English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 20 April 2013, 02:37   #1
showview
 
Posts: n/a
Oil Imperium Error w/Speedlink Competition Pro

Hey guys

So, I bought the SL Competition Pro LE and I want to play Oil Imperium, but everytime I try to drill, the game goes straight to 'Drilling a fiasco' without me getting a chance to drill



NB.
I have tried all the versions of this game I could find.
Mouse is port1 and Competition Pro is port2.
All other games works fine with the SL Competition pro
on Winuae.

Pleease help me, I really want to play this game again
 
Old 20 April 2013, 08:25   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,796
Wrong config? AFAIK Oil Imperium minigames are very CPU speed dependent and totally impossible to play if CPU is too fast. Most likely it is only playable in 68000 cycle exact mode.
Toni Wilen is offline  
Old 20 April 2013, 10:26   #3
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 43
Posts: 24,024
The drill minigame in Oil Imperium was/is almost impossible on a real A500 too. Does it really instantly show that message or does it start to drill and after a second or two show the message?
TCD is offline  
Old 21 April 2013, 15:02   #4
mr_magnell
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sweden
Posts: 34
Oilimperium works fine on both my real Amiga 500 & WinUAE, but there seems to be many bad cracks out there.

The one I use that works on my real Amiga 500 & WinUAE is version 1.1.e cracked by Quartex (the one that you have to press enter twice at the copy protection screen), there is no problem drilling in this version.
mr_magnell is offline  
Old 22 April 2013, 01:49   #5
showview
 
Posts: n/a
Hey, thanks you guys

I'll try these tips tomorrow.

Toni Wilen: Any chance you could send me your config pleeease?

TheCyberDruid: It goes to drilling minigame for half a second, but in this time I can't control it at all. Then it goes directly to Drilling failed message.

mr_magnell: do you have a link for me? Or could you by chance pm the crack to me pleeease? Tried to find this crack on my own but can't seem to find it.

I feel like a real noOob

Thanks again guys
 
Old 22 April 2013, 01:56   #6
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 43
Posts: 24,024
Try these two: http://www.planetemu.net/rom/commodo...-disk-1-of-2-2
http://www.planetemu.net/rom/commodo...tx-disk-2-of-2
I'll also have a look tomorrow and see if I can get anywhere with the drilling game in that cracked version
TCD is offline  
Old 22 April 2013, 13:50   #7
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 43
Posts: 24,024
The WHDLoad install has the same problem (okay, it takes maybe 2 seconds, but it's impossible to control the drill).
TCD is offline  
Old 22 April 2013, 14:26   #8
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,207
Drilling works fine on my real Amiga. The Speedlink CP stick has a bad lag, so it's not a good choice for the drilling mini game.
Retro-Nerd is offline  
Old 22 April 2013, 14:56   #9
showview
 
Posts: n/a
Retro-Nerd: Then how can I drill on a PC?
This was one of the big reasons I bought this Speedlink Competition Pro to drill and lay pipelines I was really looking forward to it
 
Old 22 April 2013, 14:58   #10
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,207
You need an USB adapter for 9pin joysticks (old Amiga/C64 CPs), with a better polling time. Even then it's a bit easier on real hardware. One of the cases where real hardware really beats emulation.
Retro-Nerd is offline  
Old 22 April 2013, 15:23   #11
showview
 
Posts: n/a
I tried the Oil Imperium v1.1e (1989)(reLINE)[cr QTX] crack by floppy disk. When I double press the well and strike oil to start the game I get the error message 'Can't open SCREEN !' God darn it this is hard..

Anyone have a working config for me pleease?
 
Old 22 April 2013, 15:26   #12
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 43
Posts: 24,024
Worked here with the A500 most common quickstart (but I got corrupted graphics when I tried to buy a tank...).
TCD is offline  
Old 22 April 2013, 18:24   #13
showview
 
Posts: n/a
Has anyone succeeded playing Oil Imperium with the
SpeedLink Competition Pro?
 
Old 22 April 2013, 21:37   #14
mr_magnell
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sweden
Posts: 34
showview:
Maybee it's your SpeedLink Competition Pro joystick that is the problem, I use a TAC2 joystick with WinUAE without any problems.

PM me with your e-mail and I will send you my disks + my config file for WinUAE
mr_magnell is offline  
Old 24 April 2013, 03:01   #15
showview
 
Posts: n/a
Thank you everybody and expessially mr_mankell for the solution.

Now its actually working, I drilled my first hole mohaha, happy days
 
Old 25 April 2013, 01:41   #16
mr_magnell
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sweden
Posts: 34
Happy to help!
mr_magnell is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SPEEDLINK Competition Pro USB PC Joystick lags? hexaae support.WinUAE 52 11 November 2019 00:17
Oil Imperium error 1time project.WHDLoad 23 24 May 2017 11:04
Zipstik and/or _vintage_ (no SpeedLink!) Competition Pro (4 buttons only) SunChild MarketPlace 0 21 July 2013 17:14
Oil Imperium Codes frogfoot24 Retrogaming General Discussion 4 10 March 2006 15:26
Oil Imperium Kelju Ivan support.Games 16 02 February 2003 22:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10082 seconds with 13 queries