English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 18 May 2006, 05:20   #1
unclet
 
Posts: n/a
Saving a screenshot via the keyboard?

Is it possible to save the screen image by pressing a key on the keyboard? If so, which is the magic key to press?
 
Old 18 May 2006, 05:52   #2
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 50
Posts: 1,064
PRINTSCREEN = Copies screen to Windows clipboard
END + PRINTSCREEN = Saves screen to disk
adolescent is offline  
Old 18 May 2006, 05:52   #3
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 43
Posts: 3,313
Just map it using Input-Configuration #1-Keyboard..... select a key and choose Screenshot (0x201)
Ironclaw is offline  
Old 18 May 2006, 10:33   #4
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 44
Posts: 6,030
I've set up my joypad to be:

Button 1: Fire
Button 2: Save screenshot to disk
Button 3: Turbo mode on
Button 4: Various (e.g. up for jump in platform games)
Left shoulder: Quick save state
Right shoulder: Quick load state
CodyJarrett is online now  
Old 18 May 2006, 19:05   #5
unclet
 
Posts: n/a
Are you saying I should just map the "Printscreen" key? I was hoping that WinUAE would allow me to push a keyboard key and save the current screen image to my harddrive using the name of the game I am playing as the image filename ..... could this be done?
 
Old 18 May 2006, 19:11   #6
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,392
Unclet, I think this is what adolescent is saying above...

Quote:
Originally Posted by adolescent
END + PRINTSCREEN = Saves screen to disk
...and I believe these get saved to the .\Screenshots directory (somebody correct me if I'm wrong)
DamienD is offline  
Old 18 May 2006, 19:26   #7
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 43
Posts: 3,313
Quote:
Originally Posted by CodyJarrett
I've set up my joypad to be:

Button 1: Fire
Button 2: Save screenshot to disk
Button 3: Turbo mode on
Button 4: Various (e.g. up for jump in platform games)
Left shoulder: Quick save state
Right shoulder: Quick load state
Lol, got the same settings except as save screenshot, I have autofire . It's the perfect settings and everyone should use it.
Ironclaw is offline  
Old 18 May 2006, 20:45   #8
unclet
 
Posts: n/a
Thanks ... perfect !
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB- A600 Keyboard Membrane Or Full Keyboard! hansel75 MarketPlace 1 02 November 2012 07:51
Wanted: Amiga 600 keyboard membrane (Blue) or full keyboard assembly RetromanIE MarketPlace 8 19 August 2012 15:48
Saving a screenshot with an overlay window (QuarkTex) James support.WinUAE 2 06 March 2011 16:47
using any Amiga keyboard with an A1000's keyboard socket boing_1000 support.Hardware 5 03 January 2007 03:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10041 seconds with 13 queries