn't exist on OS3.0? Should I be installing something else?

I get icons for normal apps but not for the WHDLoad games.
TenLeftFingers is offline  
Old 11 December 2015, 17:27   #7
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,508
I have IconLib46 running on my KS3.0 machine. Maybe you have an old version? It used not to be supported but now it is. Get the latest if you don't have it.
Akira is offline  
Old 11 December 2015, 17:32   #8
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Posts: 797
Thanks Akira, maybe when AmiNet comes back up I can see if there's a newer version (I got mine from the ftp). Did you run the script which generates the library first, or was the library prebuilt in the lha?
TenLeftFingers is offline  
Old 11 December 2015, 17:55   #9
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,508
You don't need Aminet, PeterK posts it here at EAB (look at the attachments on the first post):
http://eab.abime.net/showthread.php?...t=icon+library
Akira is offline  
Old 13 December 2015, 10:24   #10
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 49
Posts: 1,746
I just did this on my WB 3.1 install and it works great!
TjLaZer is offline  
Old 13 December 2015, 13:18   #11
-Acid-
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: South Shields
Posts: 800
Quote:
Originally Posted by Retroplay View Post
Or you can use PeterK's excellent icon library.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=64079
Does that completely replace newicons or do you need to run both? Any advantage using icon.library over newicons if it replaces it?
-Acid- is offline  
Old 13 December 2015, 19:50   #12
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 46
Posts: 3,696
Yup, you don't need newicons installed if using this library.

The advantage:
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
It displays all types of icons: old icons, MWB-icons, NewIcons, GlowIcons, OS4-icons and PNG-icons.
Retroplay is offline  
Old 13 December 2015, 23:48   #13
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Posts: 797
Thanks Retroplay, I was confused about that part.
TenLeftFingers is offline  
Old 17 December 2020, 20:55   #14
Flux
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: UK
Posts: 11
I'm having this problem on 3.1.4.1 on my Amiga 1200.

I'm using PeterK's icon.library 46.4.536 from http://aminet.net/package/util/libs/IconLib_46.4.

I copied icon.library_68020 to LIBS:icon.library and added the following before SetPatch in my startup-sequence:

C:LoadModule LIBS:icon.library

But WHDLoad game icons are still dots, whereas the GlowIcons for Workbench are fine. I must have overlooked something?
Flux is offline  
Old 17 December 2020, 22:40   #15
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,885
OS 3.1.4.x needs no LoadModule instruction to load Libs:icon.library.

But you may have to check Prefs/Workbench and untick "No NewIcons".

I hope you didn't save these dot icons before, because then you need to replace the images with CopyIcon or Workbench=>Icon=>Information again.

Last edited by PeterK; 18 December 2020 at 11:40.
PeterK is offline  
Old 17 December 2020, 23:08   #16
Flux
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: UK
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Flux View Post
But WHDLoad game icons are still dots, whereas the GlowIcons for Workbench are fine. I must have overlooked something?
I solved it. In Workbench Preferences No NewIcons was checked for some reason. With that unchecked the WHDLoad game icons render fine.
Flux is offline  
Old 17 December 2020, 23:19   #17
Flux
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: UK
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
OS 3.1.4.x needs no LoadModule instruction to load Libs:icon.library.

But you may have to check Prefs/Workbench and untick "No NewIcons".
I just solved it and only saw your reply when the page refreshed with my reply!

However, the advice about LoadModule is most useful. I misinterpreted the following documentation as applying to 3.1.4:

Of course, it's required to load the icon.library into memory if you want to use it with AmigaOS 3.0/3.1.

I have removed the superfluous LoadModule from my startup-sequence and all is still well.

Thank you for all your hard work on this library: I'm amazed how much you've managed to do in just 29 KiB.
Flux is offline  
Old 12 April 2021, 22:07   #18
Bladecmc
Registered User

 
Join Date: Mar 2019
Location: Donegal / Ireland
Posts: 7
Big grin

Quote:
Originally Posted by Flux View Post
I solved it. In Workbench Preferences No NewIcons was checked for some reason. With that unchecked the WHDLoad game icons render fine.

This was driving me nuts, thank you for the post and Peter K for the replies too.. it's all looking lovely again after my upgrade to 3.1.4.1
Bladecmc is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Workbench HD Icons manic23 support.Other 13 04 December 2019 01:01
WHDLoad Game Icons ChrisEvans support.Games 3 22 May 2017 09:25
OS 3.5 icons on 3.1 & WHDLoad hangs when displaying icons PoulpSquad support.WinUAE 22 14 September 2012 00:57
Icons showing up as dots - anyway to fix? mfletcher support.Apps 17 08 July 2012 02:39
creating icons for whdload game installers dlfrsilver project.WHDLoad 6 15 March 2006 15:08

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09642 seconds with 15 queries