English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Creation > Music > Music. Tutorials

 
 
Thread Tools
Old 27 July 2021, 15:30   #1
Grumpygamer
Registered User

 
Join Date: Jul 2021
Location: Nottingham
Posts: 21
Piloting MIDI with 32 channels

Hello everyone and nice to meet you!

My name is grumpygamer and I am really grumpy!
Nah, just kidding! I'm just a dad with an insane (and very expensive) passion for all things retro!

Is there a software that would allow me to pilot that vast amount of midi ports on the Amiga?
In fact is there a TRACKER that would allow me to do that?
I hope someone knows!

Also does anyone know how the CPU / Channels ratio is?

Say with an Amiga 500 how many midi channels can I potentially pilot?
Grumpygamer is offline  
Old 27 July 2021, 15:34   #2
chip
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 46
Posts: 2,521
No idea about your issue, but welcome to the forum !
chip is offline  
Old 27 July 2021, 15:41   #3
Grumpygamer
Registered User

 
Join Date: Jul 2021
Location: Nottingham
Posts: 21
Thanks chip!
Grumpygamer is offline  
Old 27 July 2021, 15:55   #4
stevelord
Registered User

stevelord's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 338
I think you're looking for OctaMED SoundStudio, if your Amiga is quick enough.
stevelord is offline  
Old 27 July 2021, 16:37   #5
Grumpygamer
Registered User

 
Join Date: Jul 2021
Location: Nottingham
Posts: 21
Hiya and thanks for the info!
I only have an a500+, guessing that is not VERY quick? :P
Should I upgrade to an a1200?
Ideally I'd rather not spend money on it, but if necessary I can sell some gear.
Also I have a DATEL midi interface (serial), though I'm not sure it actually outputs 3x different midi streams.

I am of the idea that playing back samples is more cpu intensive than MIDI so ideally I would be able to have more channels for less power as there are no samples to play.

Last edited by Grumpygamer; 27 July 2021 at 16:45. Reason: added details
Grumpygamer is offline  
Old 27 July 2021, 17:01   #6
drHirudo
Amiga user
drHirudo's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sofia / Bulgaria
Posts: 314
I use Amiga with MIDI and Korg PA50.
MIDI is not very demanding, so for basic compositions even A1000 works okay with Music-X for example. For more complex compositions, of course A1200 is better with Bars and Pipes.
Here is my A1200 running Bars and Pipes:
[ Show youtube player ]

For best results A1200 with 68060 is recommended (I have one). I like Bars and Pipes most, because it even works on my AmigaOne X1000 with the same synth, just have to switch the MIDI cable to a USB2MIDI.
drHirudo is offline  
Old 27 July 2021, 18:28   #7
Grumpygamer
Registered User

 
Join Date: Jul 2021
Location: Nottingham
Posts: 21
Ok, great!
I would like to stick to the requirement of trackers though as have never understood sequencers.
Would that work anyways? Have you ever tried an a500? What do you define as "complex composition"?
Thanks
Grumpygamer is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outputting MIDI songs in the Amiga without MIDI hardware Starglider 2 support.Apps 19 21 June 2018 01:16
A600 only 2 audio channels mightynerd support.Hardware 14 26 January 2016 16:07
wanted: midi interface for A500 (midi out) lost_lemming MarketPlace 1 19 February 2010 14:24
More that 4 Sound Channels??? Dragon3d support.WinUAE 8 01 February 2008 17:30
help sound 4 channels turrican3 support.WinUAE 37 13 April 2007 09:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07568 seconds with 14 queries