English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 07 December 2021, 00:15   #1
Lamaman71
Registered User

 
Join Date: Sep 2021
Location: Katy, USA
Posts: 70
Mouse going to "sleep"

A1200, TF1230, keelog PSU, Indi Mk3, Gotech and a USB Mouse Adapter

All the upgrades to the A1200 are pretty recent. Never had trouble with the USB mouse adapter before but its been recently not working. If I disconnect and reconnect it the mouse works again. If I leave the A1200 for any length of time, it stops working again. My old amiga mouse doesnt have any issues whatsoever - except its a bit shit.

I am wondering if my upgrades have pushed my 5v low and the mouse is a victim? or is that a stupid idea?
Lamaman71 is offline  
Old 07 December 2021, 00:45   #2
Torti-the-Smurf
Registered User

Torti-the-Smurf's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Earth
Posts: 465
Hi Lama

The same Mouse worked before the Upgrades ? (dont know youre PSU)
A optical Mouse ? Maybe the Psu is to weak now ?

About that "sleep" thing. That sounds familiar to me.
You see, i have a new optical Mouse that does exact the same thing. It goes into a "rest" more after some time.
Same happends when i use this mouse on Linux & Co.

This "Feature" is inside the Mouse so to Speak.
On Amiga, i had to press the Right Mouse Button to wake the mouse up again ; while on Linux & Co a simple Mouse Movement was enough. Thats maybe down to the adapter we are using on the Amiga, i dont know.

You could use another adapter of course, OR just use a different Mouse

All the best, Torti

Last edited by Torti-the-Smurf; 07 December 2021 at 00:58. Reason: Typo found n stuff
Torti-the-Smurf is offline  
Old 10 December 2021, 14:11   #3
Lamaman71
Registered User

 
Join Date: Sep 2021
Location: Katy, USA
Posts: 70
I swapped out the USB adapter for a PS2 and the problem went away - not sure what the problem was in the end though.
Lamaman71 is offline  
Old 10 December 2021, 15:07   #4
Aardvark
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Finland
Posts: 257
If the adapter is this one https://amigastore.eu/741-usb-mouse-adapter.html then it needs external power to work reliably.
Aardvark is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Voices8" 8 Channel Soundtracker "DemoSongI" song - "This is the Amiga with 8 Voices" DemosongIHunter request.Music 45 23 May 2022 20:07
"Diabolik" & "Dylan Dog" & "Tex" & "Time Runners" series DamienD request.Old Rare Games 14 07 February 2020 16:34
Bug: Mouse still captured when selecting "start mouse uncaptured" scoobydude512 support.WinUAE 1 24 June 2013 10:28
"MiggyMouse" PS/2 mouse adapter bundled with brand new optical mouse. Mounty MarketPlace 6 30 January 2013 10:50
"Reminder "Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meet Sat 5th of January 2013" rockape News 4 30 January 2013 00:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06831 seconds with 15 queries