English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 December 2005, 11:33   #1
Slyder
 
Posts: n/a
Kickstart 3.1 problem

Im having a problem with WinUAE 1.1.1.1 and Kickstart 3.1, it does not like it at all. I have tried rescanning a directory with just 3.1 in and it does not pick it up.

I have no problems with using 3.1 under Winfellow so is this a bug with WinUAE.

TIA
Sly...
 
Old 11 December 2005, 12:18   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,783
Most likely unofficial KS 3.1. (full version number in "insert disk"-screen? CRC32?) Scanner only detects official KS ROMs.

btw, you can still use any ROM you want by selecting the ROM manually..
Toni Wilen is offline  
Old 11 December 2005, 12:38   #3
Slyder
 
Posts: n/a
On the puprle boot screen when using Winfellow it says "3.1 ROM 40.063"

Looks like its back to Winfellow.
 
Old 11 December 2005, 13:33   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,783
Why can't you just manually select it? Just like before ROM-drop down menu was added to ROM-panel.. ("..."-button)

Anyway, your ROM is most likely one of the hacked versions (maybe the one with Shapeshifter-hack included)
Toni Wilen is offline  
Old 11 December 2005, 16:03   #5
Slyder
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen
Why can't you just manually select it? Just like before ROM-drop down menu was added to ROM-panel.. ("..."-button)

Anyway, your ROM is most likely one of the hacked versions (maybe the one with Shapeshifter-hack included)
shapeshifter what... o.......k.... well anyway I have tried setting it myself as you described. I just dont understand why the 3.1 rom does not support A1200 as it says it should when selecting the A1200 in the list.

When I select the rom itself, it says the following. (I have 2 by the way)

Kickstart v1.3 (A4000)(Clonato) rev 40.68 (512k)
Kickstart v1.3 (A500,A600,A2000) rev 40.63 (512)

Yet if I try selecting the A1200 it says I need Kickstart 1.3...
 
Old 11 December 2005, 16:07   #6
_ThEcRoW
Amiga NetRunner
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 42
Posts: 933
What is the shapeshifter hack?. I never heard of a rom with it. Any acclaration would be helpful
Thanks!!!
_ThEcRoW is offline  
Old 11 December 2005, 16:27   #7
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,204
Quote:
Originally Posted by _ThEcRoW
What is the shapeshifter hack?. I never heard of a rom with it. Any acclaration would be helpful
Thanks!!!
it's a modified rom that works with the Apple Macintosh emulator Shapeshifter.

http://maconamiga.amigaworld.net/sha.../ss_setup.html
Retro-Nerd is offline  
Old 11 December 2005, 16:42   #8
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 49
Posts: 12,204
Quote:
Originally Posted by Slyder
shapeshifter what... o.......k.... well anyway I have tried setting it myself as you described. I just dont understand why the 3.1 rom does not support A1200 as it says it should when selecting the A1200 in the list.

When I select the rom itself, it says the following. (I have 2 by the way)

Kickstart v1.3 (A4000)(Clonato) rev 40.68 (512k)
Kickstart v1.3 (A500,A600,A2000) rev 40.63 (512)

Yet if I try selecting the A1200 it says I need Kickstart 1.3...
for the Amiga 1200 you need this Kickstart rom:

Kickstart v3.1 (A1200) rev 40.68 (512k)
Kickstart v3.0 (A1200) rev 39.106 (512k)
Retro-Nerd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WHDLOAD - kickstart problem GadgetUK support.Games 14 20 March 2013 13:26
Amiga 3000...kickstart problem? qq1975b support.Hardware 9 22 June 2012 04:43
Problem to get Kickstart 1.3 with TUDE on A600 HD fc.studio support.Apps 6 19 November 2009 21:44
Amiga 1200 Kickstart Upgrade - Problem douglasamcintos support.Hardware 9 29 September 2007 21:08
Kickstart problem with WHDload... th4t1guy support.Apps 5 07 June 2004 23:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09138 seconds with 15 queries