English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 30 June 2007, 07:45   #1
Kristian95
A4000T owner :)
Kristian95's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: California, USA
Age: 47
Posts: 498
3D combat in Wings too fast

Hey guys,

Have any of you noticed that the speed of the 3D dogfight missions is a bit too fast when run via WHDload ??
I've played the game on my 1200 with (IIRC) a 030 / 40 MHz expansion. Is there any way to make the 3D dogfights run closer to A500 speed ??
Kristian95 is offline  
Old 30 June 2007, 09:49   #2
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 44
Posts: 3,313
Yeah, with WinUAE .
Ironclaw is offline  
Old 30 June 2007, 10:52   #3
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Age: 41
Posts: 6,073
Maybe "nommu" and/or "nocache" tooltypes will help?
Shoonay is offline  
Old 30 June 2007, 10:55   #4
Kristian95
A4000T owner :)
Kristian95's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: California, USA
Age: 47
Posts: 498
ok, how do I use these ?? I haven't dealt with Amiga OS related stuff other than games for (too many) years...
Kristian95 is offline  
Old 30 June 2007, 11:56   #5
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Age: 41
Posts: 6,073
You click on the game's icon 2 times to load it up, right?
So instead, now click just 1 time and select information from the up icon menu.
You should see something like:

"slave=wings.slave" and
"preload"

Both in seperate lines, so write under them

"nommu" and (below again)
"nocache"

Save.
Run game.

PS: Don't mind IC, he's an emu-whore that doesn't even own an Amiga!
Shoonay is offline  
Old 30 June 2007, 12:12   #6
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 44
Posts: 3,313
I gave it away .
Ironclaw is offline  
Old 30 June 2007, 12:31   #7
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Age: 41
Posts: 6,073
If it was a good cause I'll let you this time
Shoonay is offline  
Old 30 June 2007, 14:52   #8
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 839
Quote:
Originally Posted by Kristian95
Hey guys,

Have any of you noticed that the speed of the 3D dogfight missions is a bit too fast when run via WHDload ??
I've played the game on my 1200 with (IIRC) a 030 / 40 MHz expansion. Is there any way to make the 3D dogfights run closer to A500 speed ??
We've got a bit of a Wings session on at the moment on comp.sys.amiga.games - and I'm running the game on an 060. The good Lord knows that I don't have the fastest of reflexes, but the games doesnt seem too fast here. Maybe an 030 runs it quicker, might be a chip access thing?

Try using the ExpChip tooltype - I think that forces the game to run frm Chip memory assuming that JFF's patch allows that.
Angus is offline  
Old 30 June 2007, 14:54   #9
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 35
Posts: 11,147
I'm running it on an 040 and no problems here either - I'll check my tooltypes when I get home though, I may well have changed something.
Graham Humphrey is offline  
Old 30 June 2007, 19:45   #10
Kristian95
A4000T owner :)
Kristian95's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: California, USA
Age: 47
Posts: 498
it's not running horribly fast but still much faster than on a standard A500.... and I prefer the A500 speed hehehe Love my A1200 though... just wish I had a spec'ed out A4000T!!

EDIT: Thanks for the help guys I'll try it soon
Kristian95 is offline  
Old 30 June 2007, 21:29   #11
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Age: 41
Posts: 6,073
Just checked me A1200 with blizz030/50MHz, with those tooltypes and it didn't help at all.
But I know what you mean... in times when everybody's after more and more frames per second, we Amigants like it to be "exact as before"!
... who care's it means "slow as phack" in some cases?
Shoonay is offline  
Old 30 June 2007, 21:55   #12
Kristian95
A4000T owner :)
Kristian95's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: California, USA
Age: 47
Posts: 498
hehehe the dogfight is easier when it's "slow" ie. true A500 speed I guess I'll have to get used to "turbo-mode" hehehe
Kristian95 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blazing Wings - A Wings of Death Remake Aligarion Retrogaming General Discussion 70 30 May 2016 12:59
Use of 4MB PCMCIA Fast Flash Memory as Fast RAM in A1200 nkarytia support.Hardware 10 16 September 2011 13:37
operation combat 2 wanted mike4466 request.Old Rare Games 4 01 February 2010 12:04
F-16 combat pilot Kidd support.Games 9 23 September 2009 13:43
Combat Air Patrol Fred the Fop request.Old Rare Games 6 03 October 2001 08:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08521 seconds with 13 queries