English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 15 November 2005, 15:10   #1
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 43
Posts: 404
Amiga 4000 VS 3000 Keyboard?? The Same?

Is it the same?
or different contacts..
because i have won one on tradera, and now he says it maybe an 3000 keybord, but hey, it's 5 contacs on it, and my elbox has it to, must be working on my a1200t? or?

http://hem.bredband.net/barrytheblade/5polig01.jpg

http://hem.bredband.net/barrytheblade/5polig02.jpg

my connectors on my A1200T.

this is the keyboard i have brought...

http://images.tradera.com/743/20320743_1.jpg

Please help me ;-)
BarrySWE is offline  
Old 15 November 2005, 19:10   #2
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 44
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by BarrySWE
Is it the same?
or different contacts..
because i have won one on tradera, and now he says it maybe an 3000 keybord, but hey, it's 5 contacs on it, and my elbox has it to, must be working on my a1200t? or?

http://hem.bredband.net/barrytheblade/5polig01.jpg

http://hem.bredband.net/barrytheblade/5polig02.jpg

my connectors on my A1200T.

this is the keyboard i have brought...

http://images.tradera.com/743/20320743_1.jpg

Please help me ;-)
Your problem is solved by some answers and Amigarulez.com
AMIGAZ is offline  
Old 15 November 2005, 20:16   #3
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 41
Posts: 618
@BarrySWE:

Isnt the connector on the elbox tower for pc keyboards?

If so, you should not plug it in as even if amiga and pc keyboards have the same connector, they are not compatible.

The original keyboards shipped with the A4000D had 5-pin miniDIN connectors, while A2000, A3000 and A4000T keyboards had those 5-pin DIN connectors. The keyboard on that picture has the same white colour as an A4000, so it is most likely a replacement keyboard from the Escom era (A4000T).


/Patrik

Last edited by patrik; 15 November 2005 at 20:23.
patrik is offline  
Old 15 November 2005, 20:18   #4
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 44
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by patrik
@BarrySWE:

Isnt the connector on the elbox tower for pc keyboards?
Nope, have the 5 pin DIN contact here on mine.
AMIGAZ is offline  
Old 15 November 2005, 20:43   #5
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 41
Posts: 618
@AMIGAZ:

So you have a 5-pin DIN connector that you can connect amiga keyboards to on your elbox tower? This is most reasonable for A4000 towers as you already have a keyboard if you have an A4000.

When reading on the elbox pages for A1200 towers, it states that you can have an optional pc-keyboard interface with it, which I assume then will use the same 5-pin DIN connector at the back?

What I am trying to say is that if he is using a pc keyboard with his A1200T at the moment, he cant just plug an amiga keyboard in it.
patrik is offline  
Old 15 November 2005, 21:14   #6
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 43
Posts: 404
Quote:
Originally Posted by patrik
@AMIGAZ:

So you have a 5-pin DIN connector that you can connect amiga keyboards to on your elbox tower? This is most reasonable for A4000 towers as you already have a keyboard if you have an A4000.

When reading on the elbox pages for A1200 towers, it states that you can have an optional pc-keyboard interface with it, which I assume then will use the same 5-pin DIN connector at the back?

What I am trying to say is that if he is using a pc keyboard with his A1200T at the moment, he cant just plug an amiga keyboard in it.
I'm using PC keyboard.. i have mail him, i skipped the keyboard ;-)
BarrySWE is offline  
Old 18 November 2005, 17:54   #7
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
My towerhawk psu/keyboard adaptor allows me to use both a pc and amiga k/b... the elbox allows that too AFAIK, I have one spare

after checking you need a 2000 or 4000 keyboard
keropi is offline  
Old 18 November 2005, 18:50   #8
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 43
Posts: 404
yesbox mine can handle booth..
BarrySWE is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shark G3/G4 PowerPC card for Amiga 1200, 3000, 4000 now available!? Pyromania Amiga scene 16 28 June 2018 15:53
wanted : amiga keyboard A1500/2000/3000/4000 jimbob005 MarketPlace 3 12 January 2010 16:29
FS: Warp Engine 4040 for Amiga 3000/4000 Gavilan MarketPlace 0 07 December 2009 05:18
Brandnew Prometheus PCI busboard for Amiga 4000 / 3000 Effy MarketPlace 7 05 April 2005 17:41
[FA] A3630 EC030@25MHz [AMIGA 3000/4000] scan_x MarketPlace 0 16 January 2004 20:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10319 seconds with 13 queries