English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 16 January 2022, 14:54   #1
mroshaw
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Surrey, UK
Posts: 6
Unhappy Setting up uaegfx / Picasso96

I have been away from WinUAE for many, many years, and recently decided to create myself a shiny A1200. Most stuff came flooding back, but setting up the Amiga to use native PC resolutions seems to have eluded me!

In my WinUAE configuration, I've selected:

Board: UAE [Zorro III]
VRAM Size: 64MB
Memory: 1MB Chip, 8MB Z3 Fast
CPU: 68030
Chipset: AGA

I've installed Picasso96 on the Amiga, selecting "uaegfx" only.

When Workbench (3.1 installed on HD) loads up, no errors or anything.

However, when I open PicassoMode96, it says:

"Could not find any modes!"

If I look in the "Attach settings to..." menu, I can select "Board0: uaegfx.card", but that doesn't seem to do anything.

I used to know this stuff inside out, but it all seems beyond me at the moment! Any idea what I'm doing wrong?

Many thanks!
mroshaw is offline  
Old 16 January 2022, 15:25   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 47
Posts: 25,363
Picasso96Modes is not needed and won't work when using uaegfx. All modes are autogenerated and already listed in prefs:ScreenMode.
Toni Wilen is offline  
Old 16 January 2022, 15:26   #3
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,520
uaegfx does not support Picasso96Mode. It automatically makes all modes of the host machine available. Just use Prefs/ScreenMode.
thomas is offline  
Old 16 January 2022, 17:36   #4
mroshaw
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Surrey, UK
Posts: 6
So it does! Hurrah! Thank you both, let the nostalgia begin!
mroshaw is offline  
Old 26 January 2022, 15:30   #5
hexaae
Bug hunter

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 46
Posts: 1,965
Since P96 is still in development I'll try asking in the forum if they can add UAEgfx detection in Picasso96Mode and pop-up a warning requester in case... could this be a good idea?
hexaae is offline  
Old 26 January 2022, 17:11   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 47
Posts: 25,363
Not that way. If warning is going to be added, it should be only shown if Picasso96Mode is not supported. (and imho Picasso96Mode should still show all modes in read-only mode)

Some day in the future uaegfx might (optionally) work like other drivers.
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
uaegfx Picasso96 multimonitor problem tomcat666 support.WinUAE 2 07 December 2021 18:41
Picasso96 with uaegfx Z3 RTG: 32bit limited to 1024x2048? hexaae support.WinUAE 15 05 January 2019 14:13
uaegfx and Picasso96 Heiden support.WinUAE 2 02 January 2015 21:27
S-L-O-W Picasso96 uaegfx on WinUAE? bernstbj support.WinUAE 3 05 May 2011 23:11
Picasso96, how to activate uaegfx driver ? Maverick357 support.WinUAE 7 21 February 2011 14:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07612 seconds with 15 queries