English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 29 April 2008, 13:40   #1
analog78
 
Posts: n/a
unable to open your tool...

Hello everyone,
I've got a stand A1200 running Workbench 3.0 and have the following problem:
I've downloaded various applications from Aminet and now trying to put them on the Amiga's hard drive via a PCMCIA compact flash adaptor. Once the programs are across I use the bundled installer or just try and launch those that don't need installing. Either way, 80% return the error "unable to open your tool...(whatever the program is)" Oddly enough I can launch the programs from the PCMCIA compact flash - it's when I copy them to the hard drive they don't work. I've check the icon info and it remains unchanged when copied across. Also there are some programs that work faultlessly.
Hope someone can help!
Cheers.
 
Old 29 April 2008, 18:33   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,243
Edit the mountfile for the compact flash adapter (probably CF0 in Devs/DosDrivers). Change the line reading MaxTransfer = whatever into MaxTransfer = 0x10000.

It's just a guess, but it would match the symptoms: big files (programs) are corrupted during the copy process, but small files (icons) are ok.
thomas is offline  
Old 30 April 2008, 19:46   #3
analog78
 
Posts: n/a
Still stuck!

Thanks for feedback Thomas - however, upon inspection, there is no Maxtransfer line in CFO to alter. You are correct though in that all the applications that have been copied and do work are below 190KB - those larger don't - see you're on the right path! Any other suggestions?
Many thanks.
 
Old 30 April 2008, 21:06   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,243
Quote:
there is no Maxtransfer line in CFO to alter
Then add one.
thomas is offline  
Old 01 May 2008, 22:37   #5
analog78
 
Posts: n/a
Added suggested line Thomas - still no change I'm afraid. Another point, I use exactly the same methods to move programs onto an A600 running Worbench 2.04 and that all works fine?
Thanks.
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Unable to open your tool 'Installer' "-Workbench 3.1 Mr B support.Apps 7 31 March 2011 00:14
Unable to open your tool "directory opus' skeediddley support.Apps 3 04 December 2010 03:09
Unable to open your tool 'installer' kursad support.WinUAE 4 06 December 2009 19:38
Unable to open your tool 'sys:C/amigaguide' NeonBible New to Emulation or Amiga scene 10 28 February 2008 21:48
unable to open your tool 'installer' sasai support.WinUAE 4 04 March 2007 02:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08007 seconds with 13 queries