English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 26 November 2016, 18:47   #61
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
hmm, done so - GamePorts Port1 and Port2 both "none"
yellow cross is now moving. but still have the reset loop.

I'm using Quickstart A500 Rom 1.3 ECS Agnus 512/512 NTSC.

and it still says "Turn on Laserplayer" - then it resets :/

just a little bit, almost there

Last edited by emufan; 26 November 2016 at 20:35.
emufan is offline  
Old 26 November 2016, 20:02   #62
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,224
Switch off more compatible CPU. (I must have broken something)
Toni Wilen is offline  
Old 26 November 2016, 20:25   #63
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Switch off more compatible CPU. (I must have broken something)
*heureka* now it does work. thanks

#1) this is cool stuff
emufan is offline  
Old 26 November 2016, 20:33   #64
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,123
Quote:
Originally Posted by emufan View Post
*heureka* now it does work. thanks
What works, what game? Video?
Retrofan is offline  
Old 26 November 2016, 20:38   #65
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
What works, what game? Video?
ALG American Laserdisk Game Setup Configuration for winuae:

Gallaghers Gallery v2.1 - use the video file by earok
download latest winuae.7z.
you also need the alg.zip from the zone - those are the extended rom files (like those for arcadia emulation)
--> extract alg.zip into your winuae kickstart/expansion rom folder - next do: Paths --> Rescan ROMs

1) Quickstart A500 1.3 ROM ECS Agnus 512 Chip / 512 Slow fast - NTSC
ROM: --> select "Extended Rom" --> American Laser Games Gallagher's Gallery v2.1 (256k)

2) Chipset: enable Genlock Connected [x] --> American Laserdisk Games and choose the videofile by earok.
--> if you get a blue screen instead of the video, then something is wrong with the videofile
--> or missing/wrong video codec (K-Lite Codec Pack may fix this)
enable NTSC [x]

3) GamePorts: Port1: none Port2: none

4) Input: remap Configuration #1 - Mouse
X Axis - Lightpen Horizontal
Y Axis - Lightpen Vertical
Button 1 - ALG Right Trigger

--> you should see a yellow cross which you can move around, if this is working.
--> if you dont see the yellow crosshair, remap the second mouse entry (eg. Logitech mouse / Windows Mouse) if you have a 2nd listed

5) Input: remap Configuration #1 - Keyboard
F1 - ALG Service
F2 - ALG Right Start
F3 - ALG Right Coin
F4 - ALG Right Holster

--> if none of the maped keys work, just try with your 2nd keyboard entry (eg. Logitech Keyboard / Winuae Keyboard)

6) if game starts push F3 (inserts Coin) - and watch what happens.
next push F2 to choose a subgame.
F1 brings up the game service menu - here you can calibrate the Lightpen pointer.
F4 will "Reload" the gun of the 1st player - some games will use this.

"ALG Right" values are for 1st player, "ALG Left" for the 2nd player

Last edited by emufan; 27 November 2016 at 20:17.
emufan is offline  
Old 26 November 2016, 20:41   #66
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,224
More compatible setting works now.
Toni Wilen is offline  
Old 26 November 2016, 20:58   #67
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
More compatible setting works now.
yep, it's fixed, changed my guide above

#1) the pointer and the target are a bit off, is it just me?
green-ish sphere is the impact-spot close to the lightpen crosshair.

*image removed to free some bytes* - see answer by toni below.

Last edited by emufan; 26 November 2016 at 21:18.
emufan is offline  
Old 26 November 2016, 21:14   #68
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,224
Service mode has calibration. But until NVRAM is saved, you need to do it after every boot..
Toni Wilen is offline  
Old 26 November 2016, 21:17   #69
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Service mode has calibration. But until NVRAM is saved, you need to do it after every boot..
ah, ok. np.

#1) just tested this, calibration works

#2) just testing some other games, "ALG Right Holster" is used to reload the gun of 1st player,
just added to my guide above.
American Laser Games Fast Draw Showdown v1.31 (256k) is using vertical display.
we need the video files for each game, makes no sense without them

Last edited by emufan; 26 November 2016 at 22:02.
emufan is offline  
Old 26 November 2016, 22:49   #70
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,224
NVRAM save is now supported. (GUI "Flash RAM/BIOS CMOS RAM file" path).
Toni Wilen is offline  
Old 26 November 2016, 22:54   #71
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,123
Emufan first thanks for the config settings.

But my config doesn't work. It hangs after about 30 seconds of video playing.

Do I post my config or do you post yours? Maybe it can be I chose a bad rom or something.
Retrofan is offline  
Old 26 November 2016, 22:59   #72
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,224
Thats the end of video file, I guess it is truncated or something. (Intro sequence is the very last piece).

EDIT: It does not prevent game play.

Last edited by Toni Wilen; 26 November 2016 at 23:06.
Toni Wilen is offline  
Old 26 November 2016, 23:10   #73
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,123
No, that's not the end yet. I said 30 seconds but it must be 10 seconds.

Edit: Sorry Toni I see what you mean and you were right like always, it must be truncated or something as you say.

I renamed one of the bins to use as rom. Maybe not the right one, or maybe my config.
Attached Files
File Type: uae American Laser Games - Gallaghers Gallery.uae (13.1 KB, 243 views)

Last edited by Retrofan; 27 November 2016 at 00:25.
Retrofan is offline  
Old 26 November 2016, 23:27   #74
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
your Gallaghers Gallery has the same checksum as my rom.
but you are using kickstart 1.3 (a3000) - do you have the a500 1.3 rom?

try to insert some more coins (F3), when game hangs try F2 again. maybe that will help.

the video playing is done using windows video codecs ( toni may correct me here).
so maybe you dont have the required video codec for this avi file.

just open the avi file in you prefered video/movie player and test, if you can skip/seek
forward/backward and if it plays after 30 seconds. total playtime is 27mins and some seconds.

Last edited by emufan; 26 November 2016 at 23:32.
emufan is offline  
Old 26 November 2016, 23:29   #75
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,123
Yes, I saw that about the rom. I must check if I've got it, not in my roms for WinUAE.

Edit: I've tried now with Kickstart 1.3 (34.5) (A500-A2500-A3000-CDTV) (Commodore) (1987) and it crashes the same.

But if I use F3 then it starts.

I don't get the yellow cross, so maybe I used bad settings about my mice. I'll see tomorrow.

Last edited by Retrofan; 26 November 2016 at 23:56.
Retrofan is offline  
Old 26 November 2016, 23:46   #76
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,224
I added video player status logging. "VIDEOGRAB EVENT X Y Z" will be logged when something changes (starts, ends, pause, some error etc..)

00000001 = end of video.
Toni Wilen is offline  
Old 26 November 2016, 23:52   #77
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,123
Hey... I've just tried the video on Windows. The video (the game) starts with the latest part of the Avi file... and it isn't complete. It finishes where my config crashes-.
Retrofan is offline  
Old 26 November 2016, 23:54   #78
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Yes, I saw that about the rom. I must check if I've got it, not in my roms for WinUAE.

Edit: I've tried now with Kickstart 1.3 (34.5) (A500-A2500-A3000-CDTV) (Commodore) (1987) and it crash the same.

But if I use F3 then it starts.

I don't get the yellow cross, so maybe I used bad settings about my mice. I'll see tomorrow.
i have 2 entries for "mouse" ( "Windows Mouse" and my "Logitech Mouse" ) in Input configuration - i configured my "Logitech mouse".

Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Hey... I've just tried the video on Windows. The video (the game) starts with the latest part of the Avi file... and it isn't complete. It finishes where my config crashes-.
then redownload earok's video (about 224mb) - playtime 27:06 minutes.

Last edited by emufan; 27 November 2016 at 00:00.
emufan is offline  
Old 26 November 2016, 23:58   #79
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,123
Yep, it's surely that about the mice. But see what I edited. My video finishes on windows where it's crashing on WinUAE. The video isn't complete at least here.

Do you watch all the starting video or do you insert coins before?

Edit: Ok, I will download it again.

Edit2: While I'm downloading... I've got Mad Dog for my Mega-CD and I like it, it will be fine to emulate it here too.

Last edited by Retrofan; 27 November 2016 at 00:03.
Retrofan is offline  
Old 27 November 2016, 00:02   #80
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Yep, it's surely that about the mice. But see what I edited. My video finishes on windows where it's crashing on WinUAE. The video isn't complete at least here.

Do you watch all the starting video or do you insert coins before?

Edit: Ok, I will download it again.
you dont have to watch the video - just insert some coins and start the game.
as soon as you see game graphics, just push F3 and insert coins, a counter will display the amount of coins.
next just push F2 and the game will start - you should see some kind of menu (Gallaghers Gallery),
with 4 possible game frames. just choose one.

#1) i've redownloaded earok's video and it does work, no freezing, no problems,

Last edited by emufan; 27 November 2016 at 00:14.
emufan is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Laser Squad" games thread (eg. "Evil" ) nittamituaki support.Games 18 18 May 2018 20:38
Lamborghini American Challenge from Titus dlfrsilver request.Old Rare Games 18 17 June 2015 12:45
Question from a dumb American. illy5603 support.Hardware 43 19 September 2009 01:27
Lamboghini American Challenge Marlon Amiga scene 5 21 January 2004 17:07
American versions Peanutuk Nostalgia & memories 8 23 October 2001 20:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10005 seconds with 14 queries