English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 25 March 2008, 02:55   #1
F1ReB4LL
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Russia
Posts: 48
Serious problem

This thing is happenned the 3rd time today. Running CD32/CDTV (quickstart) without any CD32/CDTV CD mounted/inserted locks up WinUAE and killing the task makes it impossible to work on PC at all (you can't close or start any application, locks the whole system), reboot is also impossible, you can only use a Reset/Power button on the PC. After reboot, most of the unclosed-before-reboot files are padded with 0's - like uTorrent's resume.dat or firewall's settings and logs (guess, those programs were trying to update their config files, while the system was locked up).

There are Alcohol 120% 1.9.5.3823 and DT 3.33 (because of the Analog Audio option) installed, Adaptec's ASPI is installed. Has anyone faced with this problem, or is this bug unique to me?
F1ReB4LL is offline  
Old 26 March 2008, 20:47   #2
F1ReB4LL
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Russia
Posts: 48
It locks, while working with ASPI. SPTI works fine, but Quikstart tries to use ASPI by default. Tried both Adaptec's ASPI and ForceASPI - same result. Other applications works fine with APSI, no problems. Any suggestions?
F1ReB4LL is offline  
Old 26 March 2008, 20:54   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,832
Do not use Adaptec ASPI, it is broken under Windows NT+ (never worked fine, always bluescreened etc..)

FrogASPI or NeroASPI should work fine. (or use SPTI)
Toni Wilen is offline  
Old 27 March 2008, 06:45   #4
F1ReB4LL
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Russia
Posts: 48
Maybe it should try to use SPTI by default, then? Afterall, it is a standard for 2k/XP/Vista; 9x/ME are obsolete...
F1ReB4LL is offline  
Old 27 March 2008, 07:42   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,832
Quote:
Originally Posted by F1ReB4LL View Post
Maybe it should try to use SPTI by default, then? Afterall, it is a standard for 2k/XP/Vista; 9x/ME are obsolete...
Use anything you want except Adaptec ASPI
Toni Wilen is offline  
Old 27 March 2008, 21:42   #6
F1ReB4LL
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Russia
Posts: 48
I mean, if it tries to use ASPI by default (including quickstart configs) and you know, that it may freeze/crash with BSOD/etc, why not to make it a bit more stable by using SPTI by default? Of course, it's up to you to decide and I won't further arguing about it.
F1ReB4LL is offline  
Old 27 March 2008, 21:49   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,832
Default is SPTI, you probably have default.uae overriding it.

Quickstart only affects Amiga hardware config. It does not touch PC-side configuration.
Toni Wilen is offline  
Old 27 March 2008, 22:05   #8
thor
Registered User
thor's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Germany
Posts: 899
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
you probably have default.uae overriding it.
Or you have an old version (1.4.0 and earlier) which had a small bug that could cause WinUAE to select the wrong one. If so, updated to the latest version.
thor is offline  
Old 27 March 2008, 22:38   #9
F1ReB4LL
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Russia
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Default is SPTI, you probably have default.uae overriding it.

Quickstart only affects Amiga hardware config. It does not touch PC-side configuration.
Agree. Just realised, that WinUAE writes some settings into registry, there was an older version on the hdd (not in the same folder, though) and newer ones used its config files.
F1ReB4LL is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mike the Magic Dragon: in-game problem or WinUAE problem? petran support.WinUAE 19 13 May 2021 20:26
aspi problem (was: auto resize problem) Kyon support.WinUAE 34 31 May 2009 16:56
Problem with Kickstarts [rare problem with faulty scripts in early v1.1 release] Topgun project.MAGE 14 08 June 2006 22:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08875 seconds with 15 queries