English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.Sprites

 
 
Thread Tools
Old 06 May 2011, 15:21   #1
Maxim
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Germany
Posts: 14
Barbarian 2 sprites

I am trying to rip from Barbarian 2 and need some help. So far, i have narrowed the sprites down to the correct tile size and it looks almost right, but theres a second bitplane (green) that is slightly off:

I already tried to shift the data forward and backward but no luck. How do i make the bitplanes overlap each other correctly?

Edit: Savestate added
barbarian2.zip

Last edited by Maxim; 07 May 2011 at 14:59.
Maxim is offline  
Old 07 May 2011, 23:25   #2
Lonewolf10
AMOS Extensions Developer
Lonewolf10's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: near Cambridge, UK
Age: 42
Posts: 1,924
Which mode did you use? There are two ways to shift data - one shifts data after each bitplane and other other after each image (sprite). It looks to me like the second biplane (green) is off by 1 byte - you need to get the software to skip 1 byte after the 1st bitplane data.


Regards,
Lonewolf10
Lonewolf10 is offline  
Old 08 May 2011, 02:30   #3
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 46
Posts: 9,265
Firstly I doubt it is 2 bitplanes!!

Try three
BippyM is offline  
Old 08 May 2011, 12:25   #4
Maxim
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Germany
Posts: 14
Thank you for your help, i figured it out now. Indeed, i used the wrong number of bitplanes and the wrong skip mode (Skip-picture instead of Skip-bitplane). Now i only have to find the correct palette. If Gfxrip fails with that, i will edit it manually.
Maxim is offline  
Old 08 May 2011, 12:39   #5
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 46
Posts: 9,265
Cool

I didn't want to give you the solution, only point you in the right direction
BippyM is offline  
Old 09 May 2011, 19:00   #6
Lonewolf10
AMOS Extensions Developer
Lonewolf10's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: near Cambridge, UK
Age: 42
Posts: 1,924
Glad I could help out. I'm new at this too - I'm in the middle of doing Flashback as I need the animation framework for one of my own projects.


Regards,
Lonewolf10
Lonewolf10 is offline  
Old 10 May 2011, 17:09   #7
Maxim
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Germany
Posts: 14
I have assembled the playable characters from the tiles. Here are the links:

Barbarian
Female Barbarian

The Enemies will follow soon (i hope).
Maxim is offline  
Old 11 May 2011, 13:01   #8
kamelito
Zone Friend

kamelito's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: France
Posts: 1,427
Missing pixels

its seems that there's missing pixels in some animations but I could be wrong.

Kamel
kamelito is offline  
Old 11 May 2011, 14:51   #9
Maxim
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Germany
Posts: 14
There's nothing missing. Some sprites look cut-off because the player is overlapping with a monster in some of the death animations.
Maxim is offline  
Old 03 April 2020, 16:20   #10
Cherno
Registered User
Cherno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Dortmund, Germany
Posts: 941
If anyone finds this thread and wants to try his or her hand at ripping sprites with Maptapper, here is a screenshot using the savestate above, with the values you need to get the sprites to look right. I wasn' able to get the correct colors yet.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Maptapper ripping Barabarian 2 sprites.png
Views:	840
Size:	75.9 KB
ID:	66678  
Cherno is offline  
Old 04 April 2020, 02:20   #11
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 45
Posts: 3,754
Is it possible to change the gfx and reinject it in the uss ??

Quote:
Originally Posted by Cherno View Post
If anyone finds this thread and wants to try his or her hand at ripping sprites with Maptapper, here is a screenshot using the savestate above, with the values you need to get the sprites to look right. I wasn' able to get the correct colors yet.

turrican3 is offline  
Old 04 April 2020, 05:17   #12
Cherno
Registered User
Cherno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Dortmund, Germany
Posts: 941
No.
Cherno is offline  
Old 04 April 2020, 11:58   #13
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,947
Yeah you can but probably not the best game to do it with.
Retro1234 is offline  
Old 21 July 2021, 12:44   #14
HapyLeatherface
Registered User
HapyLeatherface's Avatar
 
Join Date: Jul 2021
Location: Germany
Posts: 2
I always wondered how the female Barbarian II character ...

... would look like , when she was a little more busty.

Three days ago I took the sprites Maxim has posted and ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Barbarian II female _ sprites _ _ bigger boobs _ Proto 03.png
Views:	141
Size:	494.0 KB
ID:	72609  
HapyLeatherface is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Barbarian II (PD) s2325 request.Old Rare Games 9 26 January 2008 17:47
Barbarian 2 oldpx HOL data problems 0 19 December 2004 23:25
Barbarian? Yeleveruk request.Demos 26 02 December 2004 15:53
Barbarian II rgen request.Old Rare Games 2 09 July 2002 16:11
Found -> Barbarian (Psygnosis) (Was: Barbarian...) enigma Looking for a game name ? 1 24 April 2002 23:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11718 seconds with 15 queries