English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 07 January 2004, 10:00   #1
[Mr_L]
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: UK
Posts: 27
A1200 / Blizzard 1230IV / CD Rom Problems - Please Help

Hi,

I am really in desperate need of help here. I have an Amiga 1200 in a tower with a Blizzard 1230IV and am unable to get the CD Rom working. Ideally what I need is a total idiots guide to this.

I have installed Workbench 3.1 and then in tools that came with the Blizzard hardware. This was the blizzard Accelerator SCSI System Disk. It installed various tools within a CyberSCSI folder.

Running Unit Control, it tells me the following about my CD Rom.

Board 0 Unit 6 Lun 0 CD-ROM CDU-76S 16cd0:.1c

From here I can suscesfully Eject themo CD Rom.

I have followed the instructions to the letter with regards to this CD and installing AmiCDFS but it absolutely will not see any CD's that are put into the system.

The contents of CD0 are:

Device = scsi.device
Unit = 6
FileSystem = L:AmiCDFS
Flags = 0
BlocksPerTrack = 32
Blocksize = 2048
Reserved = 0
LowCyl = 0
HighCyl = 11000
Surfaces = 1
Buffers = 64
BufMemType = 1
Mask = 0x7fffffff
GlobVec = -1
Priority = 10
DosType = 0x43444653
StackSize = 600
Mount = 1
Control = "LC BL=8 FB=32"

...any help that anyone can give would be greatly appricahted. I am at my witts end here.
[Mr_L] is offline  
Old 07 January 2004, 10:04   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,293
Re: A1200 / Blizzard 1230IV / CD Rom Problems - Please Help

AFAIK the Blizzard SCSI kit uses 1230scsi.device and not scsi.device. The latter is for the internal IDE controller.
thomas is offline  
Old 07 January 2004, 10:13   #3
[Mr_L]
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: UK
Posts: 27
Yay!

Thomas, indeed you are 100% correct.

I changed the entry in the settings and it's working perfectly now.

Many thanks for your help with this.
[Mr_L] is offline  
Old 07 January 2004, 16:29   #4
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 55
Posts: 1,842
Quote:
Originally posted by [Mr_L]
Yay!

Thomas, indeed you are 100% correct.

I changed the entry in the settings and it's working perfectly now.

Many thanks for your help with this.

It is YOU Harvey, you could have asked me by email and I would have willingly helped.

Of course I knew that one
Methanoid is offline  
Old 07 January 2004, 16:42   #5
[Mr_L]
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: UK
Posts: 27
Hehe! Well I was only just back after being away for a while.

I saw the message that you'd left your CD in the drive and thought I'd sort that out before approaching you for help on stuff! Didn't want to come across as taking the p**s!
[Mr_L] is offline  
Old 07 January 2004, 17:32   #6
Echo
Registered User
Echo's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: South-West Wales
Posts: 382
Glad to see you've sorted it Harv.

I hope it performs better than the 2x(!) SCSI drive I occasionally attach to my A1200
Echo is offline  
Old 07 January 2004, 17:35   #7
[Mr_L]
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: UK
Posts: 27
Quote:
Originally posted by Echo
Glad to see you've sorted it Harv.

I hope it performs better than the 2x(!) SCSI drive I occasionally attach to my A1200
It works well ones it decides that it wants to do something, however folders with many items in it seems to take an age with. Not overally bothered TBH as I just wanted the functionality!

Just the internet to sort now... :hoo
[Mr_L] is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blizzard 1230iv battery change Dave_wb support.Hardware 5 30 December 2009 10:57
Trading Blizzard 1230IV 64mb+ A1200 motherboard for a 1240 or 1260. Molcos Swapshop 5 25 January 2009 19:27
Phase 5 Blizzard 1230IV accelerator Exit! support.Hardware 2 18 January 2007 00:38
Blizzard 1230iv FP problem a1200mon support.Hardware 0 06 February 2004 18:12
Blizzard 1230IV ram question? ElectroBlaster support.Hardware 5 13 January 2003 00:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08243 seconds with 13 queries