English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware pics

 
 
Thread Tools
Old 18 March 2010, 16:32   #1
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 41
Posts: 6,652
Send a message via MSN to fitzsteve
Apollo 630 Hardware Pr0n for Zetro and my Amiga Buddies

My Apollo 630 arrived today

I'll get the bad news out the way first... I got stung for £50 customs charges

But to see it working I almost forget that....

Its much smaller then I thought it would be but its a good fit on my CPU, clipped straight on and has been running for about 40 mins now

Just in the process of setting up my 4gb Microdrive with CWB ADV but to test I'm using my CWB 68k setup, its super fast and my spare 32mb Simm seems to work fine...

Well I guess you're here to see the pics, not to listen to me rabbit on

Here ya go:










Last edited by fitzsteve; 27 March 2010 at 00:30.
fitzsteve is offline  
Old 18 March 2010, 16:44   #2
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
£50!!!!!!! That is so stupid. Sounds like the sender didn't fill out the customs sticker correctly, as the item only has collectors value, is second hand and negligible retail value as it's no longer sold.

Man, really look after that A600. To be fair, you have a very rare item that will still fetch a lot if you resell, but that custom's charge sucks.

I sell things oversees, and you have to make sure you mark it correctly for a given country to not incur customs charges. If it's an item that is very well known to have value (like cigerettes) then this will obviously get you into trouble if it's chosen as a sample at customs. But ebay second hand stuff not being sent on mass never gets picked on in my experience.

For the UK, you have to tick "Gift" on the customs sticker and state the item is of no higher value than £36. No one at customs would have had a clue what it was if they'd opened it as a random sample and would have let it pass.

Oh well, you have an awesome A600 now. Looks really good. I must admit, I'm jealous of your Amiga hardware collection - you have some excellent kit.
Bloodwych is offline  
Old 18 March 2010, 16:46   #3
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 42
Posts: 1,577
Outstanding man! /envy

You belong to the Elite 600ers now... that's a rare piece of hardware pr0n mate. I hope you won't stop here now that you got the beast in there!
USB, SD/FF?

Congrats once more man and don't worry about the customs... they sux but you'll get so much fun of it so you won't remember it after some time

Cheers
mfilos is offline  
Old 18 March 2010, 16:47   #4
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 9,768
Truly a thing of beauty!!!


My sincere thanks for the hardware pr0n... a gorgeous (and rare) bit of kit!



now.... stop wigglin' and post a sysinfo pic please +D
Zetr0 is offline  
Old 18 March 2010, 17:14   #5
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 41
Posts: 6,652
Send a message via MSN to fitzsteve
Thanks guys

I'll sort the sysinfo shot out for you Zeet's once I've got the CWB ADV setup in there

She's resting now after a good SWOS session... I noticed the CPU gets pretty warm, ok pretty hot lol, but I was epecting that. I've put a nice heat sink on it now and hopefully the case fits back together... Its only one of those stick on ones so it'll come off easily enough.

I'll be keeping this one safe, don't worry. Not ure what mods will come next, i've got a minty white case top to go on

Updates to follow after the break...
fitzsteve is offline  
Old 18 March 2010, 17:27   #6
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,689
Lovely

Good job on getting the ***** reliably seated: my 620 still isn't happy reliably! Good to see that you have managed it!
chiark is offline  
Old 18 March 2010, 17:41   #7
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 42
Posts: 1,577
Don't forget to put a 4cm fan to keep the HS cool and you Apollo's life healthier
mfilos is offline  
Old 18 March 2010, 17:57   #8
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 47
Posts: 5,342
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Wow it is wonderful to see one in action!

I have one, but it is U/S and is currently getting some TLC...
DDNI is offline  
Old 18 March 2010, 18:11   #9
Peter
Still an Amiga user
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 53
Posts: 2,695
Looks good Steve!
Damn - I am jealous...
Peter is offline  
Old 18 March 2010, 18:17   #10
asm1
Registered User
asm1's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glasgow, Scotland
Age: 41
Posts: 637
VERY nice steve I bet your A1200 is Jealous and feeling sad and neglected

£50 customs sux

You have inspired me to put the bits in my Tower this evening



Andrew
asm1 is offline  
Old 18 March 2010, 18:20   #11
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 41
Posts: 6,652
Send a message via MSN to fitzsteve
Thanks again guys for the kind comments and tips

I'll bring it along to the 25 year meet that Mike is arranging

But in the mean time heres some more pics:









Full speed speccy emulation on an A600 & CWB ADV OMG

If only there was an AGA chip you could slot in there...
fitzsteve is offline  
Old 18 March 2010, 18:27   #12
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Looking good.

I think the ADV is suffering in the palette stakes - you may have to optimize it yourself. An ECS Amiga is actually a lot slower than an AGA at displaying 16 colours, even with a faster processor. How does it run?

Perhaps you are better off with the 8 colour Workbenches, but it is of course your preference!
Bloodwych is offline  
Old 18 March 2010, 18:29   #13
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Oh yeah, also remember to disable Copper Demon in the settings!
Bloodwych is offline  
Old 18 March 2010, 18:32   #14
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 54
Posts: 3,556
Send a message via MSN to cosmicfrog
OMG and wow


Glad you had only money trouble and everything else works
cosmicfrog is offline  
Old 18 March 2010, 18:39   #15
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 41
Posts: 6,652
Send a message via MSN to fitzsteve
Yep it seems to be working ok

As you say Bloodwych, I had to disable copper as it caused an error on startup, no biggie. Its a little slower than expected its kind of like running CWB ADV SP on an 020 if that makes sence, but i'm sure I can get some more speed out of it

Its still much quicker running CWB ADV then the stock 68000 is running CWB 68k though....

Games, etc run nice and fast like the 030 in my 1200, no slowdown is SWOS for example and the speccy emulation is full speed. Going to try some other stuff after i've fixed some things.

Wont be able to close the case properly yet as the CF-IDE is getting in the way, I'll need a longer cable...

So far, so good though on most things...

& Look forward to hearing more on your Tower project Andrew

Steve.

Update:

Set 8 colour now, much faster and still looks very nice

Further Update, still running! Seems cooler now with the Heat Sink but will look out for a small Fan.

Last edited by fitzsteve; 28 April 2010 at 12:34.
fitzsteve is offline  
Old 18 March 2010, 21:35   #16
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,462
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post

Further Update, still running! Seems cooler now with the Heat Sink but will look out for a small Fan.
A fan is highly advisable after the case is closed down.

Check here for some ideas and info:

http://www.amiga600.de/

But your A600 is pure envy!
AmigaFriend is offline  
Old 18 March 2010, 21:42   #17
Philophus
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hampshire
Posts: 151
That baby will take a 50mhz CPU and xtal ;-)
Philophus is offline  
Old 18 March 2010, 22:16   #18
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 41
Posts: 6,652
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Philophus View Post
That baby will take a 50mhz CPU and xtal ;-)
Yep, thats a tempting thought

Well I've closed the case now, it took three attempts to get it to close without knocking the Apollo off lol.

Don't really want to glue it in place as its pretty secure as long as you dont turn the Amiga upside-down to fit screws

I think the Heat Sink is doing a pretty good job but a fan is going to be a good idea

Thanks again for all the nice comments, I've got such a big grin this evening
fitzsteve is offline  
Old 19 March 2010, 00:43   #19
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 41
Posts: 6,652
Send a message via MSN to fitzsteve
Just noticed, there's little point having the rom switch now, since the 1.3 rom wont work with the 030

I guess I could hook up a 2nd switch on the pins that disabled the board

More mods...
fitzsteve is offline  
Old 19 March 2010, 03:02   #20
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 54
Posts: 3,556
Send a message via MSN to cosmicfrog
why wont 1.3 work with the 030 ???
cosmicfrog is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted: ACA 630, Apollo 620, Viper 630, A608 mazsola MarketPlace 2 07 March 2012 19:31
Disable Apollo 630? fitzsteve support.Hardware 20 12 April 2010 11:37
Apollo 630 help DoogUK support.Hardware 12 15 April 2009 14:31
Exclusive HardWare Pron from Japan ! XXX68000 ! Zetro Outraged ! coze Hardware pics 24 07 January 2009 11:29
Apollo 630 or Viper 630 oldpx MarketPlace 2 14 December 2002 17:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.17862 seconds with 13 queries