English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 08 October 2021, 15:18   #1
Heli1978
Registered User

 
Join Date: Oct 2021
Location: PRAD AM STILFSERJOCH
Posts: 1
Amiberry PAL output

Hi, im using Amigberry (version: beta 2021-01-23, coming with PiMiga 1.5) on a Rapi400 emulating an Amiga 500. (Maybe i should mention that the Raspi is running 1920*1280@60Hz because there is no selection for 50Hz)

Im trying to do some simple assembly coding, for example displaying 2 horizontal bars. As far as i know the PAL display should have 312 horizontal lines, but to me it seems that the display has about 260 lines...

If i run the same code on a Windows PC with WinUAE it works fine.

Could it be that Amiberry is outputting in NTSC? The checkbox for NTSC is unchecked - it does not even make a difference if i check it.

Could anyone tell me where to look at?
Heli1978 is offline  
Old 08 October 2021, 23:07   #2
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 50
Posts: 1,550
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
I`m on the Pimga beta team. We have a discord if you want help
stainy is offline  
Old 14 October 2021, 17:03   #3
Motion
ARTSTATE
Motion's Avatar
 
Join Date: Oct 2021
Location: Wales, UK
Posts: 9
Hi Heli1978

I do all my AMIGA coding these days directly on Amibian. You have to ensure your display settings are configured correctly. For example, I have my Width set at 640 and my Height at 262. If you go over that height, you'll most likely find stuff will be missing on other peoples setups.

The above settings work correctly for Med-res and Low-res output and gives a full screen display on a 4:3 ratio (...or similar type) display.
Motion is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiberry on Raspbian (pi) help Stewcumber support.OtherUAE 0 07 June 2021 10:20
Can a NTSC Amiga output PAL signal as well? c0dehunter support.Hardware 43 15 July 2020 09:34
How to switch PAL Rev 6A A500 between PAL/NTSC? BarryB support.Hardware 10 03 August 2016 14:41
Pal Gamecube Video Output Options? hansel75 Retrogaming General Discussion 8 19 November 2014 08:33
Black and white composite output from PAL A500 vext01 support.Hardware 2 26 November 2012 22:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07015 seconds with 15 queries