English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 24 December 2009, 23:19   #1
PowerPie5000
Miggy Ate My Hamster!
PowerPie5000's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lancashire, UK
Posts: 1,563
A600 fuzzy white screen on boot!

Hi all and merry christmas

I've received another A600 today but this one has a strange boot issue When the A600 powers up it will quickly flash the usual grey and white screen but then it will get stuck on a "fuzzy" white screen for a few seconds before displaying the Kickstart screen... what is happening

p.s It has a Kickstart 2.05 rom installed (37.350).
PowerPie5000 is offline  
Old 27 December 2009, 01:29   #2
PowerPie5000
Miggy Ate My Hamster!
PowerPie5000's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lancashire, UK
Posts: 1,563
I guess nobody has experienced this problem? maybe it's a capacitor issue or i need to re-seat the chips? It seems to play games fine but it's the initial delayed fuzzy/distorted white boot screen that seems to be a bit of a worry
PowerPie5000 is offline  
Old 20 January 2010, 13:21   #3
fsphil
 
Posts: n/a
A 'noisy white' is one of the various screens I get from my faulty A1200 board, however when it happens my machine will get stuck there until it's power cycled.

In my case the problem is the graphics chip needs to be re-seated. Well, I hope that's all it is anyway!
 
Old 21 January 2010, 04:29   #4
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 55
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
Probably a capacitor issue, as many A600, PAL or NTSC (last one suffers more than PAL units).

@fsphil: a socketed video chip (LISA) on A1200?????????????
rkauer is offline  
Old 21 January 2010, 04:37   #5
Loedown
Precious & fragile things

 
Join Date: Feb 2009
Location: Victoria, Australia
Posts: 1,946
I've got an A4000 with exactly the same issue, fuzzy white screen, I'll have a cap meter here inside a week, then I will start fishing around to see if it is indeed a cap issue.
Loedown is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CDTV hangs with white screen KrzyśKaspruk support.Hardware 3 29 October 2015 22:22
A600 boot problem (Black screen) trydowave support.Hardware 2 10 September 2012 23:06
BlitzQuake - Flashing White Screen? fitzsteve support.Games 20 21 October 2010 23:49
White Screen HighwayHawkes support.Hardware 6 26 August 2010 23:24
A600 + 3.1 ROM ...no boot screen! xc8 support.Hardware 5 11 September 2008 14:35

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07954 seconds with 13 queries