English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 19 November 2020, 10:58   #1
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,319
Robocop 3 ADF & WHDload issues

I played Robocop 3 ADF (Gamebase 2.0) today with the trainer enabled in Movie/Adventure mode.

It seems in Level 2, when you save Lewis by shooting the baddy it just gets stuck here, and does not progress to the next level ?



I'm not sure if its trainer related, or that I'm doing something wrong? In Youtube the longplay shows that it goes to the next screen after shooting the baddy..

Note, I have not tried it without a trainer, but have tried it with a trainer two times and both times fail at the same spot...

afaik this game seems to have problems....

Gamebase ADF and DamienD's collection ADF are the same, with the same Cracktro/trainer etc

Both copied fail to end level 2 after you shoot the baddy and save Lewis?

WHDLoad and or HDF both have a different issue altogether.. Lewis & the Baddy are not even visible as seen in the photo..



To get to this are best method is.

... enable efficiency/energy trainer in cracktro

Level 1.... hold right SHIFT key and type THE DIDY MEN - a message will appear "cheat mode activated" then press ESC to bypass level 1. (im not sure if this cheat works with ADF's but it works with HDF)

Level 2.... Just follow the left hand wall from the beggining, shoot the baddys throughout. as you get closer to Lewis the beeping will get quicker and quicker until you find her by following the left wall


Has anyone seen this huge issue im facing?
ransom1122 is offline  
Old 19 November 2020, 11:21   #2
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 47
Posts: 8,051
Which ADF version?

The first Fairlight version by Gaston or the second by moi?

Either way, try it with the other version
Galahad/FLT is offline  
Old 19 November 2020, 11:38   #3
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,319
Its your one I believe with the +8 trainer if I recall correctly..

Whdload version also had that different issue in the same spot
ransom1122 is offline  
Old 19 November 2020, 13:27   #4
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 47
Posts: 8,051
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Its your one I believe with the +8 trainer if I recall correctly..

Whdload version also had that different issue in the same spot
What trainer options did you set?
Galahad/FLT is offline  
Old 19 November 2020, 14:08   #5
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,319
Efficiency
ransom1122 is offline  
Old 19 November 2020, 15:11   #6
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
I'm not sure if its trainer related, or that I'm doing something wrong? In Youtube the longplay shows that it goes to the next screen after shooting the baddy..
Let's think logically here...

@ransom1122, so you say that the .ADFs with trainer enabled don't work at this point. You also say that the WHDLoad version is faulty at this point.

Finally, you've also said the above which I've quoted.

Given the issues you say with the WHDLoad version; surely the person in the YouTube video must have used a disk version; be it .IPFs or non-trained / cracked .ADFs.

Maybe try one of the above.
DamienD is offline  
Old 19 November 2020, 15:29   #7
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,319
I've never seen any YouTube clips. This was a test with gamebase adfs and whdload.

Note. Whdload has no trainers available. And still managed to get the invisible Lewis & Baddy at the end of level 2?
ransom1122 is offline  
Old 19 November 2020, 15:30   #8
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
I've never seen any YouTube clips.
What?

Again I'll quote what you said in your opening post:

Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
In Youtube the longplay shows that it goes to the next screen after shooting the baddy..
DamienD is offline  
Old 19 November 2020, 15:41   #9
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,319
Yes, just to see if i was playing the game incorrectly....

12:12

[ Show youtube player ]
ransom1122 is offline  
Old 19 November 2020, 15:57   #10
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
Ok, so what I said in post #6 is valid; and what you should try next
DamienD is offline  
Old 20 November 2020, 01:25   #11
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,319
2 out of 3 version i test worked, both working versions require Password to be entered.

So far no Cracked ADF's that bypasses Copy Protection works...


------------------------------------------------
Fail to work

RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][f NTSC FLT][t +6 LGD].adf
RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 2 of 3)[cr FLT].adf
RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 3 of 3)[cr FLT].adf

Attached SAvestate just before you rescue Lewis..
https://mega.nz/file/ZVUVCI5Y#Mzz2cg..._BCl3fXDBBWbWk



------------------------------------------------

Requires Manual Code
https://www.gamesdatabase.org/Media/...tware_Ltd..htm

RoboCop 3 (1994)(Hit Squad, The)(PAL)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][budget].adf
RoboCop 3 (1994)(Hit Squad, The)(PAL)(M3)(Disk 2 of 3)[budget].adf
** I am Missing Disk 3?

Attached Savestate just before you rescue Lewis..
https://mega.nz/file/EZk0nDIY#w90Y4q...3ZrwVU61RSCWdA


------------------------------------------------
This version works

Requires Manual Code
https://www.gamesdatabase.org/Media/...tware_Ltd..htm

RoboCop 3 (Europe) (Disk 1).ipf
RoboCop 3 (Europe) (Disk 2).ipf
RoboCop 3 (Europe) (Disk 3).ipf

Attached SAvestate just before you rescue Lewis..
https://mega.nz/file/YF8xhYQY#czA6QP...RnvPbGdnYGvI2A
ransom1122 is offline  
Old 20 November 2020, 01:47   #12
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 47
Posts: 8,051
The version I gave you doesnt require a code you realise?

EDIT: Something wrong with your setup, when I shoot the bad guy, it says something along the lines of "Well done Lewis is safe", screen goes black, and then it shows a picture of the Boss of OCP.

Last edited by Galahad/FLT; 20 November 2020 at 01:53.
Galahad/FLT is offline  
Old 20 November 2020, 02:15   #13
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 4,319
You are correct..

RoboCop 3 (1994)(Hit Squad, The)(PAL)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][budget].adf Copy protection is cracked and working fine...

Also I tried out the 3 disks in the zone

RoboCop 3 (1994)(Hit Squad, The)(PAL)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][budget].adf
RoboCop 3 (1994)(Hit Squad, The)(PAL)(M3)(Disk 2 of 3)[a][budget].adf
RoboCop 3 (1994)(Hit Squad, The)(PAL)(M3)(Disk 3 of 3)[cr FLT][budget].adf

and it works. When you kill the baddy and save Lewis, it continues to the next level.

By any chance could you add a trainer to this release? It is it a very hard game as it progresses...

Thx Galahad

Last edited by ransom1122; 20 November 2020 at 11:43.
ransom1122 is offline  
Old 20 November 2020, 16:28   #14
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
@ransom1122; I haven't tested myself but "Stage 1" loads from "Disk 2". I'd assume that "Stage 2" does the same.

Have you tried this disk combination to see if good?

... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][f NTSC FLT][t +6 LGD].adf
... RoboCop 3 (1994)(The Hit Squad)(PAL)(M3)(Disk 2 of 3)[budget].adf
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 3 of 3)[cr FLT].adf
DamienD is offline  
Old 20 November 2020, 18:26   #15
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
Ok, this disk set works fine with trainer
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][f NTSC FLT][t +6 LGD].adf
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 2 of 3)[cr SKR].adf
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 3 of 3)[cr FLT].adf
I didn't rescue Lewis on Stage 2 as I couldn't find her, but after a while I saw a message saying "Lewis has escaped":



The game then progressed to Stage 3:



Set in The Zone!

Last edited by DamienD; 20 November 2020 at 18:47.
DamienD is offline  
Old 20 November 2020, 19:41   #16
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
Actually, after testing again with the above set... Lewis was not in the spot where she should be, just like the WHDLoad version
Well, at least the stage finishes after 2 minutes and continues onto stage 3...
DamienD is offline  
Old 20 November 2020, 19:57   #17
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
@ransom1122: I'm rubbish at finding Lewis.

I guess for WinUAE at least you could try using this set to see if all is fine:

... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][f NTSC FLT][t +6 LGD].adf
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 2 of 3).ipf ["RoboCop3_Disk2.ipf" from "RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)[dongle][0805].zip"]
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 3 of 3)[cr FLT].adf
DamienD is offline  
Old 20 November 2020, 20:04   #18
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
Ok, the above works



...so I guess for real Amiga users we need someone to properly crack "RoboCop3_Disk2.ipf" from "RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)[dongle][0805].zip"
DamienD is offline  
Old 20 November 2020, 20:48   #19
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 49
Posts: 5,307
means that whdload version is has a protection bug?
jotd is offline  
Old 20 November 2020, 20:56   #20
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 20,311
I'd imagine so jotd.

@ransom1122; as you're the expert with this game, probably worth you testing both of these sets:

... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][f NTSC FLT][t +6 LGD].adf
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 2 of 3)[cr SKR].adf
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 3 of 3)[cr FLT].adf
and
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 1 of 3)[cr FLT][f NTSC FLT][t +6 LGD].adf
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 2 of 3).ipf ["RoboCop3_Disk2.ipf" from "RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)[dongle][0805].zip"]
... RoboCop 3 (1992)(Ocean)(M3)(Disk 3 of 3)[cr FLT].adf
DamienD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
adf opus issues oundfire99 support.Apps 2 08 June 2020 15:37
WHDLoad issues amiga_Forever support.Apps 3 15 February 2017 03:16
Rogue WHDLoad issues ED-209 support.Games 0 12 May 2015 06:26
Robocop WHDLoad Error Kitty support.Games 11 12 September 2010 21:19
WHDload issues (Complete WHDload nub, apologies in advance) dire_wolf project.WHDLoad 31 09 October 2009 20:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11713 seconds with 15 queries