English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 27 March 2010, 06:38   #1
Imoen
 
Posts: n/a
Running cd32 I just get a black screen

I have loaded in the necessary kickstart roms, but every time I start winuae I just get a black screen. I have tried checking the config manually, but everything seems to be in order. Could anyone help me out ? I'm using the latest winuae 2.0.1. I just can't figure out what is wrong. I've done exactly what every guide I've found says, and in the newest winuae you don't even have to setup things manually, you just chose cd32 and mount the image, throw in the roms and you should be good to go right?

Also when I try to run a regular amiga game, like alien breed, I have a problem when the game is loading and I need to insert disk 2. I have asigned disk 2 in disk swapper and I'm trying to click End + 2(as is assigned to disk2) but nothing happens. I've tried to click f12 and change the floppy from disk 1 to disk 2, nothing.

This is so frustrating, I REALLY, want to play the alien breed games again.

Last edited by Imoen; 27 March 2010 at 07:19.
 
Old 27 March 2010, 09:25   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,231
CD32 issue: first check miscellaneous panel SCSI setting, it should be SPTI.

Still not working: tick log file button in miscellaneous panel, start CD32 emulation, wait 10s or so, exit emulation, attach both winuaebootlog.txt and winuaelog.txt.

Many games only accept disks in DF0: + mouse or joystick firebutton click.
Toni Wilen is offline  
Old 29 March 2010, 20:10   #3
Mequa
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: UK
Posts: 497
Quote:
Originally Posted by Imoen View Post
I have loaded in the necessary kickstart roms, but every time I start winuae I just get a black screen.
I had the exact same problem with CD32 emulation, which stumped me for a while.
Are you using software to simulate a virtual CDROM drive?

This could be completely different in your case, but the problem in my case was that I had mounted more than one virtual CD drive using PowerISO, and it turned out one of the extra drives/images had a problem. This led to the emulated CD32 (which tried to detect all optical drives) refusing to get beyond a blank screen.
Disabling all virtual drives led to me able to get the CD32 boot screen - enabling just the one I needed got the "CD" (Microcosm) to boot.

P.S. How is built-in .iso support going for CD32/CDTV software?

Last edited by Mequa; 29 March 2010 at 20:23.
Mequa is offline  
Old 30 March 2010, 09:30   #4
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 43
Posts: 24,024
Quote:
Originally Posted by Mequa View Post
P.S. How is built-in .iso support going for CD32/CDTV software?
It's already there Check the latest beta (not sure if it was in 2.0.1 aswell).
TCD is offline  
Old 30 March 2010, 10:18   #5
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 49
Posts: 211
" Running cd32 I just get a black screen "

Do you get to the intro screen? if not, are you using amiga forever roms? If so, you might be getting this if your rom.key file is missing or maybe corrupted.
Phantomz is offline  
Old 04 April 2010, 17:51   #6
christianlucio
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sigmaringen / Germany
Posts: 137
Black screen: have exactly the same problem and very strange just with the latest release of WINUAE. Nothing was changed, neither roms nor configurations, it has worked so far but not with the new release 2.0.1 so you might want to check older releases.
christianlucio is offline  
Old 21 April 2010, 18:57   #7
Imoen
 
Posts: n/a
Yeah I don't get the amiga cd 32 intro with the cd spinning or something like that if memory serves. I got hold of some alien breed games for pc, but alas they don't work on a 64bit system. Guess I'll check out some older releases, thanks for the tip.
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CD32 black screen repair other_reality support.Hardware 10 09 December 2015 02:42
Black screen in full screen but not full window Winuae all versions Mixter support.WinUAE 18 30 June 2013 01:45
Legends CD32 - black screen with ClassicWB TCD project.WHDLoad 15 29 April 2013 21:26
problem running Black Crypt on AGA systems? sovietconscript support.Games 1 30 October 2009 21:34
Gamebase [black flashing screen when running WHDLoad games] sjakie43 project.MAGE 2 25 July 2007 02:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08218 seconds with 13 queries