English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 01 May 2008, 16:24   #1
Lips2k8
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: wolverhampton
Posts: 51
help with softkicking on startup

Hi peeps, I want to make my 1200 softkick to 3.5 in fast memory on boot up.... only problem is so far I can only figure out how to do it manually i.e after the 1200 has booted from its rom and loaded WB. Any help would be greatly apreciated
Lips2k8 is offline  
Old 01 May 2008, 16:34   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,753
??

Softkick to 3.5?

If you know how to do what you want to do... then just whack it in the file S:/startup-sequence.
alexh is offline  
Old 01 May 2008, 16:45   #3
Lips2k8
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: wolverhampton
Posts: 51
its really that simple? lol thank you... I was looking for trouble when there isnt any !!! thank you. While I am here... what advantages does 3.5 have over 3.1?
Lips2k8 is offline  
Old 01 May 2008, 16:48   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,753
There is no official Kickstart 3.5 whatever you have is a hack.

Best case, it is KS3.1 with the ROMUPDATES from AmigaOS 3.5 applied directly.
Worst cases, it is KS3.1 with the version numbers hacked.

If you have an accelerator you should consider using BlizKick.
alexh is offline  
Old 03 May 2008, 23:00   #5
Lips2k8
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: wolverhampton
Posts: 51
ok I did what you said but I have a problem.... after it reboots with my chosen kickstart it then does it again on reboot... its looping because its in the wbstartup - how can i make it skick once and then load wb normally?
Lips2k8 is offline  
Old 06 May 2008, 08:04   #6
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 53
Posts: 3,556
Send a message via MSN to cosmicfrog
err take the disk out ?
cosmicfrog is offline  
Old 06 May 2008, 08:51   #7
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 48
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by Lips2k8 View Post
ok I did what you said but I have a problem.... after it reboots with my chosen kickstart it then does it again on reboot... its looping because its in the wbstartup - how can i make it skick once and then load wb normally?
which blizzard turboboard have you?
laser is offline  
Old 06 May 2008, 12:34   #8
Lips2k8
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: wolverhampton
Posts: 51
cosmicfrog... no disk to take out its on the harddrive in the wbstarup folder. Laser - dont have a turboboard yet just using a 8 meg ram expansion until I get my 030.
Lips2k8 is offline  
Old 06 May 2008, 13:31   #9
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 43
Posts: 1,335
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
hmm, is it possible to softkick on vanilla 68EC020 ?
coze is offline  
Old 06 May 2008, 13:35   #10
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,753
Yes... he just needs to surround his SKICK with a version check.
alexh is offline  
Old 06 May 2008, 13:54   #11
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 53
Posts: 3,556
Send a message via MSN to cosmicfrog
ok been a long time I used to do it with a floppy disk, should be easy do a version check like alexh says
cosmicfrog is offline  
Old 06 May 2008, 16:00   #12
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 48
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by coze View Post
hmm, is it possible to softkick on vanilla 68EC020 ?

yes it's possible but not stable without MMU...so not very recommended....... some programs will not work and the computer will crash very often loosing the kickstart located in fast ram

mins specs to a stable sofkick : 68030 + MMU + fastram
laser is offline  
Old 06 May 2008, 17:58   #13
Lips2k8
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: wolverhampton
Posts: 51
lol thanks for the input guys... not my day it would seem again the old need to buy stuff to make it do stuff. just gonna give up amiga stuff as a lost cause i think.
Lips2k8 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Softkicking KS 3.1 V40.63 Olecranon support.Hardware 6 30 August 2013 18:11
SAY On Startup Reptile support.Other 5 12 December 2010 16:23
Help with startup leslieT support.Hardware 4 03 May 2010 16:29
Softkicking 3.1 on GVP 030 MagerValp support.Hardware 7 21 August 2008 10:16
Softkicking 3.1 on a A600 kickstart 2.04 machine Smiley support.Hardware 16 11 February 2007 16:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13612 seconds with 13 queries