English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 14 January 2007, 14:27   #1
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
Question WHDLOAD Bubble Bobble crash!

I have the whdload v1 install of Bubble Bobble by Codetapper, but it crashes immediatelly after the logo screen, is there a newer install available???
I am running it on A4000/MK-2/060@60mhz ...
keropi is offline  
Old 14 January 2007, 16:36   #2
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 43
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Have you tried NOCACHE-tooltype?
Bamiga2002 is offline  
Old 14 January 2007, 18:11   #3
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
yep, did not help at all...
keropi is offline  
Old 14 January 2007, 19:29   #4
pbareges
Registered User
pbareges's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: montreal / canada
Age: 44
Posts: 722
one of the privilege related to being stuck with 68ec20 is enhanced compatibility!!!(i know that there are always a few fanatics that argues that enhanced cpus do not threaten compatibility at all thanks to whdload but i guess error is human and 100% slaves working with 060 is a dream...stick with the roots!! vanilla 1200 rule!!
pbareges is offline  
Old 14 January 2007, 19:32   #5
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
after tasting the sweetness of a high-end amiga, there is no way ever I go back to standar amigas...!
keropi is offline  
Old 14 January 2007, 21:36   #6
Wayne
Registered User
Wayne's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Brno / Czech Republic
Posts: 27
Send a message via ICQ to Wayne
Quote:
Originally Posted by keropi
after tasting the sweetness of a high-end amiga, there is no way ever I go back to standar amigas...!
Why?
OK here is the solution for you:
The bubble bobble slave needs to be updated to work properly with newer WHDload. So if you want to play this try it with older WHDl i.e. version 15.0 like me here (060) works
Wayne is offline  
Old 14 January 2007, 21:37   #7
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
oooooo
I will try this trick wayne, thanks!

edit: extracted whd 15.0 AND it's tools too on the game folder, changed the tooltype to load from there and it works!
thanks wayne!

Last edited by keropi; 14 January 2007 at 21:44.
keropi is offline  
Old 15 January 2007, 11:03   #8
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 39
Posts: 7,957
Bubble Bobble has a problem with whdload 16.6 onwards, much like a lot of the old installs did. Codetapper knows about the problem as I dropped him a bug report. He's replied and it'll be fixed in time. Right now he's busier with more important things.
killergorilla is offline  
Old 15 January 2007, 11:15   #9
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
did not really knew about the new whdload probs, I thought either my machine or my settings are faulty...
keropi is offline  
Old 15 January 2007, 11:18   #10
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 39
Posts: 7,957
a lot of the older installs stopped working with WHDLoad 16.6, chucking out resload errors. Bubble Bobble was one of these, I think it was resload_loadfile error. (at least on my machine and either THBs/Mr_Orgasm - whichever was my 'tester' at the time)
killergorilla is offline  
Old 15 January 2007, 11:27   #11
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
yeah, I get lots of them errors....
keropi is offline  
Old 15 January 2007, 11:35   #12
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 39
Posts: 7,957
Well if you get a lot of resload errors then you need to use the latest slaves. Of all the games I've tested recently (around 1000) I've come across maybe 4 or 5 that have these errors.

The majority of them had updated slaves done not long after 16.6 was released.
killergorilla is offline  
Old 15 January 2007, 13:44   #13
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
so, KG, when will you again offer the packs? all of my games are from your packs
keropi is offline  
Old 15 January 2007, 14:59   #14
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 39
Posts: 7,957
Well I've got a whole load that I'm ready to upload, I'm just going through them and making sure their naming is correct (with Belgarath) then I'll actually upload them.

It shouldn't be too long but I have some other things I need to sort out first (CV and Passport). 2 weeks tops.
killergorilla is offline  
Old 15 January 2007, 16:51   #15
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
allright!
keropi is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bubble Bobble 4 CPC :) Vollldo Retrogaming General Discussion 98 12 March 2012 21:09
Bubble Bobble + Arkanoid PAL Vollldo request.Old Rare Games 2 27 March 2011 19:14
FIXED: Bubble Bobble (resload_LoadFile) Codetapper project.Killergorilla's WHD packs 3 17 July 2007 15:21
BUBBLE BOBBLE [Flashtro cracks] Old Fool support.Games 1 02 March 2007 19:23
Encrypted Text In Bubble Bobble? CodyJarrett Nostalgia & memories 6 14 August 2006 08:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11559 seconds with 13 queries