English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 14 March 2012, 15:46   #1
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 3,191
GUI and minimizing

Testing WinUAE 2.4.0 b22 under Windows Vista, there seems to be a problem with WinUAE running when minimised (using all CPU time), even when "pause emulation when minimized" is checked.

Hopefully this should be easy to see:
- Start Task Manager so you can see the CPU load.
- Run WinUAE, make sure the pause when minimized box is checked and start emulation.
- Press F12 to open the settings window
- Click the minimise button at the top right of the emulation window.
- WinUAE is minimised, but the emulation starts running again. (It was paused while the settings window was open.)
mark_k is offline  
Old 14 March 2012, 15:56   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,795
Quote:
Originally Posted by mark_k View Post
Testing WinUAE 2.4.0 b22 under Windows Vista, there seems to be a problem with WinUAE running when minimised (using all CPU time), even when "pause emulation when minimized" is checked.

Hopefully this should be easy to see:
- Start Task Manager so you can see the CPU load.
- Run WinUAE, make sure the pause when minimized box is checked and start emulation.
- Press F12 to open the settings window
- Click the minimise button at the top right of the emulation window.
- WinUAE is minimised, but the emulation starts running again. (It was paused while the settings window was open.)
Unfortunately this is by design. Not unpausing when exiting GUI would cause issues (like emulator appearing to hang) in some situations (especially when in fullscreen). Maybe fixed someday..
Toni Wilen is offline  
Old 14 March 2012, 17:21   #3
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 3,191
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Unfortunately this is by design. Not unpausing when exiting GUI would cause issues (like emulator appearing to hang) in some situations (especially when in fullscreen). Maybe fixed someday..
Could you not exit the GUI if WinUAE is minimised when the GUI is showing? That makes more sense anyway I think, since when restored WinUAE would be in the same state as it was when minimised (i.e. with the settings window open). At the moment, with settings window open, user clicks WinUAE taskbar button to minimise/hide it. Maybe they're about to select a new disk image or adjust some other setting but hide WinUAE to check their email or whatever. But when they click again to restore, the settings window has vanished.
mark_k is offline  
Old 14 March 2012, 17:33   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,795
Moved because nothing to do with 2.4 beta.

Leaving GUI active also causes similar problems.
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trainer GUI Codetapper project.WHDLoad 43 01 February 2021 13:03
WHDLoad GUI exoticaga project.WHDLoad 17 23 September 2007 20:44
Hints from within the GUI AmigaBoy request.UAE Wishlist 13 25 April 2007 18:07
Kumiko GUI - Amiga Workbench 3.1 GUI for Windows milika Amiga scene 31 18 April 2007 19:16
UN LZX with GUI Stormrider request.Apps 8 17 March 2006 18:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07768 seconds with 15 queries