English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 28 September 2005, 22:51   #1
Flashlab
Registered User
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 158
Piccolo SD64 not working on Micronik busboard v4.02

Hi,

I'm struggeling with my Piccolo SD64 2Mb graphics card for weeks now. Problem is I get graphics corruptions when the Piccolo outputs the screen. No images or text can be seen and the mousepointer is a striped block. On the picasso test screen you can see the different colour blocks and some patterns.

I tried a lot of different settings in ENV and Tooltypes in Picasso96 and that doesn't help.

On a different forum someone suggested the video ram may be broken. How can you make sure it's the ram?
Or is the busboard to blame?
Flashlab is offline  
Old 28 September 2005, 23:44   #2
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
Only thing to find out is to do some testing

- Piccolo in A2000
- other ZII gfx card in the busboard
- Piccolo in other busboard

However, I don´t think you can test the video ram on it´s own .... maybe just replace it and see what happens, not sure which rams the Piccolo got ....
RetroMan is offline  
Old 28 September 2005, 23:52   #3
Flashlab
Registered User
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 158
hmmm

I'm afraid you're right...

Don't have a a2000, other gfx board or busboard
Flashlab is offline  
Old 29 September 2005, 00:04   #4
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 48
Posts: 3,704
If you don´t have any chance, you may contact me so I can test the Piccolo, but you must pay shipping to germany in that case ....

Or you may contact the commodore scene in the netherlands, wasn´t there a meeting just some weeks ago ? they could help for sure
RetroMan is offline  
Old 29 September 2005, 09:08   #5
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
I had probs running p96 + psd64 + rbmzorroII busboard... p96 was to blame, and going to cgx4 solved everything....
also on aminet there is a piccoloSD64 test prog... try that
keropi is offline  
Old 29 September 2005, 19:34   #6
Flashlab
Registered User
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 158
Would CGX V3 work also for testing? I don't feel like spending money on a piece of software when my card is to blame!
Flashlab is offline  
Old 29 September 2005, 20:55   #7
Flashlab
Registered User
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 158
I just installed CGX V3 but I can't test a screenmode with it. The Mode editor just says that it's unable to open a screen.

Also the ScreenMode program in Prefs only shows the AGA modes...
Flashlab is offline  
Old 29 September 2005, 22:37   #8
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,714
So you have 3.9 with BB2 installed? (exec.library)
zipper is offline  
Old 29 September 2005, 22:46   #9
Flashlab
Registered User
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 158
Yep OS3.9 with BB2

Edit:

Did some research and found this:
http://www.gregdonner.org/os39faq/compatibility.html#16

Guess that explains

By the way I just tried the piccolo drivers on amiga.resource.cx and they give the same kind of corruption as picasso96...

Last edited by Flashlab; 29 September 2005 at 23:12.
Flashlab is offline  
Old 08 October 2005, 23:07   #10
Flashlab
Registered User
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 158
Any users from Holland here that will let me test my Piccolo in their Amiga?

I had a disappointing visit to an Amiga meeting where nobody was willing to help... Your help would be greatly appreciated!
Flashlab is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Indivision with Piccolo SD64 slk486 support.Hardware 6 13 May 2010 11:40
Micronik PCI A1200 Busboard Fingerlickin_B MarketPlace 2 15 November 2008 11:39
Micronik Busboard Adapter Zetr0 support.Hardware 3 14 October 2006 04:31
Piccolo SD64 empty socket. What's it for? keropi support.Hardware 19 11 February 2005 08:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07268 seconds with 13 queries