English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

View Poll Results: Which 1200 motherboard is best?
Rev. 1A 4 2.35%
Rev. 1B 8 4.71%
Rev. 1D1 27 15.88%
Rev. 1D3 2 1.18%
Rev. 1D4 55 32.35%
Rev. 2B 19 11.18%
Don't know, don't care but I do like voting in polls! 53 31.18%
Rev. 1D2 2 1.18%
Voters: 170. You may not vote on this poll

 
 
Thread Tools
Old 29 August 2008, 01:15   #1
gklinger
Vegetable Lasagna
gklinger's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto, CANADA
Age: 51
Posts: 711
Which 1200 motherboard is best?

I realize best is a highly subjective term so if you'd like to elaborate on why some are better or worse than others that would be great. If I've missed any, please let me know and I'll see about having them added to the poll.

Last edited by gklinger; 29 August 2008 at 15:31.
gklinger is offline  
Old 29 August 2008, 01:48   #2
Paul_s
Stuck in the 80s

Paul_s's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Amigaville
Age: 43
Posts: 3,292
The 2B (Atechnologies) is a bastardisation of the 1D4 & 1D3 so I'd probably steer clear of that one.

I'd choose either 1D1 or 1D4 (final commodore revision before they went pop )
Paul_s is offline  
Old 29 August 2008, 03:39   #3
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 9,768
I find theres less fuss with a 1D4 board.

but saying that, i think i have every revision here
Zetr0 is offline  
Old 29 August 2008, 03:40   #4
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 4,052
Ok I'm currently after a couple of 1200 boards and I've heard about compatiblity issues with some of them. Is this actually true though? Is version 2B the only one to avoid (see above)?

Thanks
NovaCoder is offline  
Old 29 August 2008, 03:49   #5
T_hairy_bootson
Workbitch 1.3

T_hairy_bootson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Melbourne, Australia
Age: 43
Posts: 2,058
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Ok I'm currently after a couple of 1200 boards and I've heard about compatiblity issues with some of them. Is this actually true though? Is version 2B the only one to avoid (see above)?

Thanks
didn't you just sell a nice clean a1200 on ebay?
T_hairy_bootson is offline  
Old 29 August 2008, 03:55   #6
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 4,052
Quote:
Originally Posted by T_hairy_bootson View Post
didn't you just sell a nice clean a1200 on ebay?
It's my new hobby, giving new life to dead Amiga's (a very good cause I reckon)
NovaCoder is offline  
Old 29 August 2008, 04:35   #7
gklinger
Vegetable Lasagna
gklinger's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto, CANADA
Age: 51
Posts: 711
My 1200 has an NTSC rev. 1D1 and I recently got a PAL rev. 1D4 board that I was hoping to use in my black 1200 project but the board doesn't seem to work.
gklinger is offline  
Old 29 August 2008, 04:37   #8
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 43
Posts: 1,335
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
I love my 2B cause it has handy keyboard signals on a easily accesible port. had no problems with it 3+ years. It only creates problems if you have a shitty accelerator like apollo. if you're on blizzard, there's nothing to be afraid of.
coze is offline  
Old 29 August 2008, 04:53   #9
gklinger
Vegetable Lasagna
gklinger's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto, CANADA
Age: 51
Posts: 711
Quote:
Originally Posted by coze View Post
I love my 2B cause it has handy keyboard signals on a easily accesible port.
Where is that port located? Nothing is jumping out at me in the attached picture...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1200r2b.jpg
Views:	16253
Size:	248.1 KB
ID:	17695  
gklinger is offline  
Old 29 August 2008, 08:08   #10
DJBase
Amiga is my Religion

DJBase's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Germany
Posts: 530
1D.1 or 1D.3 are the best ones, 1D.4 (depends on Budgie Revision) and 2B has the most problems.
DJBase is offline  
Old 29 August 2008, 08:38   #11
EmuChicken
Senior Member
EmuChicken's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Nagoya, Japan (moved!)
Age: 38
Posts: 737
Is there any way to tell which revision I'm using without opening the amiga? ... I think I have the 2B cos I have a few problems with certain games with my apollo "shitty" accellerator (super skidmarks!)
EmuChicken is offline  
Old 29 August 2008, 09:24   #12
DJBase
Amiga is my Religion

DJBase's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Germany
Posts: 530
Quote:
Originally Posted by EmuChicken View Post
Is there any way to tell which revision I'm using without opening the amiga?
Not really, no.
DJBase is offline  
Old 29 August 2008, 09:55   #13
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 43
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
I remember 1D1-revision boards we're the best for timing and compatibility. But the sucker fried and now i got 1D4 with timing-fix.

** EDIT **
Eyetech offered a good answer.

Last edited by Bamiga2002; 21 December 2008 at 22:47.
Bamiga2002 is offline  
Old 29 August 2008, 10:01   #14
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 43
Posts: 1,335
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
Quote:
Originally Posted by gklinger View Post
Where is that port located? Nothing is jumping out at me in the attached picture...
the 7 unsoldered points above the floppy power connector. you can find the pinouts somewhere on this board.
coze is offline  
Old 29 August 2008, 10:15   #15
StevenJGore
Amiga Fanatic

StevenJGore's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: North Yorkshire, UK
Age: 43
Posts: 531
I've got an Amiga Technologies A1200 which has a PAL rev. 1D4 board. They must have been using up old Commodore stock before they started using their own rev 2Bs. Looks like it's had a few fixes applied, and I don't have issues with PCMCIA or anything like that (and I'm using a "shitty" Apollo board too. Bloody Blizzard snobs! ). I've had the A1200 from new, so I know that it wasn't a previous owner who applied the fixes.

Steve.
StevenJGore is offline  
Old 29 August 2008, 11:24   #16
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 9,768
@gklinger

heres what you need

Originally Posted by Coze in this thread from a project on Aminet

Firstly here is an schematic pinout of the A500 Keyboard (dont worry about the DB9, thats from another project)


and here is the position on the A1200 Rev 2B board and pinout


I do have a passion for collecting Amiga schematics and revising them you will find these and a lot more here
Zetr0 is offline  
Old 29 August 2008, 12:36   #17
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,796
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
1D1 I expect is the deffinative one. I have a couple of 2B which are fine but my 1D4 hasnt got clock port pins and dont work well with my blizzppc. However its cable ribbon mouse port is easy to replace if the need ever arrises. Both need timing fixes (although ive not encountered any issues without them being done). The 1D1 has no issues (apart from a full clock port pin array). 2B is the most popular board, everytime I inherit a machine its a 2b. lastly cc_reset pcmcia issue I think haunts all revisions.

I wouldnt say avoid any particular revision though, as its not likely youll ever encounter a major problem with any of them.
Mad-Matt is offline  
Old 29 August 2008, 15:21   #18
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Excuse all

What about Rev 1D2 ...

Please see my photo Album It does exist, I also own a 1D4 & 1B & find my favourite is the 1D2 for stability & Output Quality.....

TC
TheCorfiot is offline  
Old 29 August 2008, 15:41   #19
ppill
CON: artist
ppill's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Poland
Age: 40
Posts: 1,224
I've got three 2B rev mobos. All work fine with both my Apollo 40/40 and Blizzard 40/40.

You're probably going to run into problems when adding PPC/BVision cards or Zorro slots.
ppill is offline  
Old 29 August 2008, 16:03   #20
gklinger
Vegetable Lasagna
gklinger's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto, CANADA
Age: 51
Posts: 711
Quote:
Originally Posted by TheCorfiot View Post
What about Rev 1D2 ...
First I've ever heard of it. I'll see if I can get a mod to add it to the poll sharpish.

Say, anyone got a PAL rev. 2B they want to sell?
gklinger is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: Amiga 1200 motherboard Gavilan MarketPlace 2 21 February 2009 19:10
D-Box 1200 with motherboard Boot_WB MarketPlace 2 23 June 2008 21:59
wtd amiga 1200 motherboard webhead MarketPlace 8 15 August 2007 13:08
WTD - 1200 motherboard please. MrA600HD MarketPlace 6 31 October 2006 01:31
problem with an amiga 1200 motherboard whitebird support.Hardware 17 04 June 2006 12:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10332 seconds with 17 queries