English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 15 June 2007, 19:17   #1
mabus
Zone Friend
mabus's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: London, UK
Posts: 121
Picasso IV Flash problem (again)

Hello all,

Regular readers may remember from earlier posts that I've been having some problems with a Picasso IV... After a long break, I've now finally managed to get hold of some new flash chips, however the update tools (even the hacked 1.11) can't find the card.

I am wondering if it doesn't need a minimal boot code stored in the first block of the flash? If that is the case, I'm in a chicken and egg scenario!

I am not quite sure how the PicassoIV works, but I assume there must be some way that it hooks itself into memory so that an update tool (even 1.11 which doesn't seem to require picassoiv.resource) can do it's work...

So my question is this: Would someone on this list be able to flash a working copy of the Picasso IV flash ROM, any version, if I provided the chip and paid for drinks?

All the best,

-Marek,
mabus is offline  
Old 16 June 2007, 01:42   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,679
The only person who stands a chance of helping you is MASTATABS over on amiga.org aka Tobias Seiler who was one of the original developers.

Posting on picasso96 yahoo group might also get you somewhere.
alexh is offline  
Old 22 June 2007, 21:51   #3
mabus
Zone Friend
mabus's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: London, UK
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by alexh
The only person who stands a chance of helping you is MASTATABS over on amiga.org aka Tobias Seiler who was one of the original developers.

Posting on picasso96 yahoo group might also get you somewhere.
Cheers
mabus is offline  
Old 03 July 2007, 11:16   #4
Tony Landais
Zone Friend
 
Join Date: Mar 2003
Location: uk
Posts: 426
I have a second hand Picasso IV and I wondered what rom versions I had and If there is any need to upgrade.
Where can I find the tools and informations about this.
Tony Landais is offline  
Old 03 July 2007, 11:33   #5
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,679
Uploaded to TheZone!
alexh is offline  
Old 06 July 2007, 03:47   #6
mabus
Zone Friend
mabus's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: London, UK
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by Tony Landais
I have a second hand Picasso IV and I wondered what rom versions I had and If there is any need to upgrade.
Where can I find the tools and informations about this.
There is a tool on the Picasso 96 install disk which will tell you this. Be careful with flashing if you haven't used the machine for a while, this broke my picassoiv!
mabus is offline  
Old 06 July 2007, 13:28   #7
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,679
Quote:
Originally Posted by mabus
Be careful with flashing [snip] this broke my picassoiv!
Do you still have it? I'd shove you a few quid for it.
alexh is offline  
Old 07 July 2007, 01:10   #8
mabus
Zone Friend
mabus's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: London, UK
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by alexh
Do you still have it? I'd shove you a few quid for it.
I still have it, just waiting for a friend to copy his firmware onto a blank chip - and hopefully it can work again. Unless something else is broken too! But such a board is definately worth doing some work on ...
mabus is offline  
Old 08 July 2007, 01:35   #9
mabus
Zone Friend
mabus's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: London, UK
Posts: 121
I got a flashed chip of the Picasso firmware v7sthng in the post today! Installed it, and woopie - the PIV is again visible in the boot hw diag! It seems to work just fine now!!! Booting workbench, loading the monitor device and everything is fine! Using workbench and apps is so fast I might throw my PC out on the street
mabus is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Picasso II pink screen problem amiman99 support.Hardware 1 02 December 2012 05:24
picasso 96 disappearing mouse problem CU_AMiGA support.Other 1 04 October 2011 17:44
Problem with the Picasso config Groundhog support.WinUAE 5 29 May 2008 00:08
Picasso IV problem with SetPatch OS3.1 Calgor support.Hardware 0 11 June 2007 16:22
Picasso II/A4000 problem Yod@ support.Hardware 5 04 July 2005 15:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08306 seconds with 13 queries