English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 26 October 2008, 17:51   #1
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 45
Posts: 5,269
Scanlines Direct3D filters

This affects Winuae from 15.1 to the current beta, 1530 b6
(i.e since the new d3d filters have been implemented)

If it's related to the implemented filters only and so it's not of interest, it's ok, i just wanted to report it. Also, i've searched the forum for this problem and i have not found it, but maybe it was posted in some other thread, in that case, feel free to delete.

Fullscreen AND windowed, any resolution but 800 x 600.

the problem:

- scanlines are difficult to start at first (es: ist's possible you have to switch to a diff. resolution or filter and back, to make the scanlines appear)

- the scanlines are uncentered, leaving a part of the screen not scanlined

you can test with a quickstart mode: set the filter to use 1x in both scales; if you come from a not scanlined mode, the switching trick is needed, if you start the emulation with scanlines on, they may appear at first try.

Last edited by Marcuz; 21 September 2013 at 17:06.
Marcuz is offline  
Old 26 October 2008, 19:06   #2
OddbOd
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: Australia
Age: 44
Posts: 666
I'm seeing the same effect under the conditions you describe, so far I'd just ignored it and used OpenGL instead.
OddbOd is offline  
Old 26 October 2008, 20:38   #3
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 45
Posts: 5,269
OpenGL are very unstable here, but again, i don't use scanlines almost never, so it's not really a pronlem to me, just maybe something to use as future reference
Marcuz is offline  
Old 28 October 2008, 21:28   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,102
Fixed (I never use this feature )
Toni Wilen is offline  
Old 28 October 2008, 22:29   #5
Photon
Moderator

Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Eksjö / Sweden
Posts: 5,156
Filter scanlines look absolutely awesome on my (overbright, as TFTs tend to be) laptop Ultrasharp screen! It's the closest I've come to wonderful C1084 pillowy slightly rounded juicy pixels, while not getting abyss-black cut-my-head-off "Slayer Mountain scroller" scanlines in between

Settings:
Display/
default WinUAE settings on Fullscreen Hires 1920x1200x32-bit
Scanlines on

Filter/
Null filter 1x
Horiz size 2x
Vert size 2x
Photon is offline  
Old 28 October 2008, 22:35   #6
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 45
Posts: 5,269
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Fixed (I never use this feature )
thanks! hopefully i'll find some time this weekend to play a bit some platform and i'll use this
Marcuz is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DirectDraw VS Direct3D centering msayed1977 support.WinUAE 2 10 April 2013 20:19
Automatically disable Direct3D scanlines/mask during interlaced screens (WinUAE) Maren request.UAE Wishlist 6 26 September 2010 10:14
Direct3D white scanlines? NoX1911 support.WinUAE 13 06 December 2009 12:34
some direct3D filter puzzles me Marcuz support.WinUAE 1 09 November 2008 14:16
Direct3D Filter version 1.2.0 rmzalbar support.WinUAE 2 21 May 2006 12:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07172 seconds with 13 queries