English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 11 May 2021, 13:04   #41
RetroKing
Registered User

 
Join Date: May 2021
Location: Austria
Age: 44
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
The issue is that Windows 7 is no longer supported by the Python project. Python 3.9 (well, the official builds at least) only support Windows 8.1+.

Since these builds are built with Python 3.9, the minimum Windows version is 8.1 for these Launcher builds. I might reconsider and build the Windows version of the Launcher with Python 3.8 (the last Python version which supports Windows 7). But I'm not sure if it is worth it since Microsoft is no longer supporting Windows 7 either.
I hope you do!

My FSUAE 3.0.5 Folder is 187 GB large, so what should i do with a "calculator" Rasberry Port?

FSUAE will otherwise be the FIRST Emulation Frontend that will force me to update my current Operating System to Win10 (which is more demanding than Win7 and more incompatible to all my older games on my retrosystem).

Linux is also no option for my retrosystem!

Is there no inofficial python combatiblity project, which will make your good work easier?
RetroKing is offline  
Old 11 May 2021, 13:16   #42
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 40
Posts: 3,814
I think using Python 3.8.x for Windows should be fine for the current time being. The 3.8.x series is still maintained and supported by the Python project. I checked that Qt 5.15 (which is also used) still supports Windows 7 as well.
FrodeSolheim is online now  
Old 15 May 2021, 12:08   #43
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 40
Posts: 3,814
I've made available FS-UAE-Launcher_4.0.75. The only changes is that for Windows it is built with Python 3.8.10 instead of 3.9.2 (might work on Windows 7 now), and the macOS version is built with a slightly newer Python version (3.9.2 -> 3.9.5). @RetroKing please check if this version runs on Windows 7.

@jbl007 I moved your interesting post to https://eab.abime.net/showthread.php?t=106972 for further discussion there
FrodeSolheim is online now  
Old 15 May 2021, 18:58   #44
Clark Kent
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Vienna
Posts: 105
Is there any reason why the latest build does not work on older,systems anymore? I‘m still an 10.9.5 and can’t update because of several reasons…
Clark Kent is offline  
Old 15 May 2021, 19:35   #45
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 40
Posts: 3,814
Quote:
Originally Posted by Clark Kent View Post
Is there any reason why the latest build does not work on older,systems anymore? I‘m still an 10.9.5 and can’t update because of several reasons…
The Launcher is bundled with QT 5.15 for better compatibility with newer systems such as macOS 11. On the flip side, Qt 5.15 has a minimum macOS version of 10.13 (not entirely unreasonable, since Apple also have dropped support for older releases).

It doesn't really make sense to use an older version of Qt to make it work on 10.9 if the consequence is that it does not work as well on the current, supported and maintained macOS versions.

That being said, it is still possible to build a version which works fine on macOS 10.9, so there are still several other options:

- I might provide an additional version for older systems. It is somewhat more feasible now compared to earlier due to automated builds (but the support burden is there anyway of course).
- Same as above, but only for main releases.
- Provide easy-to-follow instructions for letting people build their own version for older operating systems.
- Same as above, but encourage volunteers to test and provide the builds for older operating systems.

Note; the current minimum version of 10.13 only applies to the new builds of the Launcher. The FS-UAE emulator builds require macOS 10.9 or higher.
FrodeSolheim is online now  
Old 15 May 2021, 19:48   #46
Clark Kent
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Vienna
Posts: 105
Thanx for the extensive information! Would be nice if at least the next main release works with 10.9
Clark Kent is offline  
Old 16 May 2021, 14:07   #47
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 46
Posts: 1,509
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Still no way to use blizkick on this version ? it crash at start for me...
Foul is offline  
Old 16 May 2021, 16:14   #48
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 40
Posts: 3,814
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
Still no way to use blizkick on this version ? it crash at start for me...
When you say crashes, do you mean that FS-UAE crashes, blizkick crashes, or that blizkick fails with returncode 20?

EDIT: If it is the latter, and if this is related to the config you sent me long ago (I checked my inbox because I vaguely remembered we've been in touch about BlizKick earlier), then

Remove:
uae_maprom = 0xf0000000


and add:
uae_cpuboard_settings = maprom

Last edited by FrodeSolheim; 16 May 2021 at 18:57.
FrodeSolheim is online now  
Old 16 May 2021, 18:44   #49
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 46
Posts: 1,509
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Remove:
uae_maprom = 0xf0000000


and add:
uae_cpuboard_settings = maprom
Working !!! Perfect as usual
Foul is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE Launcher window resizing & closing Emu support.FS-UAE 2 14 April 2015 10:24
FS-UAE (non-launcher) loading config created in Launcher? Fingerlickin_B support.FS-UAE 11 24 March 2015 07:32
fs-uae-launcher and fs-uae-arcade (dev versions) linux problems [Solved] esc support.FS-UAE 2 18 November 2014 01:02
Favorites in fs-uae launcher & arcade? Sergeb support.FS-UAE 2 22 March 2014 06:36
[FS-UAE] Amiga Game Database for FS-UAE Launcher nexusle support.FS-UAE 31 24 August 2012 20:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10526 seconds with 15 queries