English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 25 January 2004, 18:02   #1
Dr. Dude
Senior Member
Dr. Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: On Ami World
Posts: 500
Amiga to Amiga?

As i am running on (DAMM) Win xp. I can't use any link program to make like PC-AMIGA.
Now why not make a ***Amiga*** -Amiga link?
Yes indeed, make a link tru WinUAE. All you need is the corect cable. And some extra stuf for WinUAE.
Dr. Dude is offline  
Old 25 January 2004, 18:22   #2
mr_0rga5m
Tik Gora :D

mr_0rga5m's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Round yo momma's
Posts: 1,273
You can PC-Amiga .. Just have to use Serial .. XP blocks the Parallel (for PC2AM) .. Serial works fine .. I use XP's Hyperterminal (Start->Programs->Accessories->Communications->Hyperterminal) on the PC Side and NComm on the Amiga side.
mr_0rga5m is offline  
Old 25 January 2004, 20:16   #3
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
XP seems to block DOS use of the serial and parallel ports, which happens to be what the DOS program PC2Ami uses.

Like Orgy said, a none-dos proggy PC side should work fine in XP.
Bloodwych is offline  
Old 25 January 2004, 20:59   #4
Dr. Dude
Senior Member
Dr. Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: On Ami World
Posts: 500
Yeah, but still
Think of it. WinUAE making a link, passing windows
And you stay *always* on a Amiga. Eh?
(and WinUAE will also be known as a link prog)
(the more it does, the more dude's will use it)*IF IT WORKS GOOD*
So far WinUAE is the best of the best.
Dr. Dude is offline  
Old 25 January 2004, 21:43   #5
Bad Mr Frosty
Junior Member
Bad Mr Frosty's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Praha / Ceska Republika
Age: 43
Posts: 107
You can use parallel on XP, you just have to use a driver to allow direct access to the port. Back when I used to use my Doctor GB or V64 Jr I used a giveio.sys, google is your friend.
Bad Mr Frosty is offline  
Old 25 January 2004, 22:07   #6
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 41
Posts: 8,826
Quote:
Originally posted by Bad Mr Frosty
You can use parallel on XP, you just have to use a driver to allow direct access to the port. Back when I used to use my Doctor GB or V64 Jr I used a giveio.sys, google is your friend.
Giveio support needs to be in the software.

Try userport on for size (hope the link works)

http://www.embeddedtronics.com/publi...t/UserPort.zip
Jope is offline  
Old 26 January 2004, 15:48   #7
Dr. Dude
Senior Member
Dr. Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: On Ami World
Posts: 500
DOH

never mind.
All i say is, why not? eh? It will be great, do evrything whit WinUAE eh?
Dr. Dude is offline  
Old 26 January 2004, 15:51   #8
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 46
Posts: 9,271
Because WinUAE uses Windows for file axxs :/

So it'd be like using windows own serial/parrallel i/o which as already discussed doesn't work 100%

Do a search on here and I think there is a thread/posts about linking pc/winuae<->amiga for multiplayer gaming and why it don't work!!

Same principles I guess!
BippyM is offline  
Old 26 January 2004, 16:24   #9
fiath
Moderator
fiath's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: South East / UK
Age: 44
Posts: 1,930
Quote:
Originally posted by Jope
Giveio support needs to be in the software.

Try userport on for size (hope the link works)

http://www.embeddedtronics.com/publi...t/UserPort.zip
Cool!

Have you tested this with PC2Amiga parallel?
fiath is offline  
Old 26 January 2004, 16:35   #10
Dr. Dude
Senior Member
Dr. Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: On Ami World
Posts: 500
I have 2 cable's
One of Wierd Science NetWorking
And one of the prog Paradise.
Both have total difrent wiring

Paradise cable :
PC- Amiga
1 -12
2 -2
3 -3
4 -4
5 -5
6 -6
7 -7
8 -8
9 -9
10 is emty
11-11
12 is emty
13 is emty
14 is emty
15 is emty
16 is emty
17-17
18-18
19-19
20-20
21-21
22-22
23-23
24-24
25- 25


The Other is like this
Both same things:
1 -1
2 -15
3 -13
4 -12
5 -10
6 -11
7 is emty
8 is emty
9 is emty
10-5
11-6
12-4
13-3
14-14
15-2
16-16
17-17
18 is emty
19 " "
20 " "
21 " "
22 " "
23 " "
24 " "
25-25
Dr. Dude is offline  
Old 29 January 2004, 02:02   #11
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 52
Posts: 1,551
Quote:
Originally posted by fiath
Cool!

Have you tested this with PC2Amiga parallel?
I wanna know too.....

I have a growing disk collection to transfer to my PC for uploading to CAPS and the thought of using LHA and floppies is daunting.

/me mutters something about A1200, PCMCIA, Network card and dongle not working

[edit] i will try it on the wifey's laptop, fingers crossed, because she spilt a drink over it and the internal modem went gay <poof>.
Whilst the laptop loads fine, and works ok, the modem doesnt

</me crosses every appendage >

Last edited by whiteb; 29 January 2004 at 02:08.
whiteb is offline  
Old 29 January 2004, 02:16   #12
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 52
Posts: 1,551
Quote:
Originally posted by mr_0rga5m
You can PC-Amiga .. Just have to use Serial .. XP blocks the Parallel (for PC2AM) .. Serial works fine .. I use XP's Hyperterminal (Start->Programs->Accessories->Communications->Hyperterminal) on the PC Side and NComm on the Amiga side.
Serial VS Parallel....
whiteb is offline  
Old 29 January 2004, 05:35   #13
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 52
Posts: 1,551
I tried my laplink cable on my Laptop to amiga, using PC2amiga and the userport driver. still no go.

[edit]

EUREKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SCREW YOU BILL GATES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rant mode off, ok I got it working by using instructions on the net, formatting a 1.44MB disk in XP as a SYSTEM disk from the format menu, puts an XP DOS on the disk (boots to command prompt). No XP locking the parallel port.

From there you can run PC2AMIGA, and you can access the Hard Drives on the PC too. My next step is to also put PC2AMIGA on my A530's workbench setup. In my latest test with this discovery, I loaded CAPS dumping disk, and I have succesfully dumped a disk through 4 wire Laplink direct.

WOOHOO, it works.........

Last edited by whiteb; 29 January 2004 at 11:44.
whiteb is offline  
Old 29 January 2004, 10:00   #14
Dr. Dude
Senior Member
Dr. Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: On Ami World
Posts: 500
Hmmmmmm...
Can i fix a network card in my Ami 1200?
hook it up to the Router?
A direct link?
Dr. Dude is offline  
Old 29 January 2004, 10:15   #15
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 52
Posts: 1,551
Quote:
Originally posted by Dr. Dude
Hmmmmmm...
Can i fix a network card in my Ami 1200?
hook it up to the Router?
A direct link?
Yeah, if you can find a PCMCIA card thats supported by the Cnet driver.
whiteb is offline  
Old 29 January 2004, 14:30   #16
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 41
Posts: 8,826
Quote:
Originally posted by whiteb
Yeah, if you can find a PCMCIA card thats supported by the Cnet driver.
3c589 cards (etherlink III pcmcia) are very very very common and there's a driver for them on Aminet.
Jope is offline  
Old 29 January 2004, 22:20   #17
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 52
Posts: 1,551
Quote:
Originally posted by Jope
3c589 cards (etherlink III pcmcia) are very very very common and there's a driver for them on Aminet.
/me goes spastic on ebay and bids on every card.

seriously, thats interesting to know. Thx

I had my reservations if they worked... but after downloading the driver and reading its docco's I stand corrected

[edit] but I have to laugh at one......

Item listed as 3COM Etherlink III, pictured is a netcomm, with a Xircomm dongle.
whiteb is offline  
Old 30 January 2004, 03:03   #18
Akira
Black Lives Matter

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,518
Hmm dunno what you have acomplished but linkup throuhgj WinUAE doesnt work because of bad emulation of CTS/RTS or some shit like that. I asked Toni once about this and I think he can't be arsed to look into that old code.

It would be nice for playing games like Populous or Skidmarks, but not for file transfer, since I bet you can't lift up the transfer rate that much (it barely goes to 115200 under pure DOS with twinexpress)
Akira is offline  
Old 30 January 2004, 03:15   #19
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 52
Posts: 1,551
Quote:
Originally posted by Akira
Hmm dunno what you have acomplished but linkup throuhgj WinUAE doesnt work because of bad emulation of CTS/RTS or some shit like that. I asked Toni once about this and I think he can't be arsed to look into that old code.

It would be nice for playing games like Populous or Skidmarks, but not for file transfer, since I bet you can't lift up the transfer rate that much (it barely goes to 115200 under pure DOS with twinexpress)
Laptop (P3-1Ghz), using an XP created boot disk, running PC2AMIGA in pure DOS mode (NO XP involved)
Connected to amiga A500/A530 (030/40Mhz) via 4wire Laplink cable.

Amiga - PC (Write) 37Kilobyte a second.
PC - Amiga (read) 20Bilobyte a second.
whiteb is offline  
Old 30 January 2004, 08:42   #20
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 50
Posts: 1,064
Why not use a program like Amiga Explorer? I've used it for years and it works fine, even with Windows XP.
adolescent is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
amiga a2091 and gvp tekmagic - boot order issue amiga 2000 MoreBITS support.Hardware 6 05 December 2011 21:26
Sell Original set of Commodore Amiga 3.1 Kickstart ROMs for an Amiga A3000 Vars191 MarketPlace 2 02 December 2008 22:43
Amiga Magazines: Amiga Format Amiga Action ... martin-flash request.Other 6 10 March 2008 00:25
An Amiga site with almost every Amiga game (adfs and cds). Good idea/project? Ironclaw Retrogaming General Discussion 19 11 April 2006 21:58
Amiga Big Bash 3! UK Amiga Show (Bring and Buy Sale) - Last Calling Mikey_C Amiga scene 19 20 October 2005 21:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11851 seconds with 16 queries