English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 01 February 2019, 14:34   #1
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 827
Workbench 3.1 Window Open Position

Hello, I am not an expert in Workbench and therefore do not know if this is impossible or maybe already exists and I don't know about it.

In short so far the way I know it works is that in Workbench you need to snapshot where you want a window to open (Snapshot > Window or Snapshot > All). If a window is not snapshot then it will always open in a default position after a restart.

Is there a way how to change this behavior? For example can a window be made to open at the corner, the one after just a little bit more to the right and to the bottom and so on (screenshot attached)?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2019-02-01 at 14.24.33.png
Views:	131
Size:	26.8 KB
ID:	61857  
Sim085 is offline  
Old 01 February 2019, 14:40   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,720
You can fix the opening of the window in any place:

-Open window, positions, active, Windows menu Snapshot/Windows
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 February 2019, 14:51   #3
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 827
Yes I know I can put them there and do Snapshot all. However in a way what I am asking is that if I open Unnamed 2 first it would automatically placed where Unnamed 1 is at the moment if no other window is open.



Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
You can fix the opening of the window in any place:

-Open window, positions, active, Windows menu Snapshot/Windows
Sim085 is offline  
Old 01 February 2019, 15:25   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,720
Excuse me but I can not understand your request
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 February 2019, 16:28   #5
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 3,484
Come fare in modo che una finestra aperta si sposti appena sotto l'altra
(deepl.com)
malko is offline  
Old 01 February 2019, 17:24   #6
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,720
Thank you malko, Amiga unlike Windows PC every window and every icon can be snapshot anywhere, so if we store every icon or window at a given point on the screen this will snapshot the position.
That said once the individual windows have been snapshot, each will open in their place, if you use OS 3.9 you can open all windows with just one click of the mouse (see video attached)

http://eab.abime.net/zone/Test%20-%2...Windows%20.avi

However, on PC Windos there is a way to snapshot icons (all together) but it is not a system application.

Last edited by AMIGASYSTEM; 01 February 2019 at 17:31.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 February 2019, 18:19   #7
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,879
I'm not sure but if I remember right, there is/are tools that do what you want. I would search the Aminet. At least there is a tool that place a window under the already open window. This: http://aminet.net/package/util/cdity/centerwin30usr

You may find something here: http://aminet.net/search?name=win&pa...l/wb&q_desc=OR

Or this: http://aminet.net/package/util/cdity/WinZoom
daxb is offline  
Old 03 February 2019, 15:55   #8
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 827
WinZoom does have a lot of functions which would be interesting to investigate. I will investigate this further as it has many interesting functions.

It does not however look like it can intercept a window opening event and position this to a calculated location. Is such an event possible to catch with a commodity?

Quote:
Originally Posted by daxb View Post
I'm not sure but if I remember right, there is/are tools that do what you want. I would search the Aminet. At least there is a tool that place a window under the already open window. This: http://aminet.net/package/util/cdity/centerwin30usr

You may find something here: http://aminet.net/search?name=win&path[]=misc/os&path[]=util/wb&q_desc=OR

Or this: http://aminet.net/package/util/cdity/WinZoom
Sim085 is offline  
Old 03 February 2019, 17:56   #9
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,879
I don't know. You may ask the author if something is missing.
daxb is offline  
Old 03 February 2019, 22:49   #10
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 827
Apologies was not clear in my previous reply. Was not referring to this particular commodity which btw looks great Many thanks for pointing it out.

Was more asking in general if people here know if a window opening event can be captured similar to how a key press event can be captured.

Quote:
Originally Posted by daxb View Post
I don't know. You may ask the author if something is missing.
Sim085 is offline  
Old 04 February 2019, 12:18   #11
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,879
I assume that is possible. From intuition.library/StartScreenNotifyTagList:
Code:
SNOTIFY_AFTER_OPENWINDOW
        Reports calls to OpenWindow() and will sent a notification right
        after a window was opened. snm_Object will point to the
        struct (New)Window of the window that was opened.

     SNOTIFY_BEFORE_OPENWINDOW
        Reports calls to OpenWindow() and will sent a notification right
        before a window is about to be opened. snm_Object will point to
        the struct (New)Window of the window that is about to be opened.
daxb is offline  
Old 16 March 2019, 10:27   #12
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,720
Quote:
Originally Posted by Sim085 View Post
WinZoom does have a lot of functions which would be interesting to investigate.
I would say a great utility, convenient for those who use RTG screens, WinZoom allows you to move and enlarge windows by simply pressing keys, made a small video test:


[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
Old 16 March 2019, 12:43   #13
Ami
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: Poland
Posts: 153
IIRC there was plugin for Scalos that does what you want.
Ami is offline  
Old 16 March 2019, 18:46   #14
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 68
I believe this does exactly what you ask if is possible: http://aminet.net/package/util/misc/VWM15
hceline is offline  
Old 16 March 2019, 20:01   #15
Sim085
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 827
Thanks hceline, will try it out.

Quote:
Originally Posted by hceline View Post
I believe this does exactly what you ask if is possible: http://aminet.net/package/util/misc/VWM15
Sim085 is offline  
Old 17 March 2019, 00:30   #16
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 68
I zoned the key file(I hope it works, do not remember if I got it working or even tested it). Originally one could get key for free by sending e-mail to author, but he has become inaccessible.
hceline is offline  
Old 17 March 2019, 02:01   #17
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 42
Posts: 1,459
Quote:
Originally Posted by daxb View Post
I saw a program on that link that is very interesting to me! Anyone have the keyfile for WindowChange?

Last edited by Leandro Jardim; 17 March 2019 at 09:39. Reason: Fixed preposition. Sorry...
Leandro Jardim is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Emulation window position mark_k support.WinUAE 0 26 May 2017 15:26
cli window size and position honx support.WinUAE 5 03 September 2016 23:48
Open drawer in current window? DopPie support.Apps 3 21 August 2016 22:04
workbench icons, windows not staying in position, etc.. vertigo support.Apps 7 11 June 2015 16:57
FS-UAE: when window is open, lxpanel gets unresponsive rofl0r support.FS-UAE 3 16 July 2012 13:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.16000 seconds with 14 queries