English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 28 July 2020, 06:24   #1
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 47
Posts: 2,558
A1200 Freezing?

Heya guys, just a quick one. After I use the demo version of the latest IBrowse on my A1200 and then go into a game thereafter it appears to make my machine freeze up part way into a game.

I have tried to reset the machine and play a game without using IBrowse first or going online and it doesn't seem to happen if I do it in that order. I have done a memory test with the programs I have found on Aminet and one crashes when I try to run it but other 2 that I found run and find no errors with the memory.

Is this is a known problem from using IBrowse or could it be something else?

My config is fully recapped A1200, Blizzard 030@50, 32 Meg Fast and EasyNet Pro PCMCIA Card.

Last edited by blade002; 28 July 2020 at 06:39.
blade002 is offline  
Old 28 July 2020, 10:08   #2
-Acid-
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: South Shields
Posts: 800
WhdLoad game by any chance? If it is try stopping your TCP/IP stack before you start the game.
-Acid- is offline  
Old 28 July 2020, 10:21   #3
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 47
Posts: 2,558
Oh ok... yeah it was a WHDLoad game, they all were and I don't think I did stop my stack before starting them. Seems to be a known problem yes?
blade002 is offline  
Old 28 July 2020, 10:45   #4
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 43
Posts: 6,417
Send a message via ICQ to Predseda
Yes, running TCP/IP freezes WHDLoad games.
Predseda is online now  
Old 28 July 2020, 11:02   #5
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 38
Posts: 980
Yes, TCP/IP stacks cause interrupts which, if not handled, will cause the game to crap out as it doesn't know what to do with them.

Look in S:, you'll find WHDLoad.prefs - open that, and there are lines for ExecuteStartup and ExecuteCleanup.

If you uncomment these (remove the ; ) these scripts will be run as WHDLoad starts a game, and after WHDLoad quits a game.

These scripts are already in S: and have lines for stopping and restarting your TCP/IP stack etc automatically - which makes the whole thing hassle free
indigolemon is offline  
Old 28 July 2020, 15:12   #6
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 47
Posts: 2,558
Quote:
Originally Posted by Predseda View Post
Yes, running TCP/IP freezes WHDLoad games.

I've never had this problem before so it's very interesting to learn this. Well I wouldn't have had this problem in the past I suppose when I had my Amiga online because I last had it online in around 2000 through dial-up and there wasn't any WHDLoad.

Thank you for informing me



Quote:
Originally Posted by indigolemon View Post
Yes, TCP/IP stacks cause interrupts which, if not handled, will cause the game to crap out as it doesn't know what to do with them.

Look in S:, you'll find WHDLoad.prefs - open that, and there are lines for ExecuteStartup and ExecuteCleanup.

If you uncomment these (remove the ; ) these scripts will be run as WHDLoad starts a game, and after WHDLoad quits a game.

These scripts are already in S: and have lines for stopping and restarting your TCP/IP stack etc automatically - which makes the whole thing hassle free

Awesome information, I really needed to know what was going on here because after all the lock downs, recession, stressors of life..etc my A1200 crapping itself would have been the last thing I needed because it's one of the only outlets/interests I have left.

Would never want my A1200 to be on it's way out.

Cheers to all of you!!
blade002 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A2000 Freezing? Picklepie support.Hardware 13 15 July 2019 23:31
A1200 freezing and guruing ami_junkie support.Hardware 4 16 November 2009 11:09
WHDLoad freezing Rabbit80 support.Hardware 12 10 June 2009 20:45
A1200 Freezing problems... mfilos Hardware mods 7 30 April 2008 00:07
Freezing UP Damage support.WinUAE 2 14 January 2003 14:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10174 seconds with 15 queries